Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Hochfilzen

Trein naar Hochfilzen

Op korte afstand van Fieberbrunn en Leogang ligt het dorpje Hochfilzen. Het is niet heel groot maar je kunt er toch prima terecht om te wintersporten. De après ski is hier vrij beperkt en de dorpskern is ook niet heel groot. Er zijn er trouwens twee. Groot voordeel van dit dorp is dat de prijzen er gemiddeld wat lager liggen dan die van andere skioorden in de omgeving. Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Hochfilzen reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Hochfilzen? Al vanaf €39,90 boek je een treinkaartje naar Hochfilzen .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Hochfilzen .

  • ☑️ Treinticket naar Hochfilzen vanaf €39,90
  • ☑️ Treinreis van 09u39m van Amsterdam naar Hochfilzen
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Hochfilzen
  • ☑️ 6 treinverbindingen naar Hochfilzen per dag (en terug)
  • ☑️ 1 keer overstappen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken
* station

Hoe reis je per trein naar Hochfilzen?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Hochfilzen en wil je overdag reizen, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Hochfilzen toe, je zal altijd minimaal 3 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Hochfilzen , dan kan je het beste de ICE hogesnelheidstrein nemen en in Mannheim of Keulen, Duisburg of Düsseldorf overstappen op de trein naar München. Daar kan je overstappen op de trein naar Wörgl om vervolgens de rechtstreekse trein naar Hochfilzen te pakken. De ICE vertrekt om de 2 a 3 uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Frankfurt. Je kunt dagelijks dus kiezen uit meerdere ICE treinen. In Nederland kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de ICE stappen. Met snelheden tot wel 300 kilometer per uur brengt de ICE je naar je bestemming toe.

Voorzieningen en faciliteiten in de ICE naar Hochfilzen
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de ICE trein richting Hochfilzen . De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de ICE trein.

Nachttrein naar Hochfilzen

Reis je liever per nachttrein naar Hochfilzen? Dat is ook mogelijk. Althans, grotendeels. Zo kan je een groot deel van de treinreis naar Hochfilzen per nachttrein afleggen maar zal je ook nog een deel overdag moeten afleggen. Er rijdt namelijk geen rechtstreekse nachttrein naar Hochfilzen. Je zal minimaal 1 keer moeten overstappen. Je kunt in Amsterdam, Utrecht of Arnhem op de NightJet nachttrein stappen. Treintickets voor de nachttrein richting Hochfilzen boek je al vanaf €29,90 per enkele reis. Je kunt tegenwoordig snel en eenvoudig online de nachttrein boeken. Let erop dat het soms voordeliger is om los en ticket voor de Nightjet nachttrein te boeken en vervolgens nog los een treinkaartje van het station waar je uit de nachttrein stapt tot aan je eindbestemming!

Reistijd van de trein naar Hochfilzen

Reis je per trein naar Hochfilzen , dan moet je rekenen op een gemiddelde reistijd van ongeveer 10 uur. Natuurlijk hangt de totale reistijd van de treinreis naar Hochfilzen af van het treinstation in Nederland waar je opstapt, de reisroute en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neemt, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Hochfilzen 09u39m. Alle andere treinverbindingen naar Hochfilzen duren wat langer. Wanneer je wat dichter bij de grens woont, dan zal de totale reistijd van de trein naar Hochfilzen in de meeste gevallen wat korter zijn.

Reistijd nachttrein naar Hochfilzen
Reis je met de nachttrein naar Hochfilzen? Reken dan op een reistijd van in totaal ongeveer 15:27 uur indien je in Amsterdam op de nachttrein stapt. Stap je in Utrecht of Arnhem in, dan scheelt dit qua reistijd respectievelijk ongeveer 30 en 60 minuten.

Bereken hier de reistijd naar Hochfilzen vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Hochfilzen

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de ICE trein richting Hochfilzen hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op ICE treinen van Nederland richting Hochfilzen . De ICE vertrekt dan vaak later en rijdt bijvoorbeeld om via Den Bosch en/of venlo. De stop in Arnhem wordt dan vaak overgeslagen. Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

        Amsterdam CS            Utrecht CS            Arnhem CS Hochfilzen Bahnhof
06:38 07:03 07:35 17:47
08:08 08:31 09:05 19:47
10:38 11:01 11:35 21:49
19:30 20:03 20:37 10:27
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de ICE vanaf respectievelijk Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS en de aankomsttijd in Hochfilzen . De ICE vertrekt doorgaans om de een a twee uur. De vroegste ICE vanuit Amsterdam CS vertrekt om 06:38 uur en de laatste om 18:38 uur.


Wat kost een treinticket naar Hochfilzen?

Wat kost een treinticket naar Hochfilzen nu eigenlijk? Als je op zoek bent naar een goedkoop treinticket naar Hochfilzen , dan hebben we goed nieuws voor je. Al vanaf €39,90 kan je een treinkaartje naar Hochfilzen boeken.

Dagrein naar Hochfilzen
Reis je met de dagtrein naar Hochfilzen , dan kan je treintickets boeken vanaf €39,90 in de tweede klasse en vanaf €56,90 in de eerste klasse op enkele reis basis. Het is niet verplicht op een zitplaats op de trein naar Hochfilzen te reserveren maar wel aan te raden. Je boek al voor €4 een reservering in de 2e klasse. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Nachtrein naar Hochfilzen
Indien je liever deels per nachttrein reist, dan kan je een treinticket naar Hochfilzen boeken vanaf €46,60 per enkele reis. Je overnacht dan in de meest eenvoudig accommodatie. Tegen een meerprijs kan je upgraden van een zitplaats naar een ligplaats in een couchette of een bedplaats in een slaaprijtuig (economie of deluxe).

Let wel, dit zijn vanaf prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Hochfilzen kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie- of viervoudige van de vanafprijs.
Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Hochfilzen.

Prijs van een treinticket naar Hochfilzen
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Hochfilzen . Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Hochfilzen , dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Hochfilzen dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Korting op de trein naar Hochfilzen

Wil je met korting met de trein naar Hochfilzen reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Hochfilzen krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Hochfilzen voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Hochfilzen, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Hochfilzen is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Hochfilzen kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Hochfilzen krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Hochfilzen. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Hochfilzen bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Hochfilzen. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Hochfilzen

Het belangrijkste treinstation van Hochfilzen is Hochfilzen Bahnhof. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Hochfilzen ligt ongeveer 200 meter ten noorden van het centrum van Hochfilzen. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Hochfilzen te vinden zoals Toiletten, fietsenstallingen, parkeerplaatsen en taxi´s.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Hochfilzen in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Hochfilzen
Per bus, trein en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Hochfilzen reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Hochfilzen zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Hochfilzen naar Fieberbrunn, Leogang, St. Johann in Tirol, Kitzbühel, Saalfelden, Zell am See, Hinterthal en Hintermoos.

Overnachten in Hochfilzen

Er zijn een aantal leuke plekken te vinden om te overnachten in Hochfilzen. Het aanbod hotels in Hochfilzen is redelijk. Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Hochfilzen? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Hochfilzen en andere accommodaties in Hochfilzen hier.

Wat te doen in Hochfilzen?

Jaarlijks worden er in Hochfilzeninternationale biathlonwedstrijden gehouden. Het is erg leuk om die te bekijken mocht je de kans hebben. Daarnaast zijn er ook diverse wandelpaden in de omgeving te vinden en kan je je uitleven op de ijsbaan.

Hochfilzen ICE
Trein Nederland naar Hochfilzen
Trein België naar Hochfilzen
Snelle trein naar Hochfilzen
Rechtstreekse trein naar Hochfilzen
Hochfilzen trein en hotel
Trein en fiets naar Hochfilzen
Nachttrein naar Hochfilzen