Treintickets in Cambodja boeken

Treintickets in Cambodja boeken

Treinen in Cambodja

In Cambodja staat het reizen per trein nog in de kinderschoenen. Er rijden nog maar weinig treinen in Cambodja. Sinds april 2017 kan je sinds lange tijd weer per trein reizen. Vanaf de havenstad Sihanoukville rijden er in het weekend enkele treinen naar Phnom Penh toe en weer terug. De treinen passeren de sfeervolle stad Kampot, Kep en Takeo.

Momenteel wordt er druk gewerkt om het oude spoor dat de Fransen tussen Phnom Penh en Battambang aan legden te renoveren. Ook zal het spoor tot de grens met Thailand worden dorogrtrokken (grensovergang Poipet / Aranyaprathet).

Ook zijn er al plannen om een spoor tussen Phnom Penh en Ho Chi Minh stad en in Vietnam aan te leggen. De uitvoering hiervan zal nog enkele jaren op zich laten wachten.


Cambodjaanse trein

Trein van Sihanoukville naar Phnom Penh

De trein van Sihanoukville naar Phnom Penh brengt ja langs de prachtige kustlijn nabij Kampot en langs een indrukwekkend kalksteengebergte dat tussen Kep en Takeo in ligt. Het laatste deel van het traject brengt je door de drukke hoofdstad van Cambodja waar je midden in het centrum aankomt.

Tijden en prijzen

Binnenkant trein

Binnenkant trein Cambodja

Sinds april 2018 rijdt er elke 20 minuten een (voorlopig gratis) trein tussen het centraal station van Phnom Penh naar het internationale vliegveld van de stad, Pochentong International Airport. De rit duurt ongeveer 20 minuten, vanwege het drukke verkeer is dat stukken sneller dan over de weg.

Tijden en prijzen


Treintickets in Cambodja boeken

Wil je treinticket in Cambodja boeken? Dat kan momenteel maar op één manier. Helaas is het nog niet mogelijk om je treintickets voor Cambodja online te boeken. Je zult nog op de ouderwetse manier je treinkaartjes voor de Cambodjaanse trein op het treinstation moeten kopen. Let erop dat de treinen nog niet dagelijks rijden en dat het loket op het treinstation in Phnom Penh, Sihanoukville, Kampot, Kep en Takeo dan ook niet dagelijks geopend is. De loketten zijn alleen geopend op vrijdag, zaterdag en zondag. Vaak kan je ook via de receptie van je hotel aan treintickets komen. Ze kunnen ze voor je bestellen/regelen.


Omdat het reizen per trein in Cambodja nog maar zeer beperkt mogelijk is, maken veruit de meeste toeristen en andere reizigers gebruik van bussen. Tussen de grotere steden en toeristische plekken rijden vaak regelmatig bussen. Deze bussen zijn meestal voorzien van airco, hebben stopcontacten en zijn erg goedkoop. Bustickets voor Cambodja kan je wel online boeken. Het boeken van deze buskaartjes is makkelijk, gaat snel en is eenvoudig.