Transmongolië Express

Transmongolië Express

Treinen in Vietnam

De trein is een ideaal vervoermiddel als je door Vietnam wilt gaan reizen. Er rijden flink wat treinen in Vietnam. Vanuit het hoge noorden tot Ho Chi Minh stad in zuidelijk Vietnam rijden er treinen. Veruit de bekendste en belangrijkste treinverbinding in Vietnam is de Reunification Express die Noord-en Zuid-Vietnam met elkaar verbindt. Deze verbinding loopt van Hanoi naar Ho Chi Minh stad en doet belangrijke steden als Vinh, Hue, Danang, Nha Trang en Phan Thiet aan.


Nachttrein Hanoi - Lao Cai (Sapa)

Nachttrein Hanoi - Lao Cai (Sapa)

Een van de populairste treinroutes in Vietnam is die van de hoofdstad Hanoi naar Lao Cai in het noorden van Vietnam nabij China. Vanaf het treinstation van Lao Cai kan je per bus naar het prachtige bergdorp Sapa reizen.

Tijden en prijzen

Nachttrein Hanoi - Hue

Nachttrein Hanoi - Hue

Ook de Hai Van pass is erg populair. Deze treinverbinding loopt van de oude keizerstad Hue naar Danang, de derde stad van Vietnam. De trein van Hue naar Danang brengt je over de indrukwekkende Hai Van bergpas en langs prachtige kustgebieden.

Tijden en prijzen


Treintickets in Vietnam boeken

Wil je treinticket in Vietnam boeken? Dat kan op twee manieren. Uiteraard kan je terplekke op het treinstation in Vietnam je treintickets regelen. Omdat sommige treinen in sommige periodes flink vol kunnen zitten moet je er wel rekening mee houden dat je naast het net kunt vissen. Wil je zeker zijn van een plaats op een bepaalde trein op een bepaalde reisdatum, dan is het zeker aan te raden om vooraf je treintickets te boeken. De tweede manier om aan je treinkaartjes voor Vietnam te komen is dan ook online boeken.

Treinkaartjes voor treinen in Vietnam kan je gelukkig sinds kort online boeken. Je vindt via deze website je treintickets voor Vietnam snel en eenvoudig en ook de betaling verloopt voorspoedig. Vrijwel alle treinen binnen Vietnam kan je hier boeken.
Trein vanuit China naar Vietnam

Vietnam is vanuit slechts één van haar drie buurlanden per trein bereikbaar. Het is alleen mogelijk om per trein van China naar Vietnam te reizen of weer terug. Hoewel er in Laos en Cambodja tegenwoordig wel beperkt treinverkeer mogelijk is, bestaan er nog geen internationale treinvervindingen vanuit deze landen naar Vietnam.

Treintickets voor de trein van China naar Vietnam kan je nog niet online boeken. Je zal dit via een reisorganisatie kunnen regelen indien je bijvoorbeeld de Transsiberie Express of Transmongolië Express gaat doen, of natuurlijk ter plekke op het treinstation.