Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Barcelona

Trein naar Barcelona

De sfeervolle Catalaanse stad Barcelona is enorm geliefd. Vele reizigers reizen jaarlijks naar de prachtige stad aan de Middellandse Zee af om aldaar over te Ramblas te struinen, de Sagrada Familia te beklimmen of de beroemde werken van Gaudi te bezoeken. Steeds meer toeristen reizen per trein naar de tweede stad van Spanje toe omdat er eindelijk een vrij goede treinverbinding naar Barcelona bestaat en om dat meer mensen milieubewust willen reizen. Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Barcelona reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Barcelona? Al vanaf €107 boek je een treinkaartje naar Barcelona .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Barcelona .

  • ☑️ Treinticket naar Barcelona vanaf €107
  • ☑️ Treinreis van 12u10m van Amsterdam naar Barcelona
  • ☑️ Zeer goedkope treintickets naar Barcelona
  • ☑️ 2 rechtstreekse treinverbindingen dagelijks naar Barcelona (en terug)
  • ☑️ 1 keer overstappen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Hoe reis je per trein naar Barcelona?

Wanneeer je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Barcelona, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Barcelona toe. Je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Barcelona, dan kan je het beste de Thalys hogesnelheidstrein nemen en in Parijs overstappen op de rechtstreekse trein naar Barcelona. Let erop dat je in Parijs vaak op een ander treinstation aankomt dan je weer vertrekt richting Barcelona. Houd dus rekening met voldoende overstaptijd (min. 40 minuten). In Parijs stap je op de trein die rechtstreeks van Parijs naar Barcelona rijdt. Dit is een AVE hogesnelheidstrein.

Dagelijks zijn er vaak 1 tot 3 treinverbindingen naar Barcelona mogelijk waarbij je met de Thalys vanuit Nederland vertrekt. Deze treinverbindingen rijden om de 3 a 4 uur vanuit Amsterdam, Schipol en Rotterdam. In België kan je in Antwerpen en Brussel opstappen. Handig als je vanuit het zuiden van Nederland reist. De Thalys behaalt onderweg snelheden tot wel 300 kilometer per uur evenals de AVE hogesnlheidstrein naar Barcelona.

Reistijd van de trein naar Barcelona

Ben je van plan om een treinreis naar Barcelona te gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Barcelona weten? Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 12,5 uur. De exacte reistijd van de trein naar Barcelona hangt uiteraard af van het treinstation in Nederland waar je op de trein stapt en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neem, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Barcelona 12u10m. Andere treinverbindingen naar Barcelona duren altijd langer. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Barcelona doorgaans wat korter zijn. Stap je in Schiphol of Rotterdam op de Thalys, dan is de reistijd naar Barcelona respectievelijk ongeveer 16 en 39 minuten korter dan wanneer je in Amsterdam opstapt.

Het is in de zomer ook mogelijk om met de nachttrein naar Narbonnen in Zuid-Frankrijk te reizen en daar de volgende ochten op de regionale trein naar Barcelona te stappen.

Bereken hier de reistijd naar Barcelona vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Barcelona

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de trein naar Barcelona hetzelfde. Wel zijn er op zaterdagen en zondagen andere tijden van toepassing dan wanneer je door de week reist. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op Thalys treinen van Nederland richting Barcelona . Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

Amsterdam CS    Schiphol Rotterdam CS Antwerpen CS Brussel Zuid/Midi Barcelona Sants
06:15 06:34 06:58 07:34 08:28 21:25
08:15 08:34 08:58 09:33 10:08
09:15 09:34 09:58 10:33 11:08
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de Thalys vanaf respectievelijk Amsterdam CS, Schiphol, Rotterdam CS, Antwerpen CS en Brussel Zuid/Midi en de aankomsttijd in Barcelona . De Thalys vertrekt doorgaans om de een a twee uur. De vroegste Thalys vertrekt vanuit Amsterdam CS om 06:15 uur en de laatste om 21:15 uur.


Wat kost een treinticket naar Barcelona?

Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Barcelona? Wat kost een treinticket naar Barcelona nu eigenlijk? Al vanaf €107 kan je een treinkaartje naar Barcelona boeken in de tweede klasse. Vanaf 169 boek je een treinkaartje in de eerste klasse. Dit zijn wel vanafprijzen. De prijs van een treinticket naar Barcelona ligt echter niet vast. Net als de prijs van de meeste andere internationale treintickets loopt ook de prijs van een treinticket naar Barcelona op naarmate de reisdatum dichterbij komt.

Boekingstermijn
Treinkaartjes voor de Thalys zijn doorgaans al 4 maanden voor vertrek te boeken. Treintickets voor de AVE trein zijn doorgaans 3 tot 4 maanden voor vertrek te boeken. Je kunt online in een keer je treinticket naar Barcelona boeken vanaf jouw opstapstation in Nederland of België.

Interrailen naar Barcelona
Wil je op hele korte termijn een treinreis naar Barcelona gaan maken, dan is een Interrail pas vaak de goedkoopste optie. Een Interrail pas waarmee je naar Frankrijk en weer terug kunt reizen boek je al vanaf €185 (dagen in een maand geldig). Let erop dat je op de Thalys en AVE treinen nog wel een reservering nodig hebt (€25 reserveringskosten per Thalys en €35 per AVE trein).

Korting op de trein naar Barcelona

Er zijn verschillende manieren waarop je met korting met de trein naar Barcelona kunt reizen. Op de ene manier krijg je echter meer korting dan op de andere. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Barcelona voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Absoluut de meeste korting op de trein naar Barcelona krijg je door vroeg te boeken. Vroegboekkorting is de beste manier om een goedkoop treinticket naar Barcelona te verkrijgen. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinkaartje naar Barcelona. Het voordeligste treinticket naar Barcelona is vaak 2 tot 4 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. Let er wel op dat dat de mate van korting doorgaans de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden van het wijzigen en/of annuleren van je treinticket vaak zijn.

Thalys
Het voordeligste vroegboektarief op de Thalys is het Non-Flex tarief. Wacht je met boeken, dan betaal je het duurdere Mid-Flex-tarief. Beide tarieven lopen in staffels van €10 tot €25 op.

AVE
Ook de AVE kent het Non-Flex en het Mid-Flex tarief. Ook dan is een korting van toepassing als je op tijd boekt.

Voordeelurenkorting
Voordeelurenkorting op de trein naar Barcelona is alleen van toepassing op het Nederlandse traject mits wordt voldaan aan de voorwaarden van je kaart. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Voordeelurenkaart.

Railpluskorting
Ook railpluskorting op de trein naar Barcelona is vaak niet van toepassing. Je krijgt met de kortingskaart op zowel de Thalys als de AVE geen korting.

Leeftijdskorting
Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Barcelona. Op zowel de Thalys als AVE hogesnelheidstrein zijn interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar op Thalys of AVE, dan is er een flinke kinderkorting van toepassing. De korting is afhankelijk van beschikbaarheid en van de prijs van de meereizende volwassene. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Seniorenkorting
Seniorenkorting op de trein naar Barcelona bestaat ook. Op zowel de Thalys als de AVE zijn er speciale seniorentarieven. Deze liggen tussen het voordeligste vroegboek tarief en het duurste tickettarief in. De vroegboek tarieven zijn dus altijd voordeligere dan senioren tarieven. Reis je op korte termijn, dan is het seniorentarief vaak de voordeliste optie.

Jongerenkorting
Net als speciale seniorenkorting bestaat er ook een speciale jongeren korting op de Thalys en AVE naar Barcelona. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De jongerentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Aansluitticket
Reis je met de Thalys, dan kan je bij boeken voor €9 in de 2e klasse (of €15 in de 1e klasse) per enkele reis een aansluitticket bijboeken vanaf je opstaphalte tot aan het treinstation waar je op de Thalys stapt (Amsterdam CS, Schipol of Rotterdam CS). Dit geldt ook voor de terugreis. Kom je bijvoorbeeld uit Groningen en reis je vanaf Amsterdam met de Thalys ndoor naar Barcelona, dan betaal je voor het traject van Groningen naar Amsterdam slechts €9 per enkele reis. Bij online boeken kan je opgeven simpelweg je daadwerkelijk vertrekstation (in dit geval Groningen) opgeven als beginstation.

Treinstation van Barcelona

Het belangrijkste treinstation van Barcelona is Barcelona Sants. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Barcelona ligt ongeveer 1500 meter ten zuidwesten van het centrum van Barcelona. Natuurlijk kan je vanaf het station naar het centrum toelopen maar je kunt ook voor het openbaarvervoer kiezen.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Barcelona te vinden zoals kluisjes, fietsenstalling, informatiebalie, ticketautomaat, taxistandplaats, autohuur, restaurants en toiletten.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Barcelona in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Barcelona
Per bus, tram, trein en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Barcelona reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Barcelona zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Barcelona naar Figueres, Gerona, Zaragoza, Valencia en Blanes.

Meerdere treinstations
Er zijn meerdere treinstations in Barcelona te vinden. Naast treinstation Barcelona Sants vind je in de stad ook nog het grote treinstation Estacio de Franca en diverse kleinere treinstations.

Overnachten in Barcelona

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Barcelona? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Barcelona en andere accommodaties in Barcelona hier.

Wat te doen in Barcelona?

Barcelona ICE
Trein Nederland naar Barcelona
Trein België naar Barcelona
Sneltrein naar Barcelona
Rechtstreekse trein naar Barcelona
Barcelona trein en hotel
Trein en fiets naar Barcelona
Trein Brussel naar Barcelona