Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Wörgl

Trein naar Wörgl

Wörgl is een plaats die weinigen als eindbestemming hebben maar die door zeer veel wintersporters aangedaan wordt tijdens hun reis naar wintersportbestemming. De Tiroolse stad Wörgl ligt namelijk op een groot treinkruispunt. Je stapt hier vaak over van de internationale trein op een regionale trein naar je bestemming. Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Wörgl reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Wörgl? Al vanaf €29,90 boek je een treinkaartje naar Wörgl .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Wörgl .

  • ☑️ Treinticket naar Wörgl vanaf €29,90
  • ☑️ Treinreis van 8u36m van Amsterdam naar Wörgl
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Wörgl
  • ☑️ 6 treinverbindingen naar Wörgl per dag (en terug)
  • ☑️ Rechtstreekse trein naar Wörgl
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken
* station

Hoe reis je per trein naar Wörgl?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Wörgl en wil je overdag reizen, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Wörgl toe, je zal altijd minimaal 2 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Wörgl, dan kan je het beste de ICE hogesnelheidstrein nemen en in Frankfurt overstappen op de trein naar München. Daar kan je overstappen op de trein naar Wörgl. De ICE vertrekt om de 2 a 3 uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Frankfurt. Je kunt dagelijks dus kiezen uit meerdere ICE treinen. In Nederland kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de ICE stappen. Met snelheden tot wel 300 kilometer per uur brengt de ICE je naar je bestemming toe.

Voorzieningen en faciliteiten in de ICE naar Wörgl
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de ICE trein richting Wörgl. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de ICE trein.

Nachttrein naar Wörgl

Reis je liever per rechtstreekse trein naar Wörgl? Dat kan tegenwoordig ook weer. Er rijdt namelijk dagelijks een rechtstreekste nachttrein van Nederland naar Wörgl en weer terug. Deze nachttrein luistert naar de naam NightJet en wordt ingezet door de ÖBB, de Oostenrijkse spoorwegen. Het is een comfortabele trein die van alle gemakken voorzien is. Je kunt bedplaatsen, ligplaatsen in een couchette of zitplaatsen boeken. Al vanaf €29,90 kan je een treinkaartje voor de nachttreintrein naar Wörgl boeken!

Reistijd van de trein naar Wörgl

Reis je per trein naar Wörgl , dan moet je rekenen op een gemiddelde reistijd van ongeveer 9 uur. Natuurlijk hangt de totale reistijd van de treinreis naar Wörgl af van het treinstation in Nederland waar je opstapt, de reisroute en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neemt, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Wörgl 8u36m. Alle andere treinverbindingen naar Wörgl duren wat langer. Wanneer je wat dichter bij de grens woont, dan zal de totale reistijd van de trein naar Wörgl in de meeste gevallen wat korter zijn.

Reistijd nachttrein naar Wörgl
Reis je met de nachttrein naar Wörgl? Reken dan op een reistijd van in totaal ongeveer 13:37 uur indien je in Amsterdam op de nachttrein stapt. Stap je in Utrecht of Arnhem in, dan scheelt dit qua reistijd respectievelijk ongeveer 30 en 60 minuten.

Bereken hier de reistijd naar Wörgl vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Wörgl

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de ICE trein richting Wörgl hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op ICE treinen van Nederland richting Wörgl . De ICE vertrekt dan vaak later en rijdt bijvoorbeeld om via Den Bosch en/of venlo. De stop in Arnhem wordt dan vaak overgeslagen. Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

        Amsterdam CS            Utrecht CS            Arnhem CS Wörgl Hbf
06:38 07:03 07:35 16:44
08:08 08:31 09:05 18:44
10:38 11:01 11:35 19:46
19:30 20:03 20:37 08:37
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de ICE en de NightJet vanaf respectievelijk Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS en de aankomsttijd in Wörgl . De ICE vertrekt doorgaans om de een a twee uur. De vroegste ICE vanuit Amsterdam CS vertrekt om 06:38 uur en de laatste om 18:38 uur.


Wat kost een treinticket naar Wörgl?

Wat kost een treinticket naar Wörgl nu eigenlijk? Als je op zoek bent naar een goedkoop treinticket naar Wörgl , dan hebben we goed nieuws voor je. Al vanaf €37,90 kan je een treinkaartje naar Wörgl boeken.

Dagtrein naar Wörgl
Reis je met de dagtrein naar Wörgl , dan kan je treintickets boeken vanaf €37,90 in de tweede klasse en vanaf €56,90 in de eerste klasse op enkele reis basis. Het is niet verplicht op een zitplaats op de trein naar Wörgl te reserveren maar wel aan te raden. Je boek al voor €4 een reservering in de 2e klasse. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Nachtrein naar Wörgl
Indien je liever met de rechtstreekse nachttrein naar Wörgl reist, dan kan je een treinticket naar Wörgl boeken vanaf 29,90 per enkele reis. Je overnacht dan in de meest eenvoudig accommodatie. Tegen een meerprijs kan je upgraden van een zitplaats naar een ligplaats in een couchette of een bedplaats in een slaaprijtuig (economie of deluxe).

Let wel, dit zijn vanaf prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Wörgl kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie- of viervoudige van de vanafprijs.
Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Wörgl.

Prijs van een treinticket naar Wörgl
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Wörgl. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Wörgl, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Wörgl dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Korting op de trein naar Wörgl

Wil je met korting met de trein naar Wörgl reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Wörgl krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Wörgl voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Wörgl, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Wörgl is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Wörgl kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Wörgl krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Wörgl. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Wörgl bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Wörgl. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Wörgl

Het belangrijkste treinstation van Wörgl is Wörgl Hbf. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Wörgl ligt ongeveer 400 meter ten noorden van het centrum van Wörgl. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Wörgl te vinden zoals kluisjes, informatiebalie, toiletten, fietsenstallingen, parkeerplaatsen, autohuur, een afdeling met gevonden voorwerpen, rolstoel toegankelijke perrons en taxi´s.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Wörgl in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Wörgl
Per bus, trein en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Wörgl reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Wörgl zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Wörgl naar Jenbach, Kufstein, Hopfgarten, Westendrof, Brixen im Thale en Ellmau.

Overnachten in Wörgl

Er zijn behoorlijk wat hotels in Wörgl te vinden evenals andere soorten accommodaties. Ideaal als je laat aankomt of weer vroeg moet vertrekken. De meeste hotels in Wörgl liggen in en rondom het centrum van Wörgl. Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Wörgl? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Wörgl en andere accommodaties in Wörgl hier.

Wat te doen in Wörgl?

Wörgl ICE
Trein Nederland naar Wörgl
Trein België naar Wörgl
Snelle trein naar Wörgl
Rechtstreekse trein naar Wörgl
Wörgl trein en hotel
Trein en fiets naar Wörgl
Nachttrein naar Wörgl