Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Westendorf

Trein naar Westendorf

Misschien wel het meest Nederlandse wintersportdorp in Oostenrijk is Westendorf. De bescheiden plaats in Tirol doubleert in de winterperiode qua inwoneraantal waarvan het merendeel uit Nederlandse skifanaten bestaat. Ze bepalen veelal de sfeer in de bars en discotheken en er wordt dan ook volop Nederlands gesproken. Zowel de beginnende wintersporter als de gevorderde wintersporter zal het hier enorm naar z´n zin hebben. Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Westendorf reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Westendorf? Al vanaf €36,40 boek je een treinkaartje naar Westendorf .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Westendorf .

  • ☑️ Treinticket naar Westendorf vanaf €36,40
  • ☑️ Treinreis van 09u00m van Amsterdam naar Westendorf
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Westendorf
  • ☑️ 6 treinverbindingen naar Westendorf per dag (en terug)
  • ☑️ 1 keer overstappen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken
* station

Hoe reis je per trein naar Westendorf?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Westendorf en wil je overdag reizen, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Westendorf toe, je zal altijd minimaal 3 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Westendorf , dan kan je het beste de ICE hogesnelheidstrein nemen en in Mannheim of Keulen, Duisburg of Düsseldorf overstappen op de trein naar München. Daar kan je overstappen op de trein naar Wörgl om vervolgens de rechtstreekse trein naar Westendorf te pakken. De ICE vertrekt om de 2 a 3 uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Frankfurt. Je kunt dagelijks dus kiezen uit meerdere ICE treinen. In Nederland kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de ICE stappen. Met snelheden tot wel 300 kilometer per uur brengt de ICE je naar je bestemming toe.

Voorzieningen en faciliteiten in de ICE naar Westendorf
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de ICE trein richting Westendorf . De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de ICE trein.

Nachttrein naar Westendorf

Reis je liever per nachttrein naar Westendorf? Dat is ook mogelijk. Althans, grotendeels. Zo kan je een groot deel van de treinreis naar Westendorf per nachttrein afleggen maar zal je ook nog een deel overdag moeten afleggen. Er rijdt namelijk geen rechtstreekse nachttrein naar Westendorf. Je zal minimaal 1 keer moeten overstappen. Je kunt in Amsterdam, Utrecht of Arnhem op de NightJet nachttrein stappen. Treintickets voor de nachttrein richting Westendorf boek je al vanaf €29,90 per enkele reis. Je kunt tegenwoordig snel en eenvoudig online de nachttrein boeken. Let erop dat het soms voordeliger is om los en ticket voor de Nightjet nachttrein te boeken en vervolgens nog los een treinkaartje van het station waar je uit de nachttrein stapt tot aan je eindbestemming!

Reistijd van de trein naar Westendorf

Reis je per trein naar Westendorf , dan moet je rekenen op een gemiddelde reistijd van ongeveer 10 uur. Natuurlijk hangt de totale reistijd van de treinreis naar Westendorf af van het treinstation in Nederland waar je opstapt, de reisroute en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neemt, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Westendorf 09u00m. Alle andere treinverbindingen naar Westendorf duren wat langer. Wanneer je wat dichter bij de grens woont, dan zal de totale reistijd van de trein naar Westendorf in de meeste gevallen wat korter zijn.

Reistijd nachttrein naar Westendorf
Reis je met de nachttrein naar Westendorf? Reken dan op een reistijd van in totaal ongeveer 14:43 uur indien je in Amsterdam op de nachttrein stapt. Stap je in Utrecht of Arnhem in, dan scheelt dit qua reistijd respectievelijk ongeveer 30 en 60 minuten.

Bereken hier de reistijd naar Westendorf vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Westendorf

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de ICE trein richting Westendorf hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op ICE treinen van Nederland richting Westendorf . De ICE vertrekt dan vaak later en rijdt bijvoorbeeld om via Den Bosch en/of venlo. De stop in Arnhem wordt dan vaak overgeslagen. Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

        Amsterdam CS            Utrecht CS            Arnhem CS Westendorf Bahnhof
06:38 07:03 07:35 17:08
08:08 08:31 09:05 19:08
10:38 11:01 11:35 20:10
19:30 20:03 20:37 09:43
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de ICE vanaf respectievelijk Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS en de aankomsttijd in Westendorf . De ICE vertrekt doorgaans om de een a twee uur. De vroegste ICE vanuit Amsterdam CS vertrekt om 06:38 uur en de laatste om 18:38 uur.


Wat kost een treinticket naar Westendorf?

Wat kost een treinticket naar Westendorf nu eigenlijk? Als je op zoek bent naar een goedkoop treinticket naar Westendorf , dan hebben we goed nieuws voor je. Al vanaf €36,40 kan je een treinkaartje naar Westendorf boeken.

Dagrein naar Westendorf
Reis je met de dagtrein naar Westendorf , dan kan je treintickets boeken vanaf €39,90 in de tweede klasse en vanaf €56,90 in de eerste klasse op enkele reis basis. Het is niet verplicht op een zitplaats op de trein naar Westendorf te reserveren maar wel aan te raden. Je boek al voor €4 een reservering in de 2e klasse. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Nachtrein naar Westendorf
Indien je liever deels per nachttrein reist, dan kan je een treinticket naar Westendorf boeken vanaf €36,40 per enkele reis. Je overnacht dan in de meest eenvoudig accommodatie. Tegen een meerprijs kan je upgraden van een zitplaats naar een ligplaats in een couchette of een bedplaats in een slaaprijtuig (economie of deluxe).

Let wel, dit zijn vanaf prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Westendorf kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie- of viervoudige van de vanafprijs.
Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Westendorf.

Prijs van een treinticket naar Westendorf
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Westendorf . Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Westendorf , dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Westendorf dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Korting op de trein naar Westendorf

Wil je met korting met de trein naar Westendorf reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Westendorf krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Westendorf voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Westendorf, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Westendorf is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Westendorf kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Westendorf krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Westendorf. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Westendorf bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Westendorf. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Westendorf

Het belangrijkste treinstation van Westendorf is Westendorf Bahnhof. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Westendorf ligt ongeveer 800 meter ten noorden van het centrum van Westendorf. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Westendorf te vinden zoals Toiletten, fietsenstallingen, parkeerplaatsen en taxi´s, kluisjes, informatiebalie en ticketautomaten..
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Westendorf in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Westendorf
Per bus, trein en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Westendorf reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Westendorf zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Westendorf naar Kirchberg in Tirol, Kitzbühel, St. Johann in Tirol, Fieberbrunn, Leogang, Hopfgarten, Ellmau en Niederau.

Overnachten in Westendorf

Er zijn erg veel plekken te vinden om te overnachten in Westendorf, er zijn in totaal rond de 4500 gastenbedden in het dorp. Het aanbod hotels in Westendorf is vrij groot evenals andere soorten accommodaties. De accommodaties in Westendorf liggen verspreidt door het dorp heen. Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Westendorf? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Westendorf en andere accommodaties in Westendorf hier.

Wat te doen in Westendorf?

Je kunt je uitstekend vermaken in Westendorf. De wintersportvoorzieningen zijn er uitstekend. Zowel beginnelingen, inclusief gezinnen met kinderen, als gevorderden kunnen hier terecht. De aprés ski is hier geweldig, helemaal als je van Hollandse sfeer en slagers houdt.

Ook in de zomer kan je je absoluut vermaken in Westendorf.

Westendorf ICE
Trein Nederland naar Westendorf
Trein België naar Westendorf
Snelle trein naar Westendorf
Rechtstreekse trein naar Westendorf
Westendorf trein en hotel
Trein en fiets naar Westendorf
Nachttrein naar Westendorf