Treintickets in Indonesië boeken

Treintickets in Indonesië boeken

Treinen in Indonesië

In Indonesië vind je vier hoofd spoorlijnen die een zeer groot deel van het land bestrijken. Dit met het reizen per trein door Indonesië een ideale manieren van reizen. Treintickets voor treinen in Indonesië zijn niet alleen erg goed maar het reizen per trein is ook een unieke ervaring. Je reist vaak door indrukwekkende landschappen en langs prachtige kusten. Naast de vier hoofd spoorlijnen in Indonesië zijn er nog twee kleinere spoorlijnen in de omgeving van Bangkok die naar toeristische bestemmingen rijden. Ze zijn dan ook populair onder toeristen.

Alle spoorlijnen doen Bangkok aan, het centrum van Indonesië. Vanuit Bangkok kan je per trein naar steden als Chiang Mai, Ayutthaya, Sukhothai, Nong Khai, Suratthani, Hat Yai en nog tal van andere bestemmingen.


Brug over de Kwai rivier

Brug over de Kwai rivier

De bekendste spoorlijn in Indonesië is ongetwijfeld de Burma - Siam spoorlijn die in de 2e wereldoorlog door krijgsgevangenen werd aangelegd. De spoorlijk loopt over de beroemde brug over de Kwai rivier. Vanuit Bangkok reis je in 3 uur naar de brug bij de plaatsKanchanaburi in de Thaise jungle.

Tijden en prijzen


Treintickets in Indonesië boeken

Wil je treinticket in Indonesië boeken? Dat kan op twee manieren. Uiteraard kan je terplekke op het treinstation in Indonesië je treintickets regelen. Omdat sommige treinen in sommige periodes flink vol kunnen zitten moet je er wel rekening mee houden dat je naast het net kunt vissen. Wil je zeker zijn van een plaats op een bepaalde trein op een bepaalde reisdatum, dan is het zeker aan te raden om vooraf je treintickets te boeken. De tweede manier om aan je treinkaartjes voor Indonesië te komen is dan ook online boeken.

Treinkaartjes voor treinen in Indonesië kan je gelukkig sinds kort online boeken. Je vindt via deze website je treintickets voor Indonesië snel en eenvoudig en ook de betaling verloopt voorspoedig. Vrijwel alle treinen binnen Indonesië kan je hier boeken.
Internationale treinen naar Indonesië

Indonesië is vanuit twee van de vier buurlanden per trein bereikbaar. Het is mogelijk om per trein vanuit Laos naar Indonesië te reizen of om vanuit Maleisië per trein naar Indonesië te reizen. Binnen enkele jaren kan je ook vanuit China via Laos per trein naar Indonesië reizen. China is momenteel druk bezig om spoor aan te leggen door Laos. Vanuit de Chinese stad Kunming kan je via Laos op termijn per trein naar Chiang Mai in Indonesië reizen.


Trein van Maleisië naar Indonesië

Veruit de populairste route is die van Kuala Lumpur nr Bangkok of zelfs vanuit Singapore via Maleisië naar Bangkok. Erg veel backpackers maken van deze treinverbinding gebruik indien ze beide landen bezoeken. De trein is goedkoop, comfortabel, legt lange afstanden af en scheelt je weer kosten voor een overnachting. Je kunt per directe nachttrein van Bangkok naar Kuala Lumpur reizen of steden in Maleisië zoals George Town of Ipoh. Je kan treintickets van Indonesië naar Maleisië online boeken.


Trein van Laos naar Indonesië

Er is tegenwoordig één treinverbinding die Laos en Indonesië verbindt. Het is de spoorlijn die vanuit Bangkok naar Vientiane loopt. De trein van Bangkok naar Vientiane is een nachttrein die in de ochtend in Vientiane aankomt, de hoofdstad van Laos. Kaartjes voor deze trein kan je online boeken.


Trein van Cambodja naar Indonesië

Binnen enkele jaren zou het ook mogelijk moeten zijn om per trein van Cambodja naar Indonesië te reizen. Momenteel worden er plannen uitgevoerd die het mogelijk maken om per trein vanuit Phnom Penh naar Bangkok te kunnen reizen. Het laatste deel van het spoor tussen Battambang in Cambodja en de Cambodjaans-Thiase grens bij Poipet/Aranyaprathet is binnen enkele maanden waarschijnlijk af. Hoewel er in Laos en Cambodja tegenwoordig wel beperkt treinverkeer mogelijk is, bestaan er nog geen internationale treinvervindingen vanuit deze landen naar Indonesië.


Wel kan je online je bustickets vanuit Cambodja naar Bangkok in Indonesië boeken (vanuit Siem Reap, Sihanoukville en Phnom Penh).