Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Kiel

Trein naar Kiel

Een van de belangrijkste havensteden van Duitsland is Kiel. Deze stad aan de Baltische zee in de deelstaat Schleswig-Holstein was tijdens WOII een belangrijk doelwit voor de geallieerden aangezien hier onderzeeboten werden gemaakt. Grote delen van de historische stad zijn daardoor verloren gegaan waardoor de stad een modern karakter heeft gekregen. Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Kiel reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Kiel? Al vanaf €32,90 boek je een treinkaartje naar Kiel .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Kiel .

  • ☑️ Treinticket naar Kiel vanaf €32,90
  • ☑️ Treinreis van 6u21m van Amsterdam naar Kiel
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Kiel
  • ☑️ 12 treinverbindingen dagelijks naar Kiel (en terug)
  • ☑️ 1 keer overstappen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Hoe reis je per trein naar Kiel?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Kiel, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Kiel toe, je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Kiel, dan kan je het beste de Intercity-Berlijn (IC-Berlijn) nemen en in Osnabrück overstappen op de trein naar Kiel. De Intercity-Berlijn vertrekt om de twee uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Berlijn. In Nederland stopt deze trein ook nog op de treinstations Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo waar je dus ook kunt opstappen. Met snelheden tot wel 200 kilometer per uur brengt de Intercity-Berlijn je naar je bestemming toe.

Voorzieningen en faciliteiten in de Intercity-Berlijn naar Kiel
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de Intercity-Berlijn naar Kiel. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de Intercity-Berlijn.

Reistijd van de trein naar Kiel

Ben je van plan om een treinreis naar Kiel te gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Kiel weten? Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 7 uur. De exacte reistijd van de trein naar Kiel hangt uiteraard af van het treinstation in Nederland waar je op de trein stapt en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neem, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Kiel 6u21m. Andere treinverbindingen naar Kiel duren altijd langer. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Kiel doorgaans wat korter zijn. Bereken hier de reistijd naar Kiel vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Kiel

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de trein naar Kiel hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op internationale treinen van Nederland richting Kiel . Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

Amsterdam Hilversum Amersfoort Apeldoorn Deventer   Almelo  Hengelo Kiel Hbf
07:00 07:20 07:34 08:00 08:12 08:43 08:56 13:34
09:10 09:31 09:43 10:09 10:20 10:46 10:57 15:34
11:00 11:20 11:34 12:00 12:12 12:43 12:56 17:22
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de IC-Berlijn vanaf respectievelijk Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo en de aankomsttijd in Kiel . De IC-Berlijn vertrekt doorgaans om de twee uur. Doorgaans vertrekt de vroegste IC-Berlijn vanuit Amsterdam CS om 07:00 uur en de laatste om 15:00 uur. In de zomerperiode vertrekt er ook om 05:00 uur een trein.


Wat kost een treinticket naar Kiel?

Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Kiel? Wat kost een treinticket naar Kiel nu eigenlijk? Al vanaf €32,90 kan je een treinkaartje naar Kiel boeken in de tweede klasse. Vanaf 46,90 boek je een treinkaartje in de eerste klasse. Let wel, dit zijn vanaf prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Kiel kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie- of viervoudige van de vanafprijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Kiel.

Prijs van een treinticket naar Kiel
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Kiel. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Kiel, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Kiel dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Korting op de trein naar Kiel

Wil je met korting met de trein naar Kiel reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Kiel krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Kiel voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Kiel, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Kiel is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Kiel kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Kiel krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Kiel. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Kiel bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Kiel. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Kiel

Het belangrijkste treinstation van Kiel is Kiel Hbf. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Kiel ligt ongeveer 400 meter ten zuiden van het centrum van Kiel. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Kiel te vinden zoals kluisjes, informatiebalie, gratis WIFI, toiletten, liften, fietsenstallingen, restaurants, winkels, parkeerplaatsen, autohuur, rolstoel toegankelijke perrons en taxi´s.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Kiel in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Kiel
Per bus, S-Bahn, trein en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Kiel reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Kiel zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Kiel naar Lübeck, Itzehoe, Itzehoe, Sylt, Neumünster, Rendsburg, Schwerin, Schleswig, Puttgarden, Eckernförde en Wismar.

Overnachten in Kiel

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Kiel? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Kiel en andere accommodaties in Kiel hier.

Wat te doen in Kiel?

Kiel ICE
Trein Nederland naar Kiel
Trein België naar Kiel
Sneltrein naar Kiel
Rechtstreekse trein naar Kiel
Kiel trein en hotel
Trein en fiets naar Kiel
Trein Brussel naar Kiel