De Jungle trein in Malesië

De Jungle trein in Malesië

De Jungle trein in Malesië

Bijna iedere reiziger die Maleisië heeft bezocht kent hem, de jungle trein (of jungle train). De naam van de trein zegt het al, de jungle trein rijdt voor een groot deel door de prachtige jungle van Maleisië. Een reis met de jungle trein is een unieke ervaring. De dichtbeboste jungle, de uitgestrekte plantages en de prachtige rivieren en bergen waar je langs komt zullen een diepe indruk op je achterlaten. Als je de kans hebt, moet je zeker een reis met de jungle trein gaan maken!Route van de Jungle trein

De jungle trein vind je op het Maleisisch schiereiland. De route van de jungle trein brengt je langs de Cameron Highlands in het centrum van het schiereiland en langs het indrukwekkende Tamam Negara nationaal park. Het begin van de jungle trein is het treinstation van Tumpat in het noordoosten op het Maleisisch schiereiland nabij de grens met Thailand. Je kunt hier per trein vanuit Thailand vrij eenvoudig komen (via Hat Yai bijvoorbeeld).

Het eindpunt van de jungle trein is de plaats Gemas in het zuidoosten van het schiereiland. Vanaf Gemas kan je doorreizen naar Singapore of Johor Bahru of naar Melaka of Kuala Lumpur reizen. Tussen Tumpat en Gemas ligt een aantal plaatsen waar je de trein kunt verlaten. Zo kan je bijvoorveeld uitstappen om de Cameron Highlands te bezoeken of het nationaal park Taman Negara te verkennen.

Reis je naar de Cameron Highlands, dan kan je het beste in Gua Masung uitstappen. Vanaf daar rijden er regelmatig bussen naar de Cameron Highlands. Reis je naar het Taman Negara n.p., dan kan je op het treinstation van Kuala Lipis of het treinstation van Jerantut overstappen op een bus of taxi die je naar je hotel in Taman Negara brengt (vaak in de plaats Kuala Tahan . Om het nationaal park in te komen kan je ook een boot nemen vanaf Kuala Tempeling nabij Jerantut.


Route jungle train

Route jungle trein Maleisië

De jungle trein rijdt de jungle trein door prachtige jungles die soms dichtbebost zijn maar waar soms ook grote delen van gekapt zijn. Op de gekapte oerwouden zijn plantages aangelegd met tropische vruchten of groentes en planten.Treintickets voor de jungle trein kopen

Je kunt online treintickets voor de jungle trein kopen. Je kunt er voor kiezen om het hele traject in één keer te bereizen of in delen. Zo kan je uitstappen om een bepaald treinstation om van daaruit door te reizen naar een bestemming in de omgeving. Let erop dat je met het treinticket voor de jungle trein gebonden bent aan een datum en trein. Als je uitstap en besluit langer ergens te verblijven, dan heb je een nieuw ticket nodig voor een latere trein. Gelukkig is de prijs van een treinkaartje voor de jungle trein niet hoog.