Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Magdeburg

Trein naar Magdeburg

De Oost-Duitse stad Magdeburg is een van de mooiste steden van het land. Hoewel een groot deel van de prachtige binnenstad in WOII is platgebombardeerd zijn er gelukkig nog een aantal (soms gerenoveerd) historische gebouwen bewaard gebleven. Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Magdeburg reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Magdeburg? Al vanaf €34,90 boek je een treinkaartje naar Magdeburg .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Magdeburg .

  • ☑️ Treinticket naar Magdeburg vanaf €34,90
  • ☑️ Treinreis van 5u48m van Amsterdam naar Magdeburg
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Magdeburg
  • ☑️ 12 treinverbindingen dagelijks naar Magdeburg (en terug)
  • ☑️ 1 keer overstappen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Hoe reis je per trein naar Magdeburg?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Magdeburg, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Magdeburg toe, je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Magdeburg, dan kan je het beste de Intercity-Berlijn (IC-Berlijn) nemen en in Hannover overstappen op de trein naar Magdeburg. De Intercity-Berlijn vertrekt om de twee uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Berlijn. In Nederland stopt deze trein ook nog op de treinstations Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo waar je dus ook kunt opstappen. Met snelheden tot wel 200 kilometer per uur brengt de Intercity-Berlijn je naar je bestemming toe.

Voorzieningen en faciliteiten in de Intercity-Berlijn naar Magdeburg
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de Intercity-Berlijn naar Magdeburg. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de Intercity-Berlijn.

Reistijd van de trein naar Magdeburg

Ben je van plan om een treinreis naar Magdeburg te gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Magdeburg weten? Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 6 uur. De exacte reistijd van de trein naar Magdeburg hangt uiteraard af van het treinstation in Nederland waar je op de trein stapt en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neem, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Magdeburg 5u48m. Andere treinverbindingen naar Magdeburg duren altijd langer. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Magdeburg doorgaans wat korter zijn. Bereken hier de reistijd naar Magdeburg vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Magdeburg

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de trein naar Magdeburg hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op internationale treinen van Nederland richting Magdeburg . Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

Amsterdam Hilversum Amersfoort Apeldoorn Deventer   Almelo  Hengelo Magdeburg Hbf
07:00 07:20 07:34 08:00 08:12 08:43 08:56 12:56
09:10 09:31 09:43 10:09 10:20 10:46 10:57 14:56
11:00 11:20 11:34 12:00 12:12 12:43 12:56 16:58
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de IC-Berlijn vanaf respectievelijk Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo en de aankomsttijd in Magdeburg . De IC-Berlijn vertrekt doorgaans om de twee uur. Doorgaans vertrekt de vroegste IC-Berlijn vanuit Amsterdam CS om 07:00 uur en de laatste om 15:00 uur. In de zomerperiode vertrekt er ook om 05:00 uur een trein.


Wat kost een treinticket naar Magdeburg?

Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Magdeburg? Wat kost een treinticket naar Magdeburg nu eigenlijk? Al vanaf €34,90 kan je een treinkaartje naar Magdeburg boeken in de tweede klasse. Vanaf 47,90 boek je een treinkaartje in de eerste klasse. Let wel, dit zijn vanaf prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Magdeburg kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie- of viervoudige van de vanafprijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Magdeburg.

Prijs van een treinticket naar Magdeburg
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Magdeburg. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Magdeburg, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Magdeburg dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Korting op de trein naar Magdeburg

Wil je met korting met de trein naar Magdeburg reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Magdeburg krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Magdeburg voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Magdeburg, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Magdeburg is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Magdeburg kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Magdeburg krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Magdeburg. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Magdeburg bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Magdeburg. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Magdeburg

Het belangrijkste treinstation van Magdeburg is Magdeburg Hbf. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Magdeburg ligt ongeveer 600 meter ten westen van het centrum van Magdeburg. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Magdeburg te vinden zoals kluisjes, informatiebalie, gratis WIFI, toiletten, roltrappen, fietsenstallingen, restaurants, winkels, parkeerplaatsen, autohuur, een afdeling met gevonden voorwerpen, rolstoel toegankelijke perrons en taxi´s.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Magdeburg in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Magdeburg
Per S-Bahn, bus, trein en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Magdeburg reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Magdeburg zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Magdeburg naar Halle, Jena, Weimar, Erfurt, Dresden, Chemnitz, Zwickau, Dessau en Leipzig.

Overnachten in Magdeburg

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Magdeburg? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Magdeburg en andere accommodaties in Magdeburg hier.

Wat te doen in Magdeburg?

Magdeburg ICE
Trein Nederland naar Magdeburg
Trein België naar Magdeburg
Sneltrein naar Magdeburg
Rechtstreekse trein naar Magdeburg
Magdeburg trein en hotel
Trein en fiets naar Magdeburg
Trein Brussel naar Magdeburg