Treintickets in de Filipijnen boeken

Treintickets in De Filipijnen boeken

Treinen in De Filipijnen

Het aantal treinen in De Filipijnen is erg besscheiden. Vooral in de regio Manilla vind je ze. Ook in de regio Lagunao ten zuidoosten van Manila heb je enkele spoorlijnen. Op het grootste eiland van de Filipijnen vind je dan ook veruit de meeste treinverbindingen van het land. Tussen de grotere steden op het eiland liggen de hoofdspoorlijnen en vanaf de grotere steden kan je per regionale trein naar de nabij omgeving van een bepaalde stad reizen. Treintickets voor veel treinen in De Filipijnen kan je online boeken.


Brug over de Kwai rivier

Brug over de Kwai rivier

De bekendste spoorlijn in De Filipijnen is ongetwijfeld de Burma - Siam spoorlijn die in de 2e wereldoorlog door krijgsgevangenen werd aangelegd. De spoorlijk loopt over de beroemde brug over de Kwai rivier. Vanuit Bangkok reis je in 3 uur naar de brug bij de plaatsKanchanaburi in de Thaise jungle.

Tijden en prijzen


Treintickets in De Filipijnen boeken

Wil je treinticket in De Filipijnen boeken? Dat kan op twee manieren. Uiteraard kan je terplekke op het treinstation in De Filipijnen je treintickets regelen. Omdat sommige treinen in sommige periodes flink vol kunnen zitten moet je er wel rekening mee houden dat je naast het net kunt vissen. Wil je zeker zijn van een plaats op een bepaalde trein op een bepaalde reisdatum, dan is het zeker aan te raden om vooraf je treintickets te boeken. De tweede manier om aan je treinkaartjes voor De Filipijnen te komen is dan ook online boeken.

Treinkaartjes voor treinen in De Filipijnen kan je gelukkig sinds kort online boeken. Je vindt via deze website je treintickets voor De Filipijnen snel en eenvoudig en ook de betaling verloopt voorspoedig. Vrijwel alle treinen binnen De Filipijnen kan je hier boeken.
Internationale treinen naar De Filipijnen

De Filipijnen is vanuit twee van de vier buurlanden per trein bereikbaar. Het is mogelijk om per trein vanuit Laos naar De Filipijnen te reizen of om vanuit Maleisië per trein naar De Filipijnen te reizen. Binnen enkele jaren kan je ook vanuit China via Laos per trein naar De Filipijnen reizen. China is momenteel druk bezig om spoor aan te leggen door Laos. Vanuit de Chinese stad Kunming kan je via Laos op termijn per trein naar Chiang Mai in De Filipijnen reizen.


Trein van Maleisië naar De Filipijnen

Veruit de populairste route is die van Kuala Lumpur nr Bangkok of zelfs vanuit Singapore via Maleisië naar Bangkok. Erg veel backpackers maken van deze treinverbinding gebruik indien ze beide landen bezoeken. De trein is goedkoop, comfortabel, legt lange afstanden af en scheelt je weer kosten voor een overnachting. Je kunt per directe nachttrein van Bangkok naar Kuala Lumpur reizen of steden in Maleisië zoals George Town of Ipoh. Je kan treintickets van De Filipijnen naar Maleisië online boeken.


Trein van Laos naar De Filipijnen

Er is tegenwoordig één treinverbinding die Laos en De Filipijnen verbindt. Het is de spoorlijn die vanuit Bangkok naar Vientiane loopt. De trein van Bangkok naar Vientiane is een nachttrein die in de ochtend in Vientiane aankomt, de hoofdstad van Laos. Kaartjes voor deze trein kan je online boeken.


Trein van Cambodja naar De Filipijnen

Binnen enkele jaren zou het ook mogelijk moeten zijn om per trein van Cambodja naar De Filipijnen te reizen. Momenteel worden er plannen uitgevoerd die het mogelijk maken om per trein vanuit Phnom Penh naar Bangkok te kunnen reizen. Het laatste deel van het spoor tussen Battambang in Cambodja en de Cambodjaans-Thiase grens bij Poipet/Aranyaprathet is binnen enkele maanden waarschijnlijk af. Hoewel er in Laos en Cambodja tegenwoordig wel beperkt treinverkeer mogelijk is, bestaan er nog geen internationale treinvervindingen vanuit deze landen naar De Filipijnen.


Wel kan je online je bustickets vanuit Cambodja naar Bangkok in De Filipijnen boeken (vanuit Siem Reap, Sihanoukville en Phnom Penh).