Treintickets in Myanmar boeken

Treintickets in Myanmar boeken

Treinen in Myanmar

De trein is het ideale vervoermiddel als je door Myanmar gaat reizen. Omdat afstanden tussen steden en bezienswaardigheden vaak erg groot zijn en omdat er geen betere alternatieven zijn is de trein vaak de beste manier om door Myanmar te reizen gebleken.

Tussen belangrijke steden als Yangoon (Rangoon), Mandalay, Inle Lake en Bagan kan je uitstekend per trein reizen. Hoewel de treinritten flink wat tijd in beslag nemen bieden ze je zeker waar voor het vaak lage bedrag dat je voor een treinkaartje betaalt. Je wordt vaak beloond met oogverbluffende landschappen, duizelingwekkende bruggen en vriendelijke mensen aan boord van de trein. Reizen per trein door Myanmar is een absolute aanrader!


Trein Yangoon - Mandalay

Trein Yangoon - Mandalay

Een van de meest populaire treinroutes door Mandalay is die van de voormalige hoofdstad Yangoon naar Mandalay, de sfeervolle en centraal gelegen koloniale stad. De trein van Yangoon naar Mandalay doet er ongeveer 15 uur over maar is goedkoop en voeg absoluut iets toe aan je reis. De route brengt je door prachtige landschappen!

Tijden en prijzen

Trein van Mandalay naar Bagan

Trein van Mandalay naar Bagan

Ook kan je per trein van Mandalay naar Bagan reizen. De indrukwekkende route brengt je langs de Irriwaddy rivier en biedt regelmatig prachtige uitzichten. De rit kost je nog geen $10 in de tweede klasse en brengt je na een vermakelijke reis naar de vele prachtige tempels van de oude stad Bagan.

Tijden en prijzen


Treintickets in Myanmar boeken

Wil je treinticket in Myanmar boeken? Dat kan op twee manieren. Uiteraard kan je terplekke op het treinstation in Myanmar je treintickets regelen. Omdat sommige treinen in sommige periodes flink vol kunnen zitten moet je er wel rekening mee houden dat je naast het net kunt vissen. Wil je zeker zijn van een plaats op een bepaalde trein op een bepaalde reisdatum, dan is het zeker aan te raden om vooraf je treintickets te boeken. De tweede manier om aan je treinkaartjes voor Myanmar te komen is dan ook online boeken.

Treinkaartjes voor treinen in Myanmar kan je gelukkig sinds kort online boeken. Je vindt via deze website je treintickets voor Myanmar snel en eenvoudig en ook de betaling verloopt voorspoedig. Vrijwel alle treinen binnen Myanmar kan je hier boeken.
Trein vanuit Thailand naar Myanmar

Myanmar is vanuit slechts één van haar drie buurlanden per trein bereikbaar. Het is alleen mogelijk om per trein van China naar Myanmar te reizen of weer terug. Hoewel er in Laos en Cambodja tegenwoordig wel beperkt treinverkeer mogelijk is, bestaan er nog geen internationale treinvervindingen vanuit deze landen naar Myanmar.

Treintickets voor de trein van China naar Myanmar kan je nog niet online boeken. Je zal dit via een reisorganisatie kunnen regelen indien je bijvoorbeeld de Transsiberië Express of Transmongolië Express gaat doen, of natuurlijk ter plekke op het treinstation.