Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Heidelberg

Trein naar Heidelberg

Heidelberg is een fantastische bestemming voor een weekendje weg. De bruisende studentenstad ligt nabij Mannheim en is direct herkenbaar aan de indrukwekkende burcht die op een heuvel in deze historische stad ligt. De stad ligt tevens aan de Neckar rivier waarover de beroemde Alte Brücke gebouwd is. Deze stad is echt een aanrader! . Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Heidelberg reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Heidelberg? Al vanaf €34,90 boek je een treinkaartje naar Heidelberg .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Heidelberg .

  • ☑️ Treinticket naar Heidelberg vanaf €34,90
  • ☑️ Treinreis van 5u06m van Amsterdam naar Heidelberg
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Heidelberg
  • ☑️ 12 treinverbindingen dagelijks naar Heidelberg (en terug)
  • ☑️ 1 keer overstappen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Hoe reis je per trein naar Heidelberg?

Dagelijks rijdt er vanuit Nederland een rechtstreekse trein naar Heidelberg toe, de ICE hogesnelheidstrein. De ICE rijdt doorgaans om de 2 a 3 uur vanuit Nederland naar Heidelberg en ook weer vanuit Heidelberg naar Nederland terug. Je kunt dagelijks dus kiezen uit meerdere treinen. In Nederland kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de ICE stappen. Onderweg bereikt de ICE naar Heidelberg soms snelheden tot wel 300 kilometer per uur.

Voorzieningen en faciliteiten in de ICE naar Heidelberg
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de ICE trein naar Heidelberg. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de ICE trein.

Reistijd van de trein naar Heidelberg

Ben je van plan om een treinreis naar Heidelberg te gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Heidelberg weten? Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 5,5 uur. De exacte reistijd van de trein naar Heidelberg hangt uiteraard af van het treinstation in Nederland waar je op de trein stapt en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neem, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Heidelberg 5u06m. Andere treinverbindingen naar Heidelberg duren altijd langer. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Heidelberg doorgaans wat korter zijn. Stap je in Utrecht of Arnhem op de ICE, dan is de reistijd naar Heidelberg respectievelijk ongeveer 30 en 60 minuten korter dan wanneer je in Amsterdam opstapt.

Bereken hier de reistijd naar Heidelberg vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Heidelberg

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de ICE trein richting Heidelberg hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op ICE treinen van Nederland richting Heidelberg . De ICE vertrekt dan vaak later en rijdt bijvoorbeeld om via Den Bosch en/of venlo. De stop in Arnhem wordt dan vaak overgeslagen. Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

        Amsterdam CS            Utrecht CS            Arnhem CS Heidelberg Hbf
06:38 07:03 07:35 11:44
08:08 08:31 09:05 12:44
10:38 11:01 11:35 15:46
19:30 20:03 20:37
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de ICE vanaf respectievelijk Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS en de aankomsttijd in Heidelberg . De ICE vertrekt doorgaans om de een a twee uur. De vroegste ICE vanuit Amsterdam CS vertrekt om 06:38 uur en de laatste om 18:38 uur.


Wat kost een treinticket naar Heidelberg?

Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Heidelberg? Wat kost een treinticket naar Heidelberg nu eigenlijk? Al vanaf €34,90 kan je een treinkaartje naar Heidelberg boeken in de tweede klasse. Vanaf 46,90 boek je een treinkaartje in de eerste klasse. Let wel, dit zijn vanaf prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Heidelberg kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie- of viervoudige van de vanafprijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Heidelberg.

Prijs van een treinticket naar Heidelberg
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Heidelberg. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Heidelberg, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Heidelberg dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Zitplaatsreservering
Een zitplaatsreservering op de ICE naar Heidelberg is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering in de 2e klasse. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen. Regionale treinen en ook IC treinen binnen Nederland kunnen niet worden gereserveerd. Je kunt er zelf een plek in uitzoeken.

Korting op de trein naar Heidelberg

Wil je met korting met de trein naar Heidelberg reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Heidelberg krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Heidelberg voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Heidelberg, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Heidelberg is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Heidelberg kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Heidelberg krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Heidelberg. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Heidelberg bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Heidelberg. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Heidelberg

Het belangrijkste treinstation van Heidelberg is Heidelberg Hbf. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Heidelberg ligt ongeveer 1500 meter ten westen van het centrum van Heidelberg. Natuurlijk kan je vanaf het station naar het centrum toelopen maar je kunt ook voor het openbaarvervoer kiezen.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Heidelberg te vinden zoals kluisjes, informatiebalie, gratis WIFI, toiletten, liften, roltrappen, fietsenstallingen, restaurants, winkels, parkeerplaatsen, autohuur, een afdeling met gevonden voorwerpen, rolstoel toegankelijke perrons en taxi´s.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Heidelberg in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Heidelberg
Per S-Bahn, bus, trein en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Heidelberg reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Heidelberg zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Heidelberg naar Aschaffenburg, Darmstadt, Mainz, Hanau, Wiesbaden, Frankfurt, Mannheim, Karlsruhe, Limburg an der Lahn, Bad Homburg en Wetzlar.

Overnachten in Heidelberg

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Heidelberg? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Heidelberg en andere accommodaties in Heidelberg hier.

Wat te doen in Heidelberg?

Heidelberg ICE
Trein Nederland naar Heidelberg
Trein België naar Heidelberg
Sneltrein naar Heidelberg
Rechtstreekse trein naar Heidelberg
Heidelberg trein en hotel
Trein en fiets naar Heidelberg
Trein Brussel naar Heidelberg