Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Luxemburg

Trein naar Luxemburg

De gelijknamige hoofdstad van Luxemburg ligt in een vallei waar de Petrusse rivier en de Alzette rivier samenkomen. In deze historische stad die in feite een groot fort was vind je vele financiele instellingen. De komt voornamelijk doordat het land als belastingparadijs gezien wordt vanwege de lage belasting. De stad heeft echter veel meer te bieden en is zeker een aanrader voor een weekendje weg! Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Luxemburg reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Luxemburg? Al vanaf €31,50 boek je een treinkaartje naar Luxemburg .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Luxemburg .

Reis je vanaf Roosendaal naar Luxemburg, dan kan je al vanaf €24,40 een treinticket boeken.

  • ☑️ Treinticket naar Luxemburg vanaf €31,50
  • ☑️ Reis in 5u35m per trein van Amsterdam naar Luxemburg
  • ☑️ 8 treinverbindingen naar Luxemburg (en terug) minimaal per dag
  • ☑️ 1 keer overstappen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Hoe reis je per trein naar Luxemburg?

Meerdere keren per dag rijdt er vanuit Nederland een rechtstreekse trein naar Luxemburg toe (en weer terug). Met de Intercity-Brussel kan je elk uur rechtstreeks naar reizen vanuit de opstapstations Amsterdam CS, Schiphol, Rotterdam CS en Breda. De eindbestemming van deze trein is Brussel zoals de naam van de trein uiteraard al doet vermoeden. Je kunt op deze trein geen zitplaats reserveren. Je kunt dus zelf een plek in de trein uitzoeken.

Een sneller alternatief is er ook. Zo kan je met de Thalys hogesnelheidstrein vanuit Amsterdam CS, Schiphol of Rotterdam rechtstreeks naar Antwerpen CS of Brussel Zuid/Midi reizen. Deze trein is doorgaans duurder dan de IC-Brussel, zeker op korte termijn. Boek je een treinticket voor de Thalys, dan zit er automatisch een zitplaatsreservering bij je ticket inbegrepen.

Reistijd van de trein naar Luxemburg

Dienstregeling van de trein naar Luxemburg

Dagelijks, en zowel doordeweeks als in het weekend, rijden er zeer regelmatig treinen vanuit Nederland naar Luxemburg. Vaak kan je elk uur opstappen. Daarbij heb je keuzen uit een aantal verschillende treinen. De meest logische en vaak ook voordeligste optie is de IC-Brussel waar je in Amsterdam CS, Schiphol, Rotterdam CS of Breda op kunt stappen. Hieronder vind je dienstregeling van deze trein naar Luxemburg. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op Thalys treinen van Nederland richting Luxemburg. Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

  Amsterdam CS      Schiphol   Den Haag HS   Rotterdam CS   Gare de Luxembourg
07:28 07:41 08:09 08:34 13:50
08:28 08:41 09:09 09:34 14:50
09:28 09:41 10:09 10:34 15:50
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de Intercity-Brussel vanaf respectievelijk Amsterdam CS, Schiphol, Rotterdam CS, en Breda en de aankomsttijd in Luxemburg. De IC-Brussel vertrekt doorgaans elk uur. De vroegste Intercity-Brussel vertrekt vanuit Amsterdam CS om 06:28 uur en de laatste om 21:28 uur. Daarnaast rijden er ook nog tal van Thalys en Eurostar hogesnelheidstreinen op het traject. De Thalys rijdt om de een a twee uur. De Eurostar vaak een keer in de vier uur.


Wat kost een treinticket naar Luxemburg?

Korting op de trein naar Luxemburg

Treinstation van Luxemburg

Het belangrijkste treinstation van Luxemburg is Gare de Luxembourg. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Luxemburg ligt ongeveer 1200 meter ten zuiden van het centrum van Luxemburg. Natuurlijk kan je vanaf het station naar het centrum toelopen maar je kunt ook voor het openbaarvervoer kiezen.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Luxemburg te vinden zoals kluisjes, fietsenstalling, informatiebalie, ticketautomaat, taxistandplaats, autohuur, restaurants en toiletten.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Luxemburg in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Luxemburg
Per bus, tram en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Luxemburg reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Luxemburg zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Luxemburg naar Nancy, Metz, a href='https://onlinetreintickets.nl/duitsland/trein-naar-trier/'>Trier en Strasbourg.

Overnachten in Luxemburg

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Luxemburg? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Luxemburg en andere accommodaties in Luxemburg hier.

Wat te doen in Luxemburg?

Luxemburg ICE
Trein Nederland naar Luxemburg
Trein België naar Luxemburg
Sneltrein naar Luxemburg
Rechtstreekse trein naar Luxemburg
Luxemburg trein en hotel
Trein en fiets naar Luxemburg
Trein Brussel naar Luxemburg