Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Salzburg

Trein naar Salzburg

Gelegen aan de Salzach rivier en nabij de grens met Duitsland ligt de prachtige stad Salzburg. Het is de stad waar Mozart werd geboren en die bekend is geworden door de film The sound of Music. In deze fabelachtige stad vind je een groot fort bovenop een berg vanwaar je een fenomenaal uitzicht hebt op de stad. Het historische centrum van Salzburg herbergt schitterende panden en er heerst een heerlijke sfeer. Salzburg is de ideale stad voor een weekendje weg! Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Salzburg reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Salzburg? Al vanaf €37,90 boek je een treinkaartje naar Salzburg .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Salzburg .

  • ☑️ Treinticket naar Salzburg vanaf €37,90
  • ☑️ Treinreis van 9u13m van Amsterdam naar Salzburg
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Salzburg
  • ☑️ 6 treinverbindingen naar Salzburg per dag (en terug)
  • ☑️ 2 keer overstappen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken
* station

Hoe reis je per trein naar Salzburg?

Dagelijks rijdt er vanuit Nederland een rechtstreekse trein naar Salzburg toe, de ICE hogesnelheidstrein. De ICE rijdt doorgaans om de 2 a 3 uur vanuit Nederland naar Salzburg en ook weer vanuit Salzburg naar Nederland terug. Je kunt dagelijks dus kiezen uit meerdere treinen. In Nederland kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de ICE stappen. Onderweg bereikt de ICE naar Salzburg soms snelheden tot wel 300 kilometer per uur.

Voorzieningen en faciliteiten in de ICE naar Salzburg
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de ICE trein naar Salzburg. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de ICE trein.

Reistijd van de trein naar Salzburg

Reis je per trein naar Salzburg , dan moet je rekenen op een gemiddelde reistijd van ongeveer 10 uur. Natuurlijk hangt de totale reistijd van de treinreis naar Salzburg af van het treinstation in Nederland waar je opstapt, de reisroute en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neemt, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Salzburg 9u13m. Alle andere treinverbindingen naar Salzburg duren wat langer. Wanneer je wat dichter bij de grens woont, dan zal de totale reistijd van de trein naar Salzburg in de meeste gevallen wat korter zijn.

Stap je in Utrecht of Arnhem op de ICE, dan is de reistijd naar Salzburg respectievelijk ongeveer 30 en 60 minuten korter dan wanneer je in Amsterdam opstapt.

Bereken hier de reistijd naar Salzburg vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Salzburg

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de ICE trein richting Salzburg hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op ICE treinen van Nederland richting Salzburg . De ICE vertrekt dan vaak later en rijdt bijvoorbeeld om via Den Bosch en/of venlo. De stop in Arnhem wordt dan vaak overgeslagen. Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

        Amsterdam CS            Utrecht CS            Arnhem CS Salzburg Hbf
06:38 07:03 07:35 16:42
08:08 08:31 09:05 17:21
10:38 11:01 11:35 20:42
19:30 20:03 20:37
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de ICE vanaf respectievelijk Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS en de aankomsttijd in Salzburg . De ICE vertrekt doorgaans om de een a twee uur. De vroegste ICE vanuit Amsterdam CS vertrekt om 06:38 uur en de laatste om 18:38 uur.


Wat kost een treinticket naar Salzburg?

Wat kost een treinticket naar Salzburg nu eigenlijk? Als je op zoek bent naar een goedkoop treinticket naar Salzburg , dan hebben we goed nieuws voor je. Al vanaf €37,90 kan je een treinkaartje naar Salzburg boeken in de tweede klasse. Vanaf €56,90 boek je een treinkaartje naar Salzburg in de eerste klasse.

Let wel, dit zijn vanaf prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Salzburg kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie- of viervoudige van de vanafprijs. Het is niet verplicht op een zitplaats op de trein naar Salzburg te reserveren maar wel aan te raden. Je boek al voor €4 een reservering in de 2e klasse. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Salzburg.

Prijs van een treinticket naar Salzburg
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Salzburg. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Salzburg, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Salzburg dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Korting op de trein naar Salzburg

Wil je met korting met de trein naar Salzburg reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Salzburg krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Salzburg voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Salzburg, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Salzburg is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Salzburg kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Salzburg krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Salzburg. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Salzburg bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Salzburg. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Salzburg

Het belangrijkste treinstation van Salzburg is Salzburg Hbf. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Salzburg ligt ongeveer 1200 meter ten noorden van het centrum van Salzburg. Natuurlijk kan je vanaf het station naar het centrum toelopen maar je kunt ook voor het openbaarvervoer kiezen.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Salzburg te vinden zoals kluisjes, informatiebalie, toiletten, fietsenstallingen, parkeerplaatsen, autohuur, een afdeling met gevonden voorwerpen, rolstoel toegankelijke perrons en taxi´s.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Salzburg in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Salzburg
Per s-bahn, bus, trein en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Salzburg reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Salzburg zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Salzburg naar München, Bischofshofen, Werfenweng, Bad Ischl en Freilassing

Overnachten in Salzburg

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Salzburg? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Salzburg en andere accommodaties in Salzburg hier.

Wat te doen in Salzburg?

Salzburg ICE
Trein Nederland naar Salzburg
Trein België naar Salzburg
Snelle trein naar Salzburg
Rechtstreekse trein naar Salzburg
Salzburg trein en hotel
Trein en fiets naar Salzburg
Brussel naar Salzburg