Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Antwerpen

Trein naar Antwerpen

De eeuwenoude handelsstad Antwerpen is na Brussel de grootste stad van België. In de grote havenstad vind je tal van prachtige historische gebouwen en panden van handelaars. Ook staat de stad bekend als diamandstad van de wereld. Ongeveer 70% van de diamanten ter wereld wordt hier verhandeld. Antwerpen is een erg leuke bestemming voor een dagje uit of een weekendje weg! Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Antwerpen reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Antwerpen? Al vanaf €20 boek je een treinkaartje naar Antwerpen .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Antwerpen .

Reis je vanaf Roosendaal naar Antwerpen, dan kan je al vanaf €7,60 een treinticket boeken.

  • ☑️ Treinticket naar Antwerpen vanaf €20
  • ☑️ Treinreis van 1u17m van Amsterdam naar Antwerpen
  • ☑️ Zeer goedkope Early Bird tickets naar Antwerpen
  • ☑️ 14 treinverbindingen dagelijks naar Antwerpen (en terug)
  • ☑️ Rechtstreekse trein naar Antwerpen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Hoe reis je per trein naar Antwerpen?

Meerdere keren per dag rijdt er vanuit Nederland een rechtstreekse trein naar Antwerpen toe (en weer terug). Met de Intercity-Brussel kan je elk uur rechtstreeks naar reizen vanuit de opstapstations Amsterdam CS, Schiphol, Rotterdam CS en Breda. De eindbestemming van deze trein is Brussel zoals de naam van de trein uiteraard al doet vermoeden. Je kunt op deze trein geen zitplaats reserveren. Je kunt dus zelf een plek in de trein uitzoeken.

Een sneller alternatief is er ook. Zo kan je met de Thalys hogesnelheidstrein vanuit Amsterdam CS, Schiphol of Rotterdam rechtstreeks naar Antwerpen CS of Brussel Zuid/Midi reizen. Deze trein is doorgaans duurder dan de IC-Brussel, zeker op korte termijn. Boek je een treinticket voor de Thalys, dan zit er automatisch een zitplaatsreservering bij je ticket inbegrepen.

Reistijd van de trein naar Antwerpen

Als je een treinreis naar Antwerpen wilt gaan maken dan moet je op een gemiddelde reistijd rekenen van ongeveer 2 uur. Uiteraard hangt de totale reistijd van de trein naar Antwerpen af van het treinstation in Nederland waar je opstapt, de reisroute en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neemt, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Antwerpen 1u17m. Andere treinverbindingen naar Antwerpen duren altijd langer. Wanneer je wat dichter bij de grens woont, dan zal de totale reistijd van de trein naar Antwerpen in de meeste gevallen wat korter zijn. Stap je in Schiphol, Rotterdam of Breda op de Intercity-Brussel, dan is de reistijd naar Antwerpen respectievelijk ongeveer 13, 41 en 66 minuten korter dan wanneer je in Amsterdam opstapt.

Bereken hier de reistijd naar Antwerpen vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Antwerpen

Dagelijks, en zowel doordeweeks als in het weekend, rijden er zeer regelmatig treinen vanuit Nederland naar Antwerpen. Vaak kan je elk uur opstappen. Daarbij heb je keuzen uit een aantal verschillende treinen. De meest logische en vaak ook voordeligste optie is de IC-Brussel waar je in Amsterdam CS, Schiphol, Rotterdam CS of Breda op kunt stappen. Hieronder vind je dienstregeling van deze trein naar Antwerpen. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op Thalys treinen van Nederland richting Antwerpen. Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

  Amsterdam CS      Schiphol   Den Haag HS   Rotterdam CS   Antwerpen Centraal
07:28 07:41 08:09 08:34 09:16
08:28 08:41 09:09 09:34 10:16
09:28 09:41 10:09 10:34 11:16
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de Intercity-Brussel vanaf respectievelijk Amsterdam CS, Schiphol, Rotterdam CS, en Breda en de aankomsttijd in Antwerpen. De IC-Brussel vertrekt doorgaans elk uur. De vroegste Intercity-Brussel vertrekt vanuit Amsterdam CS om 06:28 uur en de laatste om 21:28 uur. Daarnaast rijden er ook nog tal van Thalys en Eurostar hogesnelheidstreinen op het traject. De Thalys rijdt om de een a twee uur. De Eurostar vaak een keer in de vier uur.


Wat kost een treinticket naar Antwerpen?

Natuurlijk willen de meeste reizigers een goedkoop treinticket naar Antwerpen boeken wanneer ze deze bestemming gaan bezoeken. De prijs van een treinticket naar Antwerpen ligt echter niet vast en is afhankelijk van het moment van boeken en van het vertrekstation. Wil je met zoveel mogelijk korting op de trein naar Antwerpen reizen, dan is het belangrijk dat je minimaal 7 dagen voor reisdatum je treinkaartje naar Antwerpen boekt. Je kunt dan namelijk het Early Bird vroegboektarief boeken. Boek je binnen 7 dagen voor reisdatum, dan kan je alleen het Flex tarief boeken.

Early Bird korting naar Antwerpen

Ben je er op tijd bij en boek je jouw treinticket naar Antwerpen minimaal 7 dagen voor je op reis gaat, dan kan je altijd het Early Bird tarief (ofwel het vroege vogel tarief) boeken. Vanaf elk treinstation in Nederland kan je dan doordeweeks al voor €20 met de trein naar Antwerpen reizen in de 2e klasse. In de 1e klasse betaal je €28 voor een enkele reis. Reis je in het weekend, dan ligt de prijs voor je Early Bird treinticket naar Antwerpen iets hoger aangezien het dan vaak wat drukker is in de trein vanwege reizigers die een weekendje weg gaan.

De prijs van €20 geldt in principe vanaf elk vertrekstation in Nederland. Of je nu opstapt in Groningen, Den Helder of Rotterdam, dan prijs is hetzelfde. Let erop dat de Early Bird vroegboektarieven alleen op reguliere treinen geldig zijn (dus op regionale treinen, IC-treinen en de Intercity-Brussel, niet op de Eurostar of Thalys). Woon je heel dicht bij de grens, bijvoorbeeld in plaatsen als Roosendaal of Bergen op Zoom, dan ben je vaak goedkoper af met de Flex tarief tickets. Lees daar hieronder meer over.

Flex tarief treinticket naar Antwerpen

Boek je jouw treinkaartje naar Antwerpen binnen 7 dagen voordat je vertrekt, dan zijn er geen Early Bird tarieven mee te boeken. Je kunt dan alleen nog de Flex tarieven boeken. De prijs van een Flex tarief treinticket naar Antwerpen hangt in tegenstelling tot het Early Bird tarief, wel af van je vetrekstation in Nederland. Stap je in Groningen op de trein naar Antwerpen, dan betaal je meer dan wanneer je in Breda of Utrecht opstapt. Het goede nieuws is dat je wel korting op de Flex tarieven kunt krijgen.

Per Eurostar of Thalys naar Antwerpen reizen

Reis je liever met een hogesnelheidstrein als de Eurostar of Thalys naar Antwerpen, dan is vroeg boeken helemaal belangrijk als je een goedkoop treinkaartje naar Antwerpen wilt bemachtigen. Treinkaartjes voor de Thalys zijn doorgaans al 4 maanden voor vertrek te boeken en die voor de Eurostar zelfs al 6 maanden voor vertrek. Prijzen lopen snel op en kunnen op korte termijn wel 2 tot 3 keer zo duur zijn dan wanneer je op tijd boekt. Je kunt online in een keer je treinticket naar Antwerpen boeken vanaf jouw opstapstation in Nederland of België.

Interrailen naar Antwerpen

Ga je Interrailen en wil je ook met je Interrail pas naar Antwerpen reizen? Dat kan. Op de regionale treinen, IC-treinen en Intercity-Brussel hoef je niet te reserveren en kan je zo opstappen. In de trein kan je zelf een plek uitzoeken.

Korting op de trein naar Antwerpen

Zoals hierboven al aangegeven kan je met veel korting een treinreis naar Antwerpen maken wanneer je een Early Bird tarief (vroegboek tarief) boekt. Vaak is dit de voordeligste manier van reizen met de trein naar Antwerpen. Je moet dus minimaal 7 dagen voordat je op reis gaat je treinticket naar Antwerpen boeken.

Boek je op kortere termijn, dan kan je alleen nog het Flex tarief boeken. Gelukkig kan je ook korting op het Flex tarief naar Antwerpen krijgen. Zo geven de diverse NS-kortingsabonnementen korting op de trein naar Antwerpen als je een Flex tarief boekt. Zo krijg je bijvoorbeeld met het 40% korting abonnement en ook met het 100% korting abonnement korting op de treinreis naar Antwerpen. De korting geldt alleen voor het Nederlandse gedeelte van uw reis. Met een RAILPLUS kaart krijg je ook op het Belgische traject nog eens 15% korting.

Seniorenkorting op de trein naar Antwerpen

Tegenwoordig is er helaas geen seniorenkorting meer op de trein naar Antwerpen. Dit komt omdat er al erg aantrekkelijke Early Bird kortingen in het leven zijn geroepen.

Jongerenkorting op de trein naar Antwerpen

Ook jongerenkorting op de trein naar Antwerpen bestaat tegenwoordig helaas niet meer. Dit komt omdat er al erg aantrekkelijke Early Bird kortingen in het leven zijn geroepen.

Kinderkkorting op de trein naar Antwerpen

Gelukkig bestaat er een mooie kinderkorting op de trein naar Antwerpen. Kinderen reizen namelijk geheel gratis mee met een volwassene (max 4 kinderen per volwassene). Je kunt eenvoudig online je ticket met kinderkorting boeken.

Treinstation van Antwerpen

Het belangrijkste treinstation van Antwerpen is Antwerpen Centraal. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Antwerpen ligt ongeveer 600 meter ten oosten van het centrum van Antwerpen. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Antwerpen te vinden zoals kluisjes, fietsenstalling, informatiebalie, ticketautomaat, taxistandplaats, autohuur, restaurants en toiletten.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Antwerpen in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Antwerpen
Per bus, tram en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Antwerpen reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Antwerpen zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Antwerpen naar Brugge, Brussel, Oostende, Knokke, Blankenberge en Roeselare.

Meerdere treinstations
Het belangrijkste treinstation van Antwerpen, Antwerpen-Centraal, wordt door velen als mooiste treinstation ter wereld beschouwd. Naar het hoofdstation zijn er nog enkele andere treinstations in Antwerpen te vinden.

Overnachten in Antwerpen

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Antwerpen? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Antwerpen en andere accommodaties in Antwerpen hier.

Wat te doen in Antwerpen?

Antwerpen ICE
Trein Nederland naar Antwerpen
Trein België naar Antwerpen
Sneltrein naar Antwerpen
Rechtstreekse trein naar Antwerpen
Antwerpen trein en hotel
Trein en fiets naar Antwerpen
Trein Brussel naar Antwerpen