Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Kufstein

Trein naar Kufstein

De plaats Kufstein ligt op de grens van Duitsland en Oostenrijk. Treinen vanuit München die richting Oostenrijk in het zuiden rijden passen deze grensplaats. Veel wintersporters die per trein of auto reizen zullen de plaats daarom kennen. Ook het kasteel van Kufstein is vrij bekend. Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Kufstein reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Kufstein? Al vanaf €29,90 boek je een treinkaartje naar Kufstein .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Kufstein .

  • ☑️ Treinticket naar Kufstein vanaf €29,90
  • ☑️ Treinreis van 8u26m van Amsterdam naar Kufstein
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Kufstein
  • ☑️ 6 treinverbindingen naar Kufstein per dag (en terug)
  • ☑️ Rechtstreekse trein naar Kufstein
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken
* station

Hoe reis je per trein naar Kufstein?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Kufstein en wil je overdag reizen, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Kufstein toe, je zal altijd minimaal 2 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Kufstein, dan kan je het beste de ICE hogesnelheidstrein nemen en in Frankfurt overstappen op de trein naar München. Daar kan je overstappen op de trein naar Kufstein. De ICE vertrekt om de 2 a 3 uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Frankfurt. Je kunt dagelijks dus kiezen uit meerdere ICE treinen. In Nederland kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de ICE stappen. Met snelheden tot wel 300 kilometer per uur brengt de ICE je naar je bestemming toe.

Voorzieningen en faciliteiten in de ICE naar Kufstein
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de ICE trein richting Kufstein. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de ICE trein.

Nachttrein naar Kufstein

Reis je liever per rechtstreekse trein naar Kufstein? Dat kan tegenwoordig ook weer. Er rijdt namelijk dagelijks een rechtstreekste nachttrein van Nederland naar Kufstein en weer terug. Deze nachttrein luistert naar de naam NightJet en wordt ingezet door de ÖBB, de Oostenrijkse spoorwegen. Het is een comfortabele trein die van alle gemakken voorzien is. Je kunt bedplaatsen, ligplaatsen in een couchette of zitplaatsen boeken. Al vanaf €29,90 kan je een treinkaartje voor de nachttreintrein naar Kufstein boeken!

Reistijd van de trein naar Kufstein

Reis je per trein naar Kufstein , dan moet je rekenen op een gemiddelde reistijd van ongeveer 9 uur. Natuurlijk hangt de totale reistijd van de treinreis naar Kufstein af van het treinstation in Nederland waar je opstapt, de reisroute en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neemt, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Kufstein 8u26m. Alle andere treinverbindingen naar Kufstein duren wat langer. Wanneer je wat dichter bij de grens woont, dan zal de totale reistijd van de trein naar Kufstein in de meeste gevallen wat korter zijn.

Reistijd nachttrein naar Kufstein
Reis je met de nachttrein naar Kufstein? Reken dan op een reistijd van in totaal ongeveer 13:37 uur indien je in Amsterdam op de nachttrein stapt. Stap je in Utrecht of Arnhem in, dan scheelt dit qua reistijd respectievelijk ongeveer 30 en 60 minuten.

Bereken hier de reistijd naar Kufstein vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Kufstein

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de ICE trein richting Kufstein hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op ICE treinen van Nederland richting Kufstein . De ICE vertrekt dan vaak later en rijdt bijvoorbeeld om via Den Bosch en/of venlo. De stop in Arnhem wordt dan vaak overgeslagen. Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

        Amsterdam CS            Utrecht CS            Arnhem CS kufstein Hbf
06:38 07:03 07:35 15:59
08:08 08:31 09:05 16:34
10:38 11:01 11:35 18:36
19:30 20:03 20:37 08:37
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de ICE en de NightJet vanaf respectievelijk Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS en de aankomsttijd in Kufstein . De ICE vertrekt doorgaans om de een a twee uur. De vroegste ICE vanuit Amsterdam CS vertrekt om 06:38 uur en de laatste om 18:38 uur.


Wat kost een treinticket naar Kufstein?

Wat kost een treinticket naar Kufstein nu eigenlijk? Als je op zoek bent naar een goedkoop treinticket naar Kufstein , dan hebben we goed nieuws voor je. Al vanaf €37,90 kan je een treinkaartje naar Kufstein boeken.

Dagtrein naar Kufstein
Reis je met de dagtrein naar Kufstein , dan kan je treintickets boeken vanaf €37,90 in de tweede klasse en vanaf €56,90 in de eerste klasse op enkele reis basis. Het is niet verplicht op een zitplaats op de trein naar Kufstein te reserveren maar wel aan te raden. Je boek al voor €4 een reservering in de 2e klasse. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Nachtrein naar Kufstein
Indien je liever met de rechtstreekse nachttrein naar Kufstein reist, dan kan je een treinticket naar Kufstein boeken vanaf 29,90 per enkele reis. Je overnacht dan in de meest eenvoudig accommodatie. Tegen een meerprijs kan je upgraden van een zitplaats naar een ligplaats in een couchette of een bedplaats in een slaaprijtuig (economie of deluxe).

Let wel, dit zijn vanaf prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Kufstein kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie- of viervoudige van de vanafprijs.
Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Kufstein.

Prijs van een treinticket naar Kufstein
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Kufstein. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Kufstein, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Kufstein dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Korting op de trein naar Kufstein

Wil je met korting met de trein naar Kufstein reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Kufstein krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Kufstein voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Kufstein, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Kufstein is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Kufstein kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Kufstein krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Kufstein. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Kufstein bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Kufstein. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Kufstein

Het belangrijkste treinstation van Kufstein is kufstein Hbf. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Kufstein ligt ongeveer 250 meter ten westen van het centrum van Kufstein. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Kufstein te vinden zoals informatiebalie, toiletten, fietsenstallingen, parkeerplaatsen en taxi´s.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Kufstein in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Kufstein
Per bus, trein en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Kufstein reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Kufstein zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Kufstein naar Wörgl, Hopfgarten, Westendrof, St. Johan in Tirol en Ellmau.

Overnachten in Kufstein

Er is een tiental hotels in kufstein te vinden evenals andere soorten accommodaties. Ideaal als je laat aankomt of weer vroeg moet vertrekken. De meeste hotels in kufstein liggen in en rondom het centrum van kufstein. Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Kufstein? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Kufstein en andere accommodaties in Kufstein hier.

Wat te doen in Kufstein?

Kufstein ICE
Trein Nederland naar Kufstein
Trein België naar Kufstein
Snelle trein naar kufstein
Rechtstreekse trein naar Kufstein
Kufstein trein en hotel
Trein en fiets naar Kufstein
Nachttrein naar kufstein