Treintickets in India boeken

Treintickets in India boeken

Treintickets in India

Ga je op reis in India, dan is vervoer per trein de ideale manier om je door het land te verplaatsen. India heeft een van de meest uitgebreide spoorwegnetwerken ter wereld. Door vrijwel het hele land vind je spoorlijnen die grote en kleine steden met elkaar verbinden. Dagelijks maken dan ook ongeveer 20 miljoen reizigers gebruik van de treinen in India voor werk, familiebezoek of om rond te reizen.

Treinkaartjes voor treinen in India kan je 90 dagen voor vertrek boeken. Als je al weet op welke dag je gaat reizen is het raadzaam om op tijd je treinkaartjes voor India te boeken. Omdat treinen vaak erg vol zitten is de kans groot dat je geen zitplaats hebt als je op korte termijn je treintickets gaat boeken. Boek online je treintickets voor India minimaal enkele weken voor vertrek zodat je gegarandeerd bent van een zitplaats!


Treinstation Delhi

Treinstation Delhi, India

De bekendste spoorlijn in India is ongetwijfeld de Burma - Siam spoorlijn die in de 2e wereldoorlog door krijgsgevangenen werd aangelegd. De spoorlijk loopt over de beroemde brug over de Kwai rivier. Vanuit Bangkok reis je in 3 uur naar de brug bij de plaatsKanchanaburi in de Thaise jungle.

Tijden en prijzen


Treintickets in India boeken

Wil je treinticket in India boeken? Dat kan op twee manieren. Uiteraard kan je terplekke op het treinstation in India je treintickets regelen. Omdat sommige treinen in sommige periodes flink vol kunnen zitten moet je er wel rekening mee houden dat je naast het net kunt vissen. Wil je zeker zijn van een plaats op een bepaalde trein op een bepaalde reisdatum, dan is het zeker aan te raden om vooraf je treintickets te boeken. De tweede manier om aan je treinkaartjes voor India te komen is dan ook online boeken.

Treinkaartjes voor treinen in India kan je gelukkig sinds kort online boeken. Je vindt via deze website je treintickets voor India snel en eenvoudig en ook de betaling verloopt voorspoedig. Vrijwel alle treinen binnen India kan je hier boeken.
Internationale treinen naar India

India is vanuit twee van de vier buurlanden per trein bereikbaar. Het is mogelijk om per trein vanuit Laos naar India te reizen of om vanuit Maleisië per trein naar India te reizen. Binnen enkele jaren kan je ook vanuit China via Laos per trein naar India reizen. China is momenteel druk bezig om spoor aan te leggen door Laos. Vanuit de Chinese stad Kunming kan je via Laos op termijn per trein naar Chiang Mai in India reizen.


Trein van Maleisië naar India

Veruit de populairste route is die van Kuala Lumpur nr Bangkok of zelfs vanuit Singapore via Maleisië naar Bangkok. Erg veel backpackers maken van deze treinverbinding gebruik indien ze beide landen bezoeken. De trein is goedkoop, comfortabel, legt lange afstanden af en scheelt je weer kosten voor een overnachting. Je kunt per directe nachttrein van Bangkok naar Kuala Lumpur reizen of steden in Maleisië zoals George Town of Ipoh. Je kan treintickets van India naar Maleisië online boeken.


Trein van Laos naar India

Er is tegenwoordig één treinverbinding die Laos en India verbindt. Het is de spoorlijn die vanuit Bangkok naar Vientiane loopt. De trein van Bangkok naar Vientiane is een nachttrein die in de ochtend in Vientiane aankomt, de hoofdstad van Laos. Kaartjes voor deze trein kan je online boeken.


Trein van Cambodja naar India

Binnen enkele jaren zou het ook mogelijk moeten zijn om per trein van Cambodja naar India te reizen. Momenteel worden er plannen uitgevoerd die het mogelijk maken om per trein vanuit Phnom Penh naar Bangkok te kunnen reizen. Het laatste deel van het spoor tussen Battambang in Cambodja en de Cambodjaans-Thiase grens bij Poipet/Aranyaprathet is binnen enkele maanden waarschijnlijk af. Hoewel er in Laos en Cambodja tegenwoordig wel beperkt treinverkeer mogelijk is, bestaan er nog geen internationale treinvervindingen vanuit deze landen naar India.


Wel kan je online je bustickets vanuit Cambodja naar Bangkok in India boeken (vanuit Siem Reap, Sihanoukville en Phnom Penh).