Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Mannheim

Trein naar Mannheim

De moderne stad Mannheim was tot WOII een prachtige stad met historische gebouwen. De stad diende als koninklijke residentie maar wereld helaas grotendeels platgegooid door de geallieerden. Toch zijn er nog enkele gebouwen bewaard gebleven of gerenoveerd die erg de moeite waard zijn. Ook de ligging van de stad aan de Necker en Rijn rivier maakt dat de stad een leuke bestemming is voor een weekendje weg. Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Mannheim reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Mannheim? Al vanaf €37,90 boek je een treinkaartje naar Mannheim .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Mannheim .

  • ☑️ Treinticket naar Mannheim vanaf €37,90
  • ☑️ Treinreis van 4u15m van Amsterdam naar Mannheim
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Mannheim
  • ☑️ 12 treinverbindingen dagelijks naar Mannheim (en terug)
  • ☑️ Rechtstreekse trein naar Mannheim
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Hoe reis je per trein naar Mannheim?

Dagelijks rijdt er vanuit Nederland een rechtstreekse trein naar Mannheim toe, de ICE hogesnelheidstrein. De ICE rijdt doorgaans om de 2 a 3 uur vanuit Nederland naar Mannheim en ook weer vanuit Mannheim naar Nederland terug. Je kunt dagelijks dus kiezen uit meerdere treinen. In Nederland kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de ICE stappen. Onderweg bereikt de ICE naar Mannheim soms snelheden tot wel 300 kilometer per uur.

Voorzieningen en faciliteiten in de ICE naar Mannheim
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de ICE trein naar Mannheim. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de ICE trein.

Reistijd van de trein naar Mannheim

Ben je van plan om een treinreis naar Mannheim te gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Mannheim weten? Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 4,5 uur. De exacte reistijd van de trein naar Mannheim hangt uiteraard af van het treinstation in Nederland waar je op de trein stapt en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neem, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Mannheim 4u15m. Andere treinverbindingen naar Mannheim duren altijd langer. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Mannheim doorgaans wat korter zijn. Stap je in Utrecht of Arnhem op de ICE, dan is de reistijd naar Mannheim respectievelijk ongeveer 30 en 60 minuten korter dan wanneer je in Amsterdam opstapt.

Bereken hier de reistijd naar Mannheim vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Mannheim

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de ICE trein richting Mannheim hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op ICE treinen van Nederland richting Mannheim . De ICE vertrekt dan vaak later en rijdt bijvoorbeeld om via Den Bosch en/of venlo. De stop in Arnhem wordt dan vaak overgeslagen. Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

        Amsterdam CS            Utrecht CS            Arnhem CS Mannheim Hbf
06:38 07:03 07:35 11:23
08:08 08:31 09:05 12:23
10:38 11:01 11:35 15:23
19:30 20:03 20:37
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de ICE vanaf respectievelijk Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS en de aankomsttijd in Mannheim . De ICE vertrekt doorgaans om de een a twee uur. De vroegste ICE vanuit Amsterdam CS vertrekt om 06:38 uur en de laatste om 18:38 uur.


Wat kost een treinticket naar Mannheim?

Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Mannheim? Wat kost een treinticket naar Mannheim nu eigenlijk? Al vanaf €37,90 kan je een treinkaartje naar Mannheim boeken in de tweede klasse. Vanaf 56,90 boek je een treinkaartje in de eerste klasse. Let wel, dit zijn vanaf prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Mannheim kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie- of viervoudige van de vanafprijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Mannheim.

Prijs van een treinticket naar Mannheim
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Mannheim. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Mannheim, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Mannheim dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Zitplaatsreservering
Een zitplaatsreservering op de ICE naar Mannheim is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering in de 2e klasse. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen. Regionale treinen en ook IC treinen binnen Nederland kunnen niet worden gereserveerd. Je kunt er zelf een plek in uitzoeken.

Korting op de trein naar Mannheim

Wil je met korting met de trein naar Mannheim reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Mannheim krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Mannheim voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Mannheim, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Mannheim is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Mannheim kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Mannheim krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Mannheim. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Mannheim bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Mannheim. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Mannheim

Het belangrijkste treinstation van Mannheim is Mannheim Hbf. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Mannheim ligt ongeveer 400 meter ten zuiden van het centrum van Mannheim. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Mannheim te vinden zoals kluisjes, een DB lounge, informatiebalie, gratis WIFI, toiletten, liften, roltrappen, fietsenstallingen, restaurants, winkels, parkeerplaatsen, autohuur, een afdeling met gevonden voorwerpen, rolstoel toegankelijke perrons en taxi´s.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Mannheim in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Mannheim
Per S-Bahn, bus, trein en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Mannheim reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Mannheim zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Mannheim naar Aschaffenburg, Darmstadt, Mainz, Hanau, Wiesbaden, Frankfurt, Heidelberg, Karlsruhe, Limburg an der Lahn, Bad Homburg en Wetzlar.

Overnachten in Mannheim

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Mannheim? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Mannheim en andere accommodaties in Mannheim hier.

Wat te doen in Mannheim?

Mannheim ICE
Trein Nederland naar Mannheim
Trein België naar Mannheim
Sneltrein naar Mannheim
Rechtstreekse trein naar Mannheim
Mannheim trein en hotel
Trein en fiets naar Mannheim
Trein Brussel naar Mannheim