Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Geneve

Trein naar Geneve

In het uiterste zuidwesten van Zwitserland ligt Genève, de stad van de diplomatie. In de Franstalige stad vind je tal van hoofdkantoren van organisaties als het Rode Kruis, de WHO en ook een departement van de Verenigde Naties. Ook zijn er tal van verdragen en (vredes)overeenkomsten gesloten. Naast zijn zakelijke karakter heeft de stad gelukkig ook nog zijn charme behouden en vind je nog vele prachtige historische gebouwen en een sfeervol centrum in de stad aan het gelijknamige meer. De fontein in het meer van Genève vormt het symbool van de stad. Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Genève reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Genève? Al vanaf €37,90 boek je een treinkaartje naar Genève .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Genève .

  • ☑️ Treinticket naar Genève vanaf €37,90
  • ☑️ Treinreis van 9u39m van Amsterdam naar Genève
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Genève
  • ☑️ 6 treinverbindingen dagelijks naar Genève (en terug)
  • ☑️ 1 keer overstappen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Hoe reis je per trein naar Genève?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Genève, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Genève toe, je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Genève, dan kan je het beste de ICE hogesnelheidstrein nemen en in Basel overstappen op de rechtstreekse trein naar Genève. De ICE vertrekt om de 2 a 3 uur vanuit Amsterdam. Dagelijks rijdt er 1 rechtstreekse trein naar Zwitserland en heeft als eindbestemming Basel. Alle andere ICE treinen rijden tot aan Frankfurt in Duitsland. Reis je met de ICE tot aan Basel, dan kan je daar overstappen op een aansluitende trein naar Genève. Neem je een ICE tot aan Frankfurt, dan kan je daar overstappen op een aansluitende ICE naar Zwitserland. De ICE stopt in de grotere steden en plaatsen in Zwitserland zoals Basel, Olten, Zurich, Bern of Interlaken. Voor kleine plaatsen kan je in Zwitserland overstappen op Intercity treinen of (inter)regionale treinen. Je kunt dagelijks dus kiezen uit meerdere ICE treinen. In Nederland kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de ICE stappen. Met snelheden tot wel 300 kilometer per uur brengt de ICE je naar je bestemming toe.

Voorzieningen en faciliteiten in de ICE naar Genève
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de ICE trein richting Genève. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de ICE trein.

Reistijd van de trein naar Genève

Reis je per trein naar Genève , dan moet je rekenen op een gemiddelde reistijd van ongeveer 10,5 uur. Natuurlijk hangt de totale reistijd van de treinreis naar Genève af van het treinstation in Nederland waar je opstapt, de reisroute en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neemt, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Genève 9u39m. Alle andere treinverbindingen naar Genève duren wat langer. Wanneer je wat dichter bij de grens woont, dan zal de totale reistijd van de trein naar Genève in de meeste gevallen wat korter zijn. Bereken hier de reistijd naar Genève vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Genève

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de ICE trein richting Genève hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op ICE treinen van Nederland richting Genève . De ICE vertrekt dan vaak later en rijdt bijvoorbeeld om via Den Bosch en/of venlo. De stop in Arnhem wordt dan vaak overgeslagen. Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

        Amsterdam CS            Utrecht CS            Arnhem CS Gare de Genève
06:38 07:03 07:35 16:47
08:08 08:31 09:05 17:47
10:38 11:01 11:35 20:47
19:30 20:03 20:37
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de ICE vanaf respectievelijk Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS en de aankomsttijd in Genève . De ICE vertrekt doorgaans om de een a twee uur. De vroegste ICE vanuit Amsterdam CS vertrekt om 06:38 uur en de laatste om 18:38 uur.


Wat kost een treinticket naar Genève?

Zoek je naar een goedkoop treinticket naar Genève? Tja, wat kost een treinticket naar Genève nu eigenlijk? Een treinkaartje naar Genève boek je al vanaf €37,90 in de tweede klasse. Vanaf 56,90 boek je een treinkaartje in de eerste klasse. Bedenk wel, dit zijn vanaf prijzen en geen vaste prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Genève kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie-, vier- of zelfs vijfvoudige van de vanafprijs. Zo kan je al van Amsterdam naar Bern reizen voor €37,90 als je op tijd boekt maar betaal je bijvoorbeeld ruim €200 als je vandaag een treinticket boekt met vertrek morgen. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Genève.

Prijs van een treinticket naar Genève
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Genève. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Genève, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Genève dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Korting op de trein naar Genève

Indien je met korting met de trein naar Genève wil reizen, dan is dat mogelijk. Er zijn verschillende manieren waarop je korting op de trein naar Genève kunt krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Genève voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Genève, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Genève is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 3 tot 6 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Genève kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- tot viervoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Genève krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel gunstigere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Genève. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Genève bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Genève. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Genève

Het belangrijkste treinstation van Genève is Gare de Genève. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Genève ligt ongeveer 500 meter ten noorden van het centrum van Genève. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Genève te vinden zoals kluisjes, informatiebalie, WIFI, toiletten, liften, roltrappen, fietsenstallingen, restaurants, winkels, parkeerplaatsen, autohuur, een afdeling met gevonden voorwerpen, rolstoel toegankelijke perrons en taxi´s.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Genève in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Genève
Per tram, bus, trein en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Genève reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Genève zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Genève naar Montreux, Lausanne, Yverdon-les-Bains, Annecy, Chambery, Martigny en Nyon

Meerdere treinstations
Er zijn meerdere treinstations in Genève. Zo vind je er ook Lancy-Pont-Rouge en Station Geneve-Secheron.

Overnachten in Genève

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Genève? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Genève en andere accommodaties in Genève hier.

Wat te doen in Genève?

Genève ICE
Trein Nederland naar Genève
Trein België naar Genève
Snelle trein naar Genève
Rechtstreekse trein naar Genève
Genève trein en hotel
Trein en fiets naar Genève
Brussel naar Genève