Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Göttingen

Trein naar Göttingen

De typische studentenstad Göttingen is ten zuiden van Hannover te vinden. De stad herbergt een vooraanstaande universiteit waar vele nobelprijswinners studeerden of lesgaven. Ongeveer een vijfde van de inwoners is student. Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Göttingen reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Göttingen? Al vanaf €32,90 boek je een treinkaartje naar Göttingen .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Göttingen .

  • ☑️ Treinticket naar Göttingen vanaf €32,90
  • ☑️ Treinreis van 4u49m van Amsterdam naar Göttingen
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Göttingen
  • ☑️ 12 treinverbindingen dagelijks naar Göttingen (en terug)
  • ☑️ 1 keer overstappen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Hoe reis je per trein naar Göttingen?

Vanuit Nederland rijdt er een rechtstreekse trein naar Göttingen toe. Er rijdt dagelijks zelfs meerdere malen een directe trein naar Göttingen. Deze trein, de Intercity-Berlijn (IC-Berlijn), vertrekt om de twee uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Berlijn. Uiteraar rijdt de trein van Göttingen naar Nederland ook om de twee uur. In Nederland stopt deze trein ook nog op de treinstations Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer Almelo en Hengelo waar je dus ook kunt opstappen. Met snelheden tot wel 200 kilometer per uur brengt de Intercity-Berlijn je naar je bestemming toe.

Voorzieningen en faciliteiten in de Intercity-Berlijn naar Göttingen
Voorzieningen en faciliteiten in de Intercity-Berlijn zijn er volop. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Een fiets meenemen op de Intercity-Berlijn is ook geen probleem (vooraf reserveren en fietsticket aanschaffen is verplicht). Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de Intercity-Berlijn.

Reistijd van de trein naar Göttingen

Ben je van plan om een treinreis naar Göttingen te gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Göttingen weten? Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 5 uur. De exacte reistijd van de trein naar Göttingen hangt uiteraard af van het treinstation in Nederland waar je op de trein stapt en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neem, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Göttingen 4u49m. Andere treinverbindingen naar Göttingen duren altijd langer. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Göttingen doorgaans wat korter zijn. Stap je in Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo of Hengelo op de IC-Berlijn, dan is de reistijd naar Göttingen respectievelijk ongeveer 20, 34, 60, 72, 103 of 116 minuten korter dan wanneer je in Amsterdam opstapt.

Bereken hier de reistijd naar Göttingen vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Göttingen

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de trein naar Göttingen hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op internationale treinen van Nederland richting Göttingen . Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

Amsterdam Hilversum Amersfoort Apeldoorn Deventer   Almelo  Hengelo Göttingen Hbf
07:00 07:20 07:34 08:00 08:12 08:43 08:56 12:00
09:10 09:31 09:43 10:09 10:20 10:46 10:57 14:00
11:00 11:20 11:34 12:00 12:12 12:43 12:56 16:00
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de IC-Berlijn vanaf respectievelijk Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo en de aankomsttijd in Göttingen . De IC-Berlijn vertrekt doorgaans om de twee uur. Doorgaans vertrekt de vroegste IC-Berlijn vanuit Amsterdam CS om 07:00 uur en de laatste om 15:00 uur. In de zomerperiode vertrekt er ook om 05:00 uur een trein.


Wat kost een treinticket naar Göttingen?

Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Göttingen? Wat kost een treinticket naar Göttingen nu eigenlijk? Al vanaf €32,90 kan je een treinkaartje naar Göttingen boeken in de tweede klasse. Vanaf 46,90 boek je een treinkaartje in de eerste klasse. Let wel, dit zijn vanaf prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Göttingen kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie- of viervoudige van de vanafprijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Göttingen.

Prijs van een treinticket naar Göttingen
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Göttingen. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Göttingen, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Göttingen dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Zitplaatsreservering
Een zitplaatsreservering op de Intercity-Berlijn naar Göttingen is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering in de 2e klasse. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen. Regionale treinen en ook IC treinen binnen Nederland kunnen niet worden gereserveerd. Je kunt er zelf een plek in uitzoeken.

Korting op de trein naar Göttingen

Wil je met korting met de trein naar Göttingen reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Göttingen krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Göttingen voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Göttingen, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Göttingen is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Göttingen kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Göttingen krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Göttingen. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Göttingen bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Göttingen. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Göttingen

Het belangrijkste treinstation van Göttingen is Göttingen Hbf. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Göttingen ligt ongeveer 500 meter ten oosten van het centrum van Göttingen. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Göttingen te vinden zoals kluisjes, informatiebalie, gratis WIFI, toiletten, roltrappen, fietsenstallingen, restaurants, winkels, parkeerplaatsen, autohuur, een afdeling met gevonden voorwerpen, rolstoel toegankelijke perrons en taxi´s.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Göttingen in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Göttingen
Per S-Bahn, bus, trein en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Göttingen reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Göttingen zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Göttingen naar Erfurt, Bad Hersfeld, Kassel, Winterberg, Weimar, Willingen, Wetzlar, Brilon en Northheim.

Overnachten in Göttingen

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Göttingen? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Göttingen en andere accommodaties in Göttingen hier.

Wat te doen in Göttingen?

Göttingen ICE
Trein Nederland naar Göttingen
Trein België naar Göttingen
Sneltrein naar Göttingen
Rechtstreekse trein naar Göttingen
Göttingen trein en hotel
Trein en fiets naar Göttingen
Trein Brussel naar Göttingen