Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Imst

Trein naar Imst

Verscholen in het Oberinntal in de Oostenrijkse deelstaat Tirol vind je het wintersportdorp Imst. Het dorp is van bescheiden omvang maar bij uitstek geschikt voor beginnende skiërs en families met kinderen. De voorzieningen zijn hier prima maar het aantal pistes is beperkt. Naast vertier op de skipistes van Imst kan je in het verderop (en hogerop) gelegen Hoch-Imst terecht voor de après ski. Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Imst reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Imst? Al vanaf €39,90 boek je een treinkaartje naar Imst .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Imst .

  • ☑️ Treinticket naar Imst vanaf €39,90
  • ☑️ Treinreis van 10u09m van Amsterdam naar Imst
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Imst
  • ☑️ 6 treinverbindingen naar Imst per dag (en terug)
  • ☑️ 1 keer overstappen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken
* station

Hoe reis je per trein naar Imst?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Imst en wil je overdag reizen, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Imst toe, je zal altijd minimaal 3 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Imst , dan kan je het beste de ICE hogesnelheidstrein nemen en in Mannheim of Keulen, Duisburg of Düsseldorf overstappen op de trein naar München. Daar kan je overstappen op de trein naar Innsbruck om vervolgens de rechtstreekse trein naar Imst te pakken. De ICE vertrekt om de 2 a 3 uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Frankfurt. Je kunt dagelijks dus kiezen uit meerdere ICE treinen. In Nederland kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de ICE stappen. Met snelheden tot wel 300 kilometer per uur brengt de ICE je naar je bestemming toe.

Voorzieningen en faciliteiten in de ICE naar Imst
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de ICE trein richting Imst . De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de ICE trein.

Nachttrein naar Imst

Reis je liever per nachttrein naar Imst? Dat is ook mogelijk. Althans, grotendeels. Zo kan je een groot deel van de treinreis naar Imst per nachttrein afleggen maar zal je ook nog een deel overdag moeten afleggen. Er rijdt namelijk geen rechtstreekse nachttrein naar Imst. Je zal minimaal 1 keer moeten overstappen. Je kunt in Amsterdam, Utrecht of Arnhem op de NightJet nachttrein stappen. Treintickets voor de nachttrein richting Imst boek je al vanaf €29,90 per enkele reis. Je kunt tegenwoordig snel en eenvoudig online de nachttrein boeken. Let erop dat het soms voordeliger is om los en ticket voor de Nightjet nachttrein te boeken en vervolgens nog los een treinkaartje van het station waar je uit de nachttrein stapt tot aan je eindbestemming!

Reistijd van de trein naar Imst

Reis je per trein naar Imst , dan moet je rekenen op een gemiddelde reistijd van ongeveer 10,5 uur. Natuurlijk hangt de totale reistijd van de treinreis naar Imst af van het treinstation in Nederland waar je opstapt, de reisroute en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neemt, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Imst 10u09m. Alle andere treinverbindingen naar Imst duren wat langer. Wanneer je wat dichter bij de grens woont, dan zal de totale reistijd van de trein naar Imst in de meeste gevallen wat korter zijn.

Reistijd nachttrein naar Imst
Reis je met de nachttrein naar Imst? Reken dan op een reistijd van in totaal ongeveer 15:40 uur indien je in Amsterdam op de nachttrein stapt. Stap je in Utrecht of Arnhem in, dan scheelt dit qua reistijd respectievelijk ongeveer 30 en 60 minuten.

Bereken hier de reistijd naar Imst vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Imst

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de ICE trein richting Imst hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op ICE treinen van Nederland richting Imst . De ICE vertrekt dan vaak later en rijdt bijvoorbeeld om via Den Bosch en/of venlo. De stop in Arnhem wordt dan vaak overgeslagen. Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

        Amsterdam CS            Utrecht CS            Arnhem CS Imst-Pitztal Bahnhof
06:38 07:03 07:35 18:17
08:08 08:31 09:05 18:17
10:38 11:01 11:35 20:17
19:30 20:03 20:37 10:40
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de ICE vanaf respectievelijk Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS en de aankomsttijd in Imst . De ICE vertrekt doorgaans om de een a twee uur. De vroegste ICE vanuit Amsterdam CS vertrekt om 06:38 uur en de laatste om 18:38 uur.


Wat kost een treinticket naar Imst?

Wat kost een treinticket naar Imst nu eigenlijk? Als je op zoek bent naar een goedkoop treinticket naar Imst , dan hebben we goed nieuws voor je. Al vanaf €39,90 kan je een treinkaartje naar Imst boeken.

Dagrein naar Imst
Reis je met de dagtrein naar Imst , dan kan je treintickets boeken vanaf €39,90 in de tweede klasse en vanaf €56,90 in de eerste klasse op enkele reis basis. Het is niet verplicht op een zitplaats op de trein naar Imst te reserveren maar wel aan te raden. Je boek al voor €4 een reservering in de 2e klasse. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Nachtrein naar Imst
Indien je liever deels per nachttrein reist, dan kan je een treinticket naar Imst boeken vanaf €46,10 per enkele reis. Je overnacht dan in de meest eenvoudig accommodatie. Tegen een meerprijs kan je upgraden van een zitplaats naar een ligplaats in een couchette of een bedplaats in een slaaprijtuig (economie of deluxe).

Let wel, dit zijn vanaf prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Imst kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie- of viervoudige van de vanafprijs.
Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Imst.

Prijs van een treinticket naar Imst
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Imst . Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Imst , dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Imst dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Korting op de trein naar Imst

Wil je met korting met de trein naar Imst reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Imst krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Imst voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Imst, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Imst is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Imst kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Imst krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Imst. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Imst bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Imst. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Imst

Het belangrijkste treinstation van Imst is Imst-Pitztal Bahnhof. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Imst ligt ongeveer 3000 meter ten noorden van het centrum van Imst. Natuurlijk kan je vanaf het station naar het centrum toelopen maar je kunt ook voor het openbaarvervoer kiezen.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Imst te vinden zoals Toiletten, fietsenstallingen, parkeerplaatsen en taxi´s, informatiebalie en ticketautomaten..
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Imst in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Imst
Per bus of taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Imst reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Imst zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Imst naar Ehrwald, Lermoos, Landeck, Pfaffenhofen, Ötztal en Arzl im Pitztal.

Overnachten in Imst

Er zijn redelijk wat plekken te vinden om te overnachten in Imst. Het aanbod hotels in Imst is niet heel groot en dat geldt ook voor de andere soorten accommodaties in Imst maar toch heb je voldoende keuze als je op tijd boekt. De accommodaties liggen verspreidt door het dorp heen. Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Imst? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Imst en andere accommodaties in Imst hier.

Wat te doen in Imst?

Imst ICE
Trein Nederland naar Imst
Trein België naar Imst
Snelle trein naar Imst
Rechtstreekse trein naar Imst
Imst trein en hotel
Trein en fiets naar Imst
Nachttrein naar Imst