Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Münster

Trein naar Münster

Niet ver over de grens bij Enschede ligt de stad Münster. De stad is vernoemd naar het monasterium dat nog altijd in de stad te vinden is. Verder zijn er tal van prachtige historische gebouwen te vinden zoals het paleis, de Friedenssaal (Historisches Rathaus) en de Kathedraal van Paulus. Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Münster reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Münster? Al vanaf €18,90 boek je een treinkaartje naar Münster .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Münster .

  • ☑️ Treinticket naar Münster vanaf €18,90
  • ☑️ Treinreis van 1u18m van Amsterdam naar Münster
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Münster
  • ☑️ 12 treinverbindingen dagelijks naar Münster (en terug)
  • ☑️ Treinreis met slechts 0 overstappen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Hoe reis je per trein naar Münster?

Vanuit Nederland rijdt er een rechtstreekse trein naar Münster toe. Er rijdt dagelijks zelfs meerdere malen een directe trein naar Münster. Deze trein, de Regionalbahn (regionale trein), vertrekt elk uur vanuit Enschede en heeft als eindbestemming Münster. Uiteraar rijdt de trein van Münster naar Nederland terug ook elk uur. In Nederland stopt deze trein ook nog op het treinstation Glanenburg waar je dus ook kunt opstappen. Je kunt in deze regionale trein zelf een plek om te zitten uitkiezen. Kaartjes kan je uit de automaat op het treinstation halen of online boeken i.c.m. met een aansluitend traject (aansluitende trein).Reistijd van de trein naar Münster

Ben je van plan om een treinreis naar Münster te gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Münster weten? Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 1,5 uur. De exacte reistijd van de trein naar Münster hangt uiteraard af van het treinstation in Nederland waar je op de trein stapt en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neem, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Münster 1u18m. Andere treinverbindingen naar Münster duren altijd langer. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Münster doorgaans wat korter zijn. Reis je bijvoorbeeld vanuit Amsterdam naar Münster, reken dan op ongeveer 2,5 uur reistijd.

Bereken hier de reistijd naar Münster vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Münster

Er rijden dagelijks zeer regelmatig treinen vanuit Nederland naar Münster. Elk uur rijdt er namelijk een rechtstreekse trein van Enschede naar Münster en weer terug, de Regionalbahn. De trein passeert in Nederland ook nog de treinstations Enschede De Eschmarke en Glanerbrug waar je eventueel ook kunt opstappen. Bij Gronau in Overijssel gaat de trein de grens met Duitsland over. Hieronder vind je dienstregeling van deze trein naar Münster. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

  Enschede      Enschede Eschmarke   Glanderbrug   Münster (Westf) Hbf
08:32 08:36 08:38 09:44
09:32 09:36 09:38 10:44
10:32 10:36 10:38 11:44
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de Regionalbahn vanaf respectievelijk Enschede, Enschede Eschmarke en Glanenbrug en de aankomsttijd in Münster. De Regionalbanh vertrekt doorgaans elk uur. De vroegste trein vertrekt vanuit Enschede om 06:26 uur en de laatste om 23:32 uur.


Wat kost een treinticket naar Münster?

Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Münster? Wat kost een treinticket naar Münster nu eigenlijk? Al vanaf €18,90 kan je een treinkaartje naar Münster boeken in de tweede klasse. Vanaf 27,90 boek je een treinkaartje in de eerste klasse. Let wel, dit zijn vanaf prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Münster kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie- of viervoudige van de vanafprijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Münster.

Prijs van een treinticket naar Münster
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Münster. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Münster, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Münster dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Korting op de trein naar Münster

Wil je met korting met de trein naar Münster reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Münster krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Münster voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Münster, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Münster is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Münster kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Münster krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Münster. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Münster bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Münster. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Münster

Het belangrijkste treinstation van Münster is Münster (Westf) Hbf. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Münster ligt ongeveer 600 meter ten zuidwesten van het centrum van Münster. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Münster te vinden zoals kluisjes, informatiebalie, gratis WIFI, toiletten, liften, roltrappen, fietsenstallingen, restaurants, winkels, parkeerplaatsen, autohuur, een afdeling met gevonden voorwerpen, rolstoel toegankelijke perrons en taxi´s.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Münster in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Münster
Per S-Bahn, bus, trein en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Münster reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Münster zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Münster naar Bielefeld, Dortmund, Duisburg, Essen, Osnabrück, Hamm en Paderborn.

Overnachten in Münster

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Münster? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Münster en andere accommodaties in Münster hier.

Wat te doen in Münster?

Münster ICE
Trein Nederland naar Münster
Trein België naar Münster
Sneltrein naar Münster
Rechtstreekse trein naar Münster
Münster trein en hotel
Trein en fiets naar Münster
Trein Brussel naar Münster