Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Helgoland

Trein naar Helgoland

Wil je goedkoop met de trein naar Helgoland in Duitsland gaan reizen? Dat is zeker te doen! Al vanaf 29,90 per persoon boek je een treinticket naar Helgoland! Hoewel er vanuit Nederland geen rechtstreekse trein naar Helgoland is, bestaat er toch een prima treinverbinding naar Helgoland. Met 2 overstappen kan je namelijk al een treinreis naar deze Duits plaats maken.
Wil je zo'n goedkoop treinkaartje naar Helgoland van 29,90 boeken? Lees dan onze handige tips!

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen voor treinkaartjes naar Helgoland.

 • ☑️ Vanaf €29,90 boek je al een treinticket naar Helgoland (Cuxhaven/Hamburg)
 • ☑️ naar Helgoland (Cuxhaven/Hamburg) per dag vanuit Nederland
 • ☑️ Goedkope kortingstarieven
 • ☑️ Reis comfortabel en snel met slechts 2 a 3 naar Helgoland
 • ☑️ Snel, eenvoudig en veilig online boeken zonder boekingskosten
 • ☑️ Treinticket te boeken vanaf elk station in Nederland
 • ☑️ Reis in ongeveer +/- 9 uur per trein van Amsterdam naar Helgoland (Cuxhaven/Hamburg)

Treinreis naar Helgoland

De beste manier om per trein naar Helgoland te reizen is per Intercity en regionale trein. Hierbij zal je onderweg 2 keer van trein moeten wisselen (dus overstappen) omdat er helaas geen rechtstreekse trein naar Helgoland rijdt vanuit Nederland. Om de twee uur vertrekt er Nederland een Intercity trein richting Duitsland. In Duitsland stap je vervolgens nog 1 keer over op een andere intercity en vervolgens nog 1 keer op een regionale trein die rechtstreeks naar Helgoland rijdt. De Intercity vanuit Nederland, de Intercity-Berlijn genaamd, vertrekt vanuit Amsterdam en stopt ook nog op de treinstations Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer en Hengelo voordat de trein bij Bad Bentheim de grens overgaat. De Intercity-Berlijn heeft (zoals de naam al doet vermoeden) als eindbestemming Berlijn. Met snelheden tot wel 200 kilometer per uur brengt de Intercity-Berlijn je naar je bestemming toe. Het treinstation in Helgoland waar je aankomt is .

Voorzieningen en faciliteiten in de Intercity naar Helgoland
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de Intercity-Berlijn naar Leipzig. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de Intercity.

Reistijd van de trein naar Helgoland

Ga je een treinreis naar Helgoland maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Helgoland weten? Vanaf Amsterdam CS is de reistijd van de trein naar Helgoland +/- 9 uur. Natuurlijk hangt de exacte reistijd van de trein naar Helgoland af van het treinstation in Nederland waar je opstapt. Ook het type trein waarmee je reist heeft invloed op de totale reisduur. Andere treinverbindingen naar Helgoland dan de snelste reisverbinding (zie boven), zullen een langere reistijd opleveren. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Helgoland doorgaans wat korter zijn. Bereken hier de reistijd naar Helgoland vanaf jouw opstapstation.

Controleer altijd kort voor vertrek nog even of er geen werkzaamheden of omleidingen gepland zijn. De dienstregeling voor de trein naar Helgoland vind je hier. De dienstregeling wordt doorgaans half oktober ingeladen voor de reisperiode van 1 jaar met vertrek in begin december. Pas na half oktober kan je dus reizen opzoeken met vertrek na begin december.

Prijs van een treinkaartje naar Helgoland

Wat kost nu eigenlijk een treinticket naar Helgoland? Al vanaf €29,90 kan je een treinkaartje naar Helgoland boeken in de tweede klasse. Ben je op zoek naar een goedkoop treinkaartje naar Helgoland maar kom je alleen duurdere tickets tegen? Dat kan. De prijs van een treinticket naar Helgoland ligt namelijk niet vast. Net als prijzen van de meeste andere internationale treintickets is ook de prijs van een treinkaartje naar Helgoland variabel. De trein naar Helgoland is al 180 dagen voor reisdatum te boeken. Boek je zodra de trein net is opgensteld voor boekingen, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Helgoland kunt boeken. Wacht je met boeken tot korter voor vertrek, dan lopen de prijzen van treintickets naar Helgoland op tot soms wel het 3 a 4 voudige van de vanafprijs. Boek dus op tijd als je een goedkoop treinticket naar Helgoland wilt boeken. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Helgoland.

Een zitplaatsreservering op de naar Helgoland is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Dit geldt ook voor andere IC en ICE treinen binnen Duitsland. Je boek al voor €4 een reservering in de 2e klasse. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen. Regionale treinen en ook IC treinen binnen Nederland kunnen niet worden gereserveerd. Je kunt er zelf een plek in uitzoeken.

Interrailen naar Helgoland

Wil je nog op korte termijn een treinreis naar Helgoland gaan maken maar is Helgoland niet je enige bestemming? Dan kan je overwegen om o.b.v. een Interrail pas te gaan reizen. Een Interrail pas is een pas waarmee je een bepaald aantal dagen binnen een bepaalde periode door 1 of meerder landen mag reizen. Met de pas kun je flexibel reizen. Zo kan je op de dag van vertrek nog bepalen op welke trein je stapt. De prijs van zo'n Interrail pas is vaak lager dan de prijs van een los treinretour naar Helgoland (geboekt op korte termijn en indien je ook andere bestemmingen gaat aandoen). Als je gaat Interrailen naar Helgoland (onder andere), dan kan je kiezen uit twee verschillende Interrail Passen:

Interrail Global pas
De Interrail Global pas is geldig binnen de meeste landen van Europa. Met deze pas mag je vanuit Nederland naar Duitsland en weer terug reizen. De pas is minimaal 4 dagen geldig. Zo kan je eerst naar Helgoland reizen en later ook weer terug, en heb je ook nog 2 extra reisdagen over voor als je andere bestemmingen wilt gaan bezoeken. Een Interrail pas waarmee je naar Helgoland en weer terug kunt reizen boek je al vanaf €212 (4 dagen in een maand geldig). Er is een Interrail Global pas voor volwassenen maar ook een met korting voor senioren en jongeren. Kinderen t/m elf jaar reizen gratis mee met (groot)ouder indien die ook een pas hebben aangeschaft (kind wel opgeven bij boeking, ze krijgen een gratis pas).

Interrail One country pas Duitsland
Ook is het mogelijk om een los treinticket naar de Duitse grens (en weer terug) te boeken en voor het reizen binnen Duitsland een Interrail One Country Pas Duitsland te gebruiken. Deze pas is, zoals de naam al doet vermoeden, alleen in Duitsland te gebruiken. Vanaf de grens kan je de best dus gebruiken om naar Helgoland en weer terug te gebruiken. Woon je in de buurt van de Duitse grens of heb je vrij reizen binnen Nederland of een Voordeelurenkaart, dan kan dit voordeliger zijn dan de Interrail Global pas. Een Interrail One Country Pas Duitsland boek je al vanaf €170 in de tweede klasse. Hiermee mag je 3 dagen binnen 1 maand reizen. De Interrail One Country Pas Duitsland is er voor volwassenen (ook te gebruiken door senioren) en met korting voor jongeren. Kinderen t/m 11 jaar reizen gratis mee met (groot)ouder die obv een volwassene pas reist (en boekt).

Let erop dat er heel soms reserveringsplicht van toepassing is op treinen (zoals de NightJet nachttrein).
Je kunt de Interrail reserveringen online maken.

Tips voor een goedkoop treinkaartje naar Helgoland

 1. Boek op tijd
  Als je voordelig met de trein naar Helgoland wilt reizen is het raadzaam op je treinkaartje naar Helgoland op tijd te boeken. De trein naar Helgoland kan je al 180 dagen voor reisdatum boeken. Boek je ongeveer 120 tot 180 dagen voor vertrek, dan is de kans groot dat je goedkoop met de trein naar Helgoland kunt reizen omdat je zo grote kans maakt op het voordeligste vroegboek tarief.

 2. Reis niet op drukke dagen (indien mogelijk)
  Wil je in een vakantie als kerstvakantie, meivakantie, krokusvakantie of herfstvakantie reizen of tijdens paas-en pinksterweekenden? De kans is groot dat de voordelige treintickets naar Helgoland dan als zijn uitverkocht. Ben je flexibel en kan je ook een dag eerder of later reizen? Dit kan een hoop in de prijs schelen.

 3. Ga Interrailen naar Helgoland
  Wanneer je op korte termijn nog een goedkoop treinticket naar Helgoland zoekt is de kans van slagen erg klein. Vaak zijn er alleen nog dure treintickets beschikbaar op korte termijn. Indien je naast Helgoland nog één of meerdere andere plaatsen in Duitsland (of een ander buurland van Duitsland) gaat bezoeken biedt de Interrail pas uitkomst. Met deze pas mag je in een maand meerdere dagen reizen en ben je vrijwel altijd voordeliger uit dan wanneer je losse treinticket boekt. Een Interrail pas voor Duitsland boek je al vanaf vanaf €212 in de tweede klasse. Hiermee kan je vanuit Nederland naar Helgoland reizen en weer terug en heb je nog extra reisdagen over om andere bestemmingen te bezoeken.

 4. Vertrek iets eerder of later op de dag
  Treinen die in de spits (tussen 07:30 en 09:00 uur en tussen 17:00 en 19:00 uur) rijden zitten vaak erg vol. De voordelige treintickets naar Helgoland zijn dan ook vaak snel uitverkocht op die treinen. Kan je iets eerder of later vertrekken? Dan kan dit flink in de prijs van je treinticket schelen.

 5. Gebruik de prijskalender
  Wil je in één oogopslag zien in welke maand er nog voordelige treintickets naar Helgoland zijn? Gebruik dan de handige prijskalender.

 6. Aanbiedingen
  Vrij regelmatig zijn er leuke aanbiedingen voor de trein naar Helgoland. Ook dit kan je dan veel geld besparen.

 7. Speciale kortingen
  Indien de voordeligste tickets naar Helgoland zijn uitverkocht, zijn er soms nog speciale kortingen (voor leeftijd bijv.) mogelijk. Zo kan je toch nog met wat korting op redelijk korte termijn met de trein naar Helgoland reizen.

Korting op de trein naar Helgoland

Het is mogelijk om een treinkaartje met korting naar Helgoland te boeken. Er bestaan verschillende manieren van korting op de trein naar Helgoland. De ene manier levert echter meer korting op dan de andere. Hieronder een overzicht met de verschillende manieren waarop je met korting op de trein naar Helgoland kunt reizen.

Vroegboekkorting
Wil je goedkoop met de trein naar Helgoland reizen? Dé manier waarop je de meeste korting op je treinkaartje naar Helgoland kunt verkrijgen is door vroeg te boeken. Er bestaan namelijk verschillende vroegboekkortingen op de trein naar Helgoland. De trein naar Helgoland is doorgaans al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je kort na openstelling van de trein, dan is de kans groot dat je het Non-flex tarief (Supersparpreis tarief) kunt boeken. Dit is het voordeligste vroegboektarief en begint bij €29,90. Wacht je enkele maanden met boeken, dan is dit tarief vaak al uitverkocht en kom je vervolgens bij het wat duurdere Mid-Flex tarief (Sparpreis tarief). Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Helgoland krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Non-flex tarief en het Semi-flex tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Helgoland. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Non-flex tarief en het Semi-flex tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Helgoland bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking (bijvoorbeeld met rolstoel) en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Helgoland. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Fiets mee op de trein naar Helgoland

Ben je van plan om een fietsvakantie naar Helgoland te gaan maken of wil je simpelweg je fiets meenemen op de trein naar Helgoland? Dat is mogelijk. Op veel treinen binnen en naar Duitsland kan je vrij eenvoudig je fiets meenemen. Wil je met trein en fiets naar Helgoland reizen, dan zijn er wel wat voorwaarden waar je rekening mee moet houden.

Fietskaartje naar Helgoland
Naast een vervoersbewijs voor een reiziger heb je ook een vervoersbewijs voor je fiets nodig als je een fiets mee wilt nemen op de trein naar Helgoland (of terug van Helgoland naar Nederland). Dit zogenaamde fietskaartje of fietsticket kost €12 per fiets per enkele reis en is te gebruiken vanaf je opstapstation in Nederland tot aan Helgoland. Je kunt het op het station uit de automaat halen, online bestellen via NSInternational of online boeken.

Fietsplaatsreserveringen
Behalve een fietskaartje naar Helgoland heb je op sommige treinen op de route naar Helgoland ook nog een verplichte reservering voor je fiets nodig. Indien je een treinverbinding naar Helgoland opzoekt wordt aangegeven of het mogelijk is om een fiets mee te nemen. Indien dit het geval is moet je voor de trein vaak een reservering maken voor je fiets.

Treinen naar Helgoland waar fietsen op meegenomen mogen worden
In de regel kan je fietsen alleen meenemen op regionale treinen binnen Duitsland of Intercity treinen. Ook nemen enkele ICE treinen fietsen mee (wel een beperkt aantal van 2 tot 4 fietsen). Vaak kunnen fietsen alleen mee op regionale treinen (RE), Intercity treinen, enkele Eurocity treinen, enkele ICE treinen en Lyn treinen in Denemarken. Kijk per trein of het meenemen van een fiets mogelijk is en reserveer daarna een fietsplaats op deze treinen. Regionale treinen kan en hoef je niet te reserveren, je kunt zo instappen. IC, ICE en nachttreinen die fietsen kunnen vervoeren zijn reserveringsplichtig. Je moet er dus een fietsplaatsreservering op maken.

Spits
Waar je binnen Nederland niet tijdens de spits je fiets mee mag nemen in de trein, mag dat wel indien je een internationale treinreis maakt. Je kunt dus gewoon je fiets meenemen tijdens de spits in Nederland indien je naar Helgoland reist.

Treinstation van Helgoland

Een treinstation in Helgoland is er helaas niet. Je kunt met de trein tot het nabij gelegen treinstation Cuxhaven/Hamburg komen. Er zijn diverse voorzieningen en faciliteiten op treinstation Helgoland aanwezig. Vanaf hier kan je ook met aansluitend openbaarvervoer tot aan Helgoland komen.

Overnachten in Helgoland

Zoek je een leuk hotel in Helgoland omdat je laat aankomt, vroeg vertrekt of simpelweg wat tijd in Helgoland wilt doorbrengen? Er zijn tal van leuke accommodaties in Helgoland te vinden. Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Helgoland? Er zijn ongeveer 6 Hotels in Helgoland! Liever een ander soort verblijf? Ook zijn er 2 Bed & Breakfasts en 4 Appartementen in Helgoland te vinden. Genoeg keuze dus!

Als je naar Helgoland hotels tips op zoek bent kunnen we je van harte Hotel Felsen-Eck . aanbevelen. Deze leuke accommodatie in Helgoland is zeker een aanrader in Helgoland. Je kunt hier al overnachten vanaf €97. per nacht.

Bezienswaardigheden in Helgoland & dingen om te doen

Er zijn tal van leuke en interessante bezienswaardigheden in Helgoland te vinden. Je zal je er niet snel vervelen. Ook zijn er genoeg dingen om te doen in Helgoland. De leukste bezienswaardigheden en activiteiten in Helgoland zijn onder andere: Vuurtoren van Helgoland, Zeekoeten kolonie, Zeehonden en zeerobben, Boottocht, Strandwandeling, Wandelen.
Veelgestelde vragen over de trein naar Helgoland

Wat kost een treinkaartje naar Helgoland?

De prijs van een treinticket naar Helgoland is variabel en ligt dus niet vast. Een treinkaartje voor de trein naar Helgoland begint bij €29,90 per persoon per enkele reis maar loopt op (tot wel 3 a 4 keer de vanafprijs) naarmate de reisdatum dichterbij komt. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen voor de trein naar Helgoland.

Hoelang duurt een treinreis naar Helgoland?

De reistijd van de trein naar Helgoland is ongeveer +/- 9 uur. De reisduur van een treinreis naar Helgoland kan per dag iets verschillen. Bekijk de dienstregeling met actuele tijden om de exacte tijden te vinden.

Wanneer kan je een treinticket voor de trein naar Helgoland boeken?

De boekingstermijn van de trein naar Helgoland is 180 dagen (+/- 6 maanden). Dit betekend dat treinen naar Helgoland doorgaans 180 dagen voor vertrek te boeken zijn.

Waar kan je het beste op de internationale trein stappen als je naar Helgoland reist?

Maak je een treinrreis naar Helgoland, dan kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de internationale trein richting Helgoland stappen.

Hoe boek ik een goedkoop treinkaartje naar Helgoland?

Omdat prijzen van treintickets oplopen is het raadzaam om vroeg te boeken als je een goedkoop treinkaartje naar Helgoland wilt boeken. De trein is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Wees er dus op tijd bij. Ben je vrij laat met boeken? Lees dan onze handige tips waarmee je misschien toch nog een voordelig treinticket naar Helgoland kunt boeken. Ook zijn er vaak aanbiedingen voor de trein naar Helgoland.

Waar kan je goedkope treinkaartjes naar Helgoland boeken?

Er zijn verschillende websites waar je een goedkoop treinticket naar Helgoland kunt boeken. Wij raden echter deze website aan!

Kan ik met korting op de trein naar Helgoland reizen?

Ja, het is mogelijk om met korting een kaartje voor de trein naar Helgoland te boeken. Er bestaan verschillende kortingen op de trein(en). We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Op welk treinstation komt de trein aan in Helgoland?

Maak je een treinreis naar Helgoland, dan kom je op treinstation Cuxhaven/Hamburg (Cuxhaven/Hamburg) aan.

Hoelaat vertrekt de eerste trein naar Helgoland?

De vertrektijden van zowel binnelandse treinen als de internationale trein richting Helgoland kunnen af en toe wijzigen. Bekijk daarom de dienstregeling met actuele tijden om de exacte tijden te vinden.

Hoelaat vertrekt de laaste trein naar Helgoland?

De vertrektijden van zowel binnelandse treinen internationale treinen naar Helgoland kunnen af en toe wijzigen. Bekijk daarom de dienstregeling met actuele tijden om de exacte tijden te vinden.


Informatie over de trein naar Helgoland

Helgoland ICE
Trein Nederland naar Helgoland
Trein België naar Helgoland
Thalys naar Helgoland
Goedkoop treinkaartje naar Helgoland
Goedkoop treinticket naar Helgoland
Korting op de trein naar Helgoland
Autohuur in Helgoland
Rechtstreekse trein naar Helgoland
Helgoland trein en hotel
Trein en fiets naar Helgoland
Directe trein naar Helgoland
Nachttrein naar Helgoland
Stedentrip Helgoland met trein en hotel
Goedkoop hotel in Helgoland
Openbaarvervoer in Helgoland