Treintickets in Maleisië boeken

Treintickets in Maleisië boeken

Treinen in Maleisië

Maleisië is verdeeld in twee delen. Het Maleisisch schiereiland in het westen en Maleisisch Borneo in het oosten. Op het Maleisisch schiereiland vind je de belangrijkste treinverbindingen van Maleisië, je kunt ze online boeken. Treinen op Maleisisch Borneo zijn er nauwelijks.

Er loopt een spoor vanuit Bangkok naar Singapore dat langs Butterworth, Ipoh, Kuala Lumpur en Johor Bahru in Maleisië loopt. Zodoende is het mogelijk om per trein vanuit Thailand per trein naar Maleisië te reizen en ook vanuit Singapore. Het spoor loopt grotendeels langs de westkust van het schiereiland. Ook langs een deel van de oostkust van het schiereiland kan je met de trein reizen. Vanuit Thailand kan je ook via de oostelijke kans Maleisië binnenreizen. Vervolgens loopt het spoor eerst een deel langs de kust voordat het afbuigt naar het binnenland van Maleisië. Over dit treintraject rijdt de bekende jungle trein of jungle train. Het spoor sluit uiteindelijk aan op het spoor dat langs de oostkant van het eiland loopt.

Op Maleisisch Borneo zijn er nauwelijks treinen te vinden. Enkele verouderde toeristische treinen rijden er nog wel maar de ritten zijn lang en de treinen traag. Wel brengen ze je door prachtige stukken natuur zoals de ruige jungle en mooie rivieren.

Jungle train

Jungle train

Veruit de bekendste en populairste treinverbinding in Maleisië is de jungle train (of jungle trein). Deze treinverbinding vind je op het Maleisisch schiereiland en loopt vanuit de kust in het noordoosten via de prachtige jungle in het centrale deel van het schiereiland naar het zuiden.

Cameron Highlands

Cameron Highlands

De jungle trein begint in Tumpat en eindigt in Gemas. Vanaf Gemas kan je doorreizen naar Kuala Lumpur of richting Singapore. De jungle trein komt onder andere langs de prachtige Cameron Highlands en het nationaal park Taman Negara.

Tijden en prijzen


Treintickets in Maleisië boeken

Wil je treinticket in Maleisië boeken? Dat kan op twee manieren. Uiteraard kan je terplekke op het treinstation in Maleisië je treintickets regelen. Omdat sommige treinen in sommige periodes flink vol kunnen zitten moet je er wel rekening mee houden dat je naast het net kunt vissen. Wil je zeker zijn van een plaats op een bepaalde trein op een bepaalde reisdatum, dan is het zeker aan te raden om vooraf je treintickets te boeken. De tweede manier om aan je treinkaartjes voor Maleisië te komen is dan ook online boeken.

Treinkaartjes voor treinen in Maleisië kan je gelukkig sinds kort online boeken. Je vindt via deze website je treintickets voor Maleisië snel en eenvoudig en ook de betaling verloopt voorspoedig. Vrijwel alle treinen binnen Maleisië kan je hier boeken.
Internationale treinen naar Maleisië

Maleisië is vanuit beide buurlanden per trein bereikbaar. Het is mogelijk om per trein vanuit Thailand naar Maleisië te reizen of om vanuit Singapore per trein naar Maleisië te reizen. Binnen enkele jaren kan je ook vanuit China via Laos per trein naar Maleisië reizen. China is momenteel druk bezig om spoor aan te leggen door Laos. Vanuit de Chinese stad Kunming kan je via Laos op termijn per trein naar Chiang Mai in Maleisië reizen.


Trein van Thailand naar Maleisië

Veruit de populairste internationale treinverbinding naar Maleisië is de route die van Bangkok naar Kuala Lumpur loopt(einbestemming Singapore). Erg veel backpackers maken van deze treinverbinding gebruik indien ze beide landen bezoeken. De trein is goedkoop, comfortabel, legt lange afstanden af en scheelt je weer kosten voor een overnachting. Je kunt per directe nachttrein van Bangkok naar Kuala Lumpur reizen of steden in Maleisië zoals Butterworth of Ipoh. Je kan treintickets voor de trein van Thailand naar Maleisië tegenwoordig online boeken.


Trein van Singapore naar Maleisië

Ook kan je uiteraard de andere kant op reizen. Dagelijks rijden er ook meerdere treinen van Singapore naar Malesië. De trein rijdt van Singapore naar Gemas waar je kunt kiezen om de noordelijke route met de jungle trein te nemen richting Tumpat of de zuidelijke route via Melaka, Kuala Lumpuer en Butterworth richting de Thaise grens. Sommige treinen rijden door naar Bangkok. Kaartjes voor de trein van Singapore naar Kuala Lumpur of een andere bestemming in Maleisië kan je online boeken.