Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Kassel

Trein naar Kassel

De historische stad Kassel is gelegen in het centrum van Duitsland. De stad heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van het land. Tegenwoordig vind je er om de vijf jaar de kunstmanifestatie Documenta die erg veel bezoekers trekt. Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Kassel reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Kassel? Al vanaf €34,90 boek je een treinkaartje naar Kassel .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Kassel .

  • ☑️ Treinticket naar Kassel vanaf €34,90
  • ☑️ Treinreis van 6u02m van Amsterdam naar Kassel
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Kassel
  • ☑️ 12 treinverbindingen dagelijks naar Kassel (en terug)
  • ☑️ 1 keer overstappen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Hoe reis je per trein naar Kassel?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Kassel en wil je overdag reizen, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Kassel toe, je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Kassel, dan kan je het beste de ICE hogesnelheidstrein nemen en in Frankfurt overstappen op de rechtstreekse trein naar Kassel. De ICE vertrekt om de 2 a 3 uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Basel of Frankfurt. Je kunt dagelijks dus kiezen uit meerdere ICE treinen. In Nederland kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de ICE stappen. Met snelheden tot wel 300 kilometer per uur brengt de ICE je naar je bestemming toe.

Voorzieningen en faciliteiten in de ICE naar Kassel
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de ICE trein richting Kassel. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de ICE trein.

Reistijd van de trein naar Kassel

Ben je van plan om een treinreis naar Kassel te gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Kassel weten? Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 6,5 uur. De exacte reistijd van de trein naar Kassel hangt uiteraard af van het treinstation in Nederland waar je op de trein stapt en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neem, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Kassel 6u02m. Andere treinverbindingen naar Kassel duren altijd langer. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Kassel doorgaans wat korter zijn. Bereken hier de reistijd naar Kassel vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Kassel

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de ICE trein richting Kassel hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op ICE treinen van Nederland richting Kassel . De ICE vertrekt dan vaak later en rijdt bijvoorbeeld om via Den Bosch en/of venlo. De stop in Arnhem wordt dan vaak overgeslagen. Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

        Amsterdam CS            Utrecht CS            Arnhem CS Kassel Hbf
06:38 07:03 07:35 13:34
08:08 08:31 09:05 14:10
10:38 11:01 11:35 17:34
19:30 20:03 20:37
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de ICE vanaf respectievelijk Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS en de aankomsttijd in Kassel . De ICE vertrekt doorgaans om de een a twee uur. De vroegste ICE vanuit Amsterdam CS vertrekt om 06:38 uur en de laatste om 18:38 uur.


Wat kost een treinticket naar Kassel?

Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Kassel? Wat kost een treinticket naar Kassel nu eigenlijk? Al vanaf €34,90 kan je een treinkaartje naar Kassel boeken in de tweede klasse. Vanaf 47,90 boek je een treinkaartje in de eerste klasse. Let wel, dit zijn vanaf prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Kassel kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie- of viervoudige van de vanafprijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Kassel.

Prijs van een treinticket naar Kassel
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Kassel. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Kassel, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Kassel dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Korting op de trein naar Kassel

Wil je met korting met de trein naar Kassel reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Kassel krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Kassel voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Kassel, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Kassel is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Kassel kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Kassel krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Kassel. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Kassel bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Kassel. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Kassel

Het belangrijkste treinstation van Kassel is Kassel Hbf. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Kassel ligt ongeveer 400 meter ten westen van het centrum van Kassel. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Kassel te vinden zoals kluisjes, informatiebalie, gratis WIFI, toiletten, roltrappen, fietsenstallingen, restaurants, winkels, parkeerplaatsen, autohuur, een afdeling met gevonden voorwerpen, rolstoel toegankelijke perrons en taxi´s.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Kassel in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Kassel
Per S-Bahn, bus, trein en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Kassel reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Kassel zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Kassel naar Erfurt, Bad Hersfeld, Fulda, Winterberg, Weimar, Willingen, Wetzlar, Brilon, Göttingen en Leipzig.

Meerdere treinstations
Het is ook mogelijk om uit te stappen bij station Kassel-Wilhelmshöhe

Overnachten in Kassel

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Kassel? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Kassel en andere accommodaties in Kassel hier.

Wat te doen in Kassel?

Kassel ICE
Trein Nederland naar Kassel
Trein België naar Kassel
Sneltrein naar Kassel
Rechtstreekse trein naar Kassel
Kassel trein en hotel
Trein en fiets naar Kassel
Trein Brussel naar Kassel