Meteen naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Essen

Trein naar Essen

Middenin het Duitse Ruhrgebied ligt de stad Essen. Uit was het een belangrijke industriestad maar tegenwoordig vind je er vooral energiebedrijven en logistieke ondernemingen. Voor kunst en cultuur kan je er tegenwoordig ook goed terecht als liefhebber. Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Essen reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Essen? Al vanaf €18,90 boek je een treinkaartje naar Essen.

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Essen.

  • ☑️ Treinticket naar Essen vanaf €18,90
  • ☑️ Treinreis van 2u21m van Amsterdam naar Essen
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Essen
  • ☑️ 12 treinverbindingen dagelijks naar Essen (en terug)
  • ☑️ 1 keer overstappen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Trein naar Essen en Corona (Covid-19)

Het is gelukkig nog mogelijk om vanuit Nederland of België per trein naar Essen te reizen. Wel rijden er op sommige dagen minder treinen naar Essen, de dienstregeling is iets aangepast ten opzichte van vroeger. Bekijk hier of Corona invloed heeft op jouw treinreis naar Essen.

Hoe reis je per trein naar Essen?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Essen, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Essen toe, je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Essen, dan kan je het beste de ICE hogesnelheidstrein nemen en in Duisburg overstappen op de rechtstreekse trein naar Essen. De ICE vertrekt om de 2 a 3 uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Frankfurt of Basel. Je kunt dagelijks dus kiezen uit meerdere ICE treinen. In Nederland kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de ICE stappen. Met snelheden tot wel 300 kilometer per uur brengt de ICE je naar je bestemming toe.

Voorzieningen en faciliteiten in de ICE naar Essen
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de ICE trein richting Essen. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de ICE trein.

Reistijd van de trein naar Essen

Ben je van plan om een treinreis naar Essen te gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Essen weten? Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 2,5 uur. De exacte reistijd van de trein naar Essen hangt uiteraard af van het treinstation in Nederland waar je op de trein stapt en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neem, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Essen 2u21m. Andere treinverbindingen naar Essen duren altijd langer. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Essen doorgaans wat korter zijn. Bereken hier de reistijd vanaf jouw opstapstation naar Essen.

Dienstregeling van de trein naar Essen

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de ICE trein richting Essen hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op ICE treinen van Nederland richting Essen. De ICE vertrekt dan vaak later en rijdt bijvoorbeeld om via Den Bosch en/of venlo. De stop in Arnhem wordt dan vaak overgeslagen. Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

        Amsterdam CS            Utrecht CS            Arnhem CS Essen Hbf
06:38 07:03 07:35 08:58
08:08 08:31 09:05 10:27
10:38 11:01 11:35 12:58
19:30 20:03 20:37
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de ICE vanaf respectievelijk Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS en de aankomsttijd in Essen. De ICE vertrekt doorgaans om de een a twee uur. De vroegste ICE vanuit Amsterdam CS vertrekt om 06:38 uur en de laatste om 18:38 uur.


Wat kost een treinticket naar Essen?

Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Essen? Wat kost een treinticket naar Essen nu eigenlijk? Al vanaf €18,90 kan je een treinkaartje naar Essen boeken in de tweede klasse. Vanaf 27,90 boek je een treinkaartje in de eerste klasse. Let wel, dit zijn vanaf prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Essen kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie- of viervoudige van de vanafprijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Essen.

Prijs van een treinticket naar Essen
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Essen. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Essen, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Essen dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Korting op de trein naar Essen

Wil je met korting met de trein naar Essen reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Essen krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Essen voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Essen, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Essen is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Essen kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Essen krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Essen. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Essen bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Essen. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Essen

Het belangrijkste treinstation van Essen is Essen Hbf. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Essen ligt ongeveer 750 meter ten zuiden van het centrum van Essen. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Essen te vinden zoals een DB lounge, kluisjes, informatiebalie, gratis WIFI, toiletten, liften, roltrappen, fietsenstallingen, restaurants, winkels, parkeerplaatsen, autohuur, een afdeling met gevonden voorwerpen, rolstoel toegankelijke perrons en taxi´s.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Essen in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Essen
Per S-Bahn, bus, trein en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Essen reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Essen zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Essen naar Keulen, Oberhausen, Duisburg, Düsseldorf en Wuppertal.

Essen ICE
Trein Nederland naar Essen
Trein België naar Essen
Sneltrein naar Essen
Rechtstreekse trein naar Essen
Essen trein en hotel
Trein en fiets naar Essen
Trein Brussel naar Essen