Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Avignon

Trein naar Avignon

Avignon is een populaire bestemming in het zuiden van Frankrijk. De oude stad ligt aan de oevers van de Rhone rivier en staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Een belangrijke bezienswaardigheid in Avignon is Le Palais des Papes (het paleis van de pauzen). Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Avignon reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Avignon? Al vanaf €59 boek je een treinkaartje naar Avignon .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Avignon .

  • ☑️ Treinticket naar Avignon vanaf €59
  • ☑️ Treinreis van 7u04m van Amsterdam naar Avignon
  • ☑️ Zeer goedkope vroegboek tickets naar Avignon
  • ☑️ 6 treinverbindingen dagelijks naar Avignon (en terug)
  • ☑️ 1 keer overstappen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Hoe reis je per trein naar Avignon?

Wanneeer je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Avignon, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Avignon toe. Je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Avignon, dan kan je het beste de Thalys hogesnelheidstrein nemen en in Parijs overstappen op de rechtstreekse trein naar Avignon. Let erop dat je in Parijs vaak op een ander treinstation aankomt dan je weer vertrekt richting Avignon. Houd dus rekening met voldoende overstaptijd (min. 40 minuten).

Dagelijks zijn er meerdere treinverbindingen naar Avignon mogelijk waarbij je met de Thalys vanuit Nederland vertrekt. Deze Thalys vertrekt om de 1 a 2 uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Parijs. In Nederland stopt deze trein ook nog op de treinstations Schiphol en Rotterdam CS. In België kan je in Antwerpen en Brussel opstappen. Handig als je vanuit het zuiden van Nederland reist. De Thalys behaalt onderweg snelheden tot wel 300 kilometer per uur.

Reistijd van de trein naar Avignon

Ben je van plan om een treinreis naar Avignon te gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Avignon weten? Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 7,5 uur. De exacte reistijd van de trein naar Avignon hangt uiteraard af van het treinstation in Nederland waar je op de trein stapt en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neem, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Avignon 7u04m. Andere treinverbindingen naar Avignon duren altijd langer. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Avignon doorgaans wat korter zijn. Het is in de zomer ook mogelijk om met de rechtstreekse Zonthalys naar Avignon te reizen (dus zonder overstap). Deze trein rijdt alleen op zaterdagen heen-en terug in de maanden juni, juli en augustus.

Bereken hier de reistijd naar Avignon vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Avignon

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de trein naar Avignon hetzelfde. Wel zijn er op zaterdagen en zondagen andere tijden van toepassing dan wanneer je door de week reist. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op Thalys treinen van Nederland richting Avignon . Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

Amsterdam CS    Schiphol Rotterdam CS Antwerpen CS Brussel Zuid/Midi Avignon Gare TGV
06:15 06:34 06:58 07:34 08:28 14:19
08:15 08:34 08:58 09:33 10:08 16:19
09:15 09:34 09:58 10:33 11:08 18:08
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de Thalys vanaf respectievelijk Amsterdam CS, Schiphol, Rotterdam CS, Antwerpen CS en Brussel Zuid/Midi en de aankomsttijd in Avignon . De Thalys vertrekt doorgaans om de een a twee uur. De vroegste Thalys vertrekt vanuit Amsterdam CS om 06:15 uur en de laatste om 21:15 uur.


Wat kost een treinticket naar Avignon?

Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Avignon? Wat kost een treinticket naar Avignon nu eigenlijk? Al vanaf €59 kan je een treinkaartje naar Avignon boeken in de tweede klasse. Vanaf 99 boek je een treinkaartje in de eerste klasse. Dit zijn wel vanafprijzen. De prijs van een treinticket naar Avignon ligt echter niet vast. Net als de prijs van de meeste andere internationale treintickets loopt ook de prijs van een treinticket naar Avignon op naarmate de reisdatum dichterbij komt.

Boekingstermijn
Treinkaartjes voor de Thalys zijn doorgaans al 4 maanden voor vertrek te boeken. Treintickets voor de TGV, Intercity en regionale treinen in Frankrijk zijn doorgaans 3 tot 4 maanden voor vertrek te boeken. Je kunt online in een keer je treinticket naar Avignon boeken vanaf jouw opstapstation in Nederland of België.

Interrailen naar Avignon
Wil je op hele korte termijn een treinreis naar Avignon gaan maken, dan is een Interrail pas vaak de goedkoopste optie. Een Interrail pas waarmee je naar Frankrijk en weer terug kunt reizen boek je al vanaf €185 (dagen in een maand geldig). Let erop dat je op de Thalys, TGV en Intercity treinen nog wel een reservering nodig hebt (€25 reserveringskosten per Thalys, €10 a €20 per TGV en €6,50 per Intercity).

Korting op de trein naar Avignon

Er zijn verschillende manieren waarop je met korting met de trein naar Avignon kunt reizen. Op de ene manier krijg je echter meer korting dan op de andere. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Avignon voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Absoluut de meeste korting op de trein naar Avignon krijg je door vroeg te boeken. Vroegboekkorting is de beste manier om een goedkoop treinticket naar Avignon te verkrijgen. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinkaartje naar Avignon. Het voordeligste treinticket naar Avignon is vaak 2 tot 4 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. Let er wel op dat dat de mate van korting doorgaans de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden van het wijzigen en/of annuleren van je treinticket vaak zijn.

Thalys
Het voordeligste vroegboektarief op de Thalys is het Non-Flex tarief. Wacht je met boeken, dan betaal je het duurdere Mid-Flex-tarief. Beide tarieven lopen in staffels van €10 tot €25 op.

TGV + Intercity
Ook de TGV en Intercity kennen het Non-Flex en het Mid-Flex tarief. Voor regional treinen in Frankrijke geldt dat de tarieven vast liggen tenzij je deze aansluitgen op een TGV of Itnercity boekt. Ook dan is een korting van toepassing als je op tijd boekt.

Voordeelurenkorting
Voordeelurenkorting op de trein naar Avignon is alleen van toepassing op het Nederlandse traject mits wordt voldaan aan de voorwaarden van je kaart. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Voordeelurenkaart.

Railpluskorting
Ook railpluskorting op de trein naar Avignon is vaak niet van toepassing. In Frankrijk en Nederland krijg je hier geen korting mee. Stap je in België op de Thalys, dan kan je korting krijgen op IC en regionale treinen in België. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Railpluskaart.

Leeftijdskorting
Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Avignon. Op zowel de Thalys als TGV (en Intercity) hogesnelheidstrein zijn interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar op Thalys, TGV of Intercity, dan is er een flinke kinderkorting van toepassing. De korting is afhankelijk van beschikbaarheid en van de prijs van de meereizende volwassene. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Seniorenkorting
Seniorenkorting op de trein naar Avignon bestaat ook. Op zowel de Thalys als de TGV en Intercity zijn er speciale seniorentarieven. Deze liggen tussen het voordeligste vroegboek tarief en het duurste tickettarief in. De vroegboek tarieven zijn dus altijd voordeligere dan senioren tarieven. Reis je op korte termijn, dan is het seniorentarief vaak de voordeliste optie.

Jongerenkorting
Net als speciale seniorenkorting bestaat er ook een speciale jongeren korting op de Thalys en TGV naar Avignon. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De jongerentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Aansluitticket
Reis je met de Thalys, dan kan je bij boeken voor €9 in de 2e klasse (of €15 in de 1e klasse) per enkele reis een aansluitticket bijboeken vanaf je opstaphalte tot aan het treinstation waar je op de Thalys stapt (Amsterdam CS, Schipol of Rotterdam CS). Dit geldt ook voor de terugreis. Kom je bijvoorbeeld uit Groningen en reis je vanaf Amsterdam met de Thalys naar Frankrijk, dan betaal je voor het traject van Groningen naar Amsterdam slechts €9 per enkele reis. Bij online boeken kan je opgeven simpelweg je daadwerkelijk vertrekstation (in dit geval Groningen) opgeven als beginstation.

Treinstation van Avignon

Het belangrijkste treinstation van Avignon is Avignon Gare TGV. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Avignon ligt ongeveer 4000 meter ten zuiden van het centrum van Avignon. Natuurlijk kan je vanaf het station naar het centrum toelopen maar je kunt ook voor het openbaarvervoer kiezen.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Avignon te vinden.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Avignon in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Avignon
Per bus, tram, trein (naar Gare d´Avignon Centre) en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Avignon reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Avignon zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Avignon naar Nimes, Aix-en-Provence, Marseille, Orange, Montpellier, Valence en Montelimar.

Overnachten in Avignon

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Avignon? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Avignon en andere accommodaties in Avignon hier.

Wat te doen in Avignon?

Avignon ICE
Trein Nederland naar Avignon
Trein België naar Avignon
Sneltrein naar Avignon
Rechtstreekse trein naar Avignon
Avignon trein en hotel
Trein en fiets naar Avignon
Trein Brussel naar Avignon