Meteen naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Leipzig

Trein naar Leipzig

In het oosten van Duitsland, ongeveer 200 kilometer van de grens met Tsjechië, ligt de stad Leipzig. Je vindt hier tal van prachtige historie gebouwen die in WOII gespaard zijn gebleven of die verbazingwekkend goed zijn gerestaureerd. De stad heeft een lange historie wat je dan ook duidelijk in de kunst en cultuur van de stad terug kunt vinden. Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Leipzig reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Leipzig? Al vanaf €37,90 boek je een treinkaartje naar Leipzig.

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Leipzig.

  • ☑️ Treinticket naar Leipzig vanaf €37,90
  • ☑️ Treinreis van 8u07m van Amsterdam naar Leipzig
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Leipzig
  • ☑️ 12 treinverbindingen dagelijks naar Leipzig (en terug)
  • ☑️ 1 keer overstappen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Trein naar Leipzig en Corona (Covid-19)

Het is gelukkig nog mogelijk om vanuit Nederland of België per trein naar Leipzig te reizen. Wel rijden er op sommige dagen minder treinen naar Leipzig, de dienstregeling is iets aangepast ten opzichte van vroeger. Bekijk hier of Corona invloed heeft op jouw treinreis naar Leipzig.

Hoe reis je per trein naar Leipzig?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Leipzig, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Leipzig toe, je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Leipzig, dan kan je het beste de Intercity-Berlijn (IC-Berlijn) nemen en in Hannover overstappen op de trein naar Leipzig. De Intercity-Berlijn vertrekt om de twee uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Berlijn. In Nederland stopt deze trein ook nog op de treinstations Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo waar je dus ook kunt opstappen. Met snelheden tot wel 200 kilometer per uur brengt de Intercity-Berlijn je naar je bestemming toe.

Voorzieningen en faciliteiten in de Intercity-Berlijn naar Leipzig
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de Intercity-Berlijn naar Leipzig. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de Intercity-Berlijn.

Reistijd van de trein naar Leipzig

Ben je van plan om een treinreis naar Leipzig te gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Leipzig weten? Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 8,5 uur. De exacte reistijd van de trein naar Leipzig hangt uiteraard af van het treinstation in Nederland waar je op de trein stapt en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neem, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Leipzig 8u07m. Andere treinverbindingen naar Leipzig duren altijd langer. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Leipzig doorgaans wat korter zijn. Bereken hier de reistijd vanaf jouw opstapstation naar Leipzig.

Dienstregeling van de trein naar Leipzig

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de trein naar Leipzig hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op internationale treinen van Nederland richting Leipzig. Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

Amsterdam Hilversum Amersfoort Apeldoorn Deventer   Almelo  Hengelo Leipzig Hbf
07:00 07:20 07:34 08:00 08:12 08:43 08:56 14:15
09:10 09:31 09:43 10:09 10:20 10:46 10:57 16:15
11:00 11:20 11:34 12:00 12:12 12:43 12:56 19:17
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de IC-Berlijn vanaf respectievelijk Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo en de aankomsttijd in Leipzig. De IC-Berlijn vertrekt doorgaans om de twee uur. Doorgaans vertrekt de vroegste IC-Berlijn vanuit Amsterdam CS om 07:00 uur en de laatste om 15:00 uur. In de zomerperiode vertrekt er ook om 05:00 uur een trein.


Wat kost een treinticket naar Leipzig?

Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Leipzig? Wat kost een treinticket naar Leipzig nu eigenlijk? Al vanaf €37,90 kan je een treinkaartje naar Leipzig boeken in de tweede klasse. Vanaf 56,90 boek je een treinkaartje in de eerste klasse. Let wel, dit zijn vanaf prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Leipzig kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie- of viervoudige van de vanafprijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Leipzig.

Prijs van een treinticket naar Leipzig
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Leipzig. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Leipzig, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Leipzig dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Korting op de trein naar Leipzig

Wil je met korting met de trein naar Leipzig reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Leipzig krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Leipzig voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Leipzig, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Leipzig is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Leipzig kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Leipzig krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Leipzig. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Leipzig bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Leipzig. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Leipzig

Het belangrijkste treinstation van Leipzig is Leipzig Hbf. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Leipzig ligt ongeveer 500 meter ten noorden van het centrum van Leipzig. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Leipzig te vinden.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Leipzig in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Leipzig
Per S-Bahn, bus, trein en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Leipzig reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Leipzig zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Leipzig naar Halle, Jena, Weimar, Erfurt, Dresden, Chemnitz, Zwickau, Dessau en Maagdenburg.

Meerdere treinstations
Het treinstation van Leipzig is het grootste treinstation van Duitsland. Naast het centraal station van Leipzig zijn er nog meer stations te vinden zoals Leipzig Messe, Leipzig-Lindenau, Leipzig-Heiterblick, Leipzig-Plagwitz en Leipzig Nord.

Leipzig ICE
Trein Nederland naar Leipzig
Trein België naar Leipzig
Sneltrein naar Leipzig
Rechtstreekse trein naar Leipzig
Leipzig trein en hotel
Trein en fiets naar Leipzig
Trein Brussel naar Leipzig