Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Jena

Trein naar Jena

In het Thüringeland in het oosten vana Duitsland ligt de stad Jena. Het is een typische studentenstad. Ruim een kwart van de bevolking is student. Zowel Goetthe als Schiller woonde enkele jaren in de stad waar je ook het beroemde bedrijf Carl Zeiss vindt. Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Jena reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Jena? Al vanaf €37,90 boek je een treinkaartje naar Jena .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Jena .

  • ☑️ Treinticket naar Jena vanaf €37,90
  • ☑️ Treinreis van 7u34m van Amsterdam naar Jena
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Jena
  • ☑️ 12 treinverbindingen dagelijks naar Jena (en terug)
  • ☑️ 2 keer overstappen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Hoe reis je per trein naar Jena?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Jena, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Jena toe, je zal altijd minimaal 2 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Jena, dan kan je het beste de Intercity-Berlijn (IC-Berlijn) nemen en in Hannover overstappen op de trein naar Halle. Daar kan je overstappen op de trein naar Jena. De Intercity-Berlijn vertrekt om de twee uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Berlijn. In Nederland stopt deze trein ook nog op de treinstations Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo waar je dus ook kunt opstappen. Met snelheden tot wel 200 kilometer per uur brengt de Intercity-Berlijn je naar je bestemming toe.

Voorzieningen en faciliteiten in de Intercity-Berlijn naar Jena
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de Intercity-Berlijn naar Jena. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de Intercity-Berlijn.

Reistijd van de trein naar Jena

Ben je van plan om een treinreis naar Jena te gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Jena weten? Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 8,5 uur. De exacte reistijd van de trein naar Jena hangt uiteraard af van het treinstation in Nederland waar je op de trein stapt en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neem, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Jena 7u34m. Andere treinverbindingen naar Jena duren altijd langer. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Jena doorgaans wat korter zijn. Bereken hier de reistijd naar Jena vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Jena

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de trein naar Jena hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op internationale treinen van Nederland richting Jena . Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

Amsterdam Hilversum Amersfoort Apeldoorn Deventer   Almelo  Hengelo Jena Paradies
07:00 07:20 07:34 08:00 08:12 08:43 08:56 14:46
09:10 09:31 09:43 10:09 10:20 10:46 10:57 16:47
11:00 11:20 11:34 12:00 12:12 12:43 12:56 18:38
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de IC-Berlijn vanaf respectievelijk Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo en de aankomsttijd in Jena . De IC-Berlijn vertrekt doorgaans om de twee uur. Doorgaans vertrekt de vroegste IC-Berlijn vanuit Amsterdam CS om 07:00 uur en de laatste om 15:00 uur. In de zomerperiode vertrekt er ook om 05:00 uur een trein.


Wat kost een treinticket naar Jena?

Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Jena? Wat kost een treinticket naar Jena nu eigenlijk? Al vanaf €37,90 kan je een treinkaartje naar Jena boeken in de tweede klasse. Vanaf 56,90 boek je een treinkaartje in de eerste klasse. Let wel, dit zijn vanaf prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Jena kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie- of viervoudige van de vanafprijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Jena.

Prijs van een treinticket naar Jena
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Jena. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Jena, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Jena dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Korting op de trein naar Jena

Wil je met korting met de trein naar Jena reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Jena krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Jena voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Jena, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Jena is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Jena kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Jena krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Jena. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Jena bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Jena. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Jena

Het belangrijkste treinstation van Jena is Jena Paradies. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Jena ligt ongeveer 200 meter ten zuiden van het centrum van Jena. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Jena te vinden zoals kluisjes, informatiebalie, gratis WIFI, toiletten, roltrappen, fietsenstallingen, restaurants, winkels, parkeerplaatsen, autohuur, een afdeling met gevonden voorwerpen, rolstoel toegankelijke perrons en taxi´s.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Jena in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Jena
Per S-Bahn, bus, trein en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Jena reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Jena zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Jena naar Erfurt, Leipzig, Winterberg, Weimar, Halle, Chemnitz en Zwickau.

Overnachten in Jena

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Jena? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Jena en andere accommodaties in Jena hier.

Wat te doen in Jena?

Jena ICE
Trein Nederland naar Jena
Trein België naar Jena
Sneltrein naar Jena
Rechtstreekse trein naar Jena
Jena trein en hotel
Trein en fiets naar Jena
Trein Brussel naar Jena