Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Wenen

Trein naar Wenen

De Oostenrijkse hoofdstad Wenen is een van de absolute topbestemmingen van Europa. De prachtige historische stad met zijn vele klassieke gebouwen heeft niet voor niets een enorme aantrekkingskracht op toeristen. Je moet deze geweldige stad absoluut een keer gezien hebben! Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Wenen reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Wenen? Al vanaf €29,90 boek je een treinkaartje naar Wenen .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Wenen .

  • ☑️ Treinticket naar Wenen vanaf €29,90
  • ☑️ Treinreis van 10u37m van Amsterdam naar Wenen
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Wenen
  • ☑️ 6 treinverbindingen naar Wenen per dag (en terug)
  • ☑️ Rechtstreekse trein naar Wenen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken
* station

Hoe reis je per trein naar Wenen?

Dagelijks rijdt er vanuit Nederland een rechtstreekse trein naar Wenen toe, de ICE hogesnelheidstrein. De ICE rijdt doorgaans om de 2 a 3 uur vanuit Nederland naar Wenen en ook weer vanuit Wenen naar Nederland terug. Je kunt dagelijks dus kiezen uit meerdere treinen. In Nederland kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de ICE stappen. Onderweg bereikt de ICE naar Wenen soms snelheden tot wel 300 kilometer per uur.

Voorzieningen en faciliteiten in de ICE naar Wenen
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de ICE trein naar Wenen. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de ICE trein.

Nachttrein naar Wenen

Reis je liever per rechtstreekse trein naar Wenen? Dat kan tegenwoordig ook weer. Er rijdt namelijk dagelijks een rechtstreekste nachttrein van Nederland naar Wenen en weer terug. Deze nachttrein luistert naar de naam NightJet en wordt ingezet door de ÖBB, de Oostenrijkse spoorwegen. Het is een comfortabele trein die van alle gemakken voorzien is. Je kunt bedplaatsen, ligplaatsen in een couchette of zitplaatsen boeken. Al vanaf €29,90 kan je een treinkaartje voor de nachttreintrein naar Wenen boeken!

Reistijd van de trein naar Wenen

Reis je per trein naar Wenen , dan moet je rekenen op een gemiddelde reistijd van ongeveer 11 uur. Natuurlijk hangt de totale reistijd van de treinreis naar Wenen af van het treinstation in Nederland waar je opstapt, de reisroute en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neemt, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Wenen 10u37m. Alle andere treinverbindingen naar Wenen duren wat langer. Wanneer je wat dichter bij de grens woont, dan zal de totale reistijd van de trein naar Wenen in de meeste gevallen wat korter zijn.

Stap je in Utrecht of Arnhem op de ICE, dan is de reistijd naar Wenen respectievelijk ongeveer 30 en 60 minuten korter dan wanneer je in Amsterdam opstapt.

Reistijd nachttrein naar Wenen
Reis je met de nachttrein naar Wenen? Reken dan op een reistijd van in totaal ongeveer 13:49 uur indien je in Amsterdam op de nachttrein stapt. Stap je in Utrecht of Arnhem in, dan scheelt dit qua reistijd respectievelijk ongeveer 30 en 60 minuten.

Bereken hier de reistijd naar Wenen vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Wenen

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de ICE trein richting Wenen hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op ICE treinen van Nederland richting Wenen . De ICE vertrekt dan vaak later en rijdt bijvoorbeeld om via Den Bosch en/of venlo. De stop in Arnhem wordt dan vaak overgeslagen. Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

        Amsterdam CS            Utrecht CS            Arnhem CS Wenen Hbf
06:38 07:03 07:35 17:45
08:08 08:31 09:05 18:45
10:38 11:01 11:35 20:45
19:30 20:03 20:37 09:19
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de ICE en de NightJet vanaf respectievelijk Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS en de aankomsttijd in Wenen . De ICE vertrekt doorgaans om de een a twee uur. De vroegste ICE vanuit Amsterdam CS vertrekt om 06:38 uur en de laatste om 18:38 uur.


Wat kost een treinticket naar Wenen?

Wat kost een treinticket naar Wenen nu eigenlijk? Als je op zoek bent naar een goedkoop treinticket naar Wenen , dan hebben we goed nieuws voor je. Al vanaf €37,90 kan je een treinkaartje naar Wenen boeken.

Dagtrein naar Wenen
Reis je met de dagtrein naar Wenen , dan kan je treintickets boeken vanaf €37,90 in de tweede klasse en vanaf €56,90 in de eerste klasse op enkele reis basis. Het is niet verplicht op een zitplaats op de trein naar Wenen te reserveren maar wel aan te raden. Je boek al voor €4 een reservering in de 2e klasse. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Nachtrein naar Wenen
Indien je liever met de rechtstreekse nachttrein naar Wenen reist, dan kan je een treinticket naar Wenen boeken vanaf 29,90 per enkele reis. Je overnacht dan in de meest eenvoudig accommodatie. Tegen een meerprijs kan je upgraden van een zitplaats naar een ligplaats in een couchette of een bedplaats in een slaaprijtuig (economie of deluxe).

Let wel, dit zijn vanaf prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Wenen kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie- of viervoudige van de vanafprijs.
Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Wenen.

Prijs van een treinticket naar Wenen
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Wenen. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Wenen, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Wenen dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Korting op de trein naar Wenen

Wil je met korting met de trein naar Wenen reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Wenen krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Wenen voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Wenen, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Wenen is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Wenen kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Wenen krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Wenen. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Wenen bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Wenen. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Wenen

Het belangrijkste treinstation van Wenen is Wenen Hbf. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Wenen ligt ongeveer 3000 meter ten zuiden van het centrum van Wenen. Natuurlijk kan je vanaf het station naar het centrum toelopen maar je kunt ook voor het openbaarvervoer kiezen.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Wenen te vinden zoals kluisjes, informatiebalie, toiletten, fietsenstallingen, parkeerplaatsen, autohuur, een afdeling met gevonden voorwerpen, rolstoel toegankelijke perrons en taxi´s.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Wenen in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Wenen
Per s-bahn, bus, trein en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Wenen reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Wenen zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Wenen naar Linz, Graz, Bratislava, Sankt Pölten, Brno en Krems an der Donau

Meerdere treinstations
Let erop dat er meerder grote treinstations in Wenen zijn. Zo kom je ook de treinstations Wien Spittelau Bahnhof, Wien Westbahnhof en Wien Meidling tegen.

Overnachten in Wenen

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Wenen? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Wenen en andere accommodaties in Wenen hier.

Wat te doen in Wenen?

Wenen ICE
Trein Nederland naar Wenen
Trein België naar Wenen
Snelle trein naar Wenen
Rechtstreekse trein naar Wenen
Wenen trein en hotel
Trein en fiets naar Wenen
Nachttrein naar Wenen