Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Parijs

Trein naar Parijs

Parijs is de populairste bestemming voor reizigers die een weekendje weg willen met de trein. De meest romantische stad ter wereld bereik je al met de Eurostar (voorheen Thalys) in iets meer dan 3 uur reizen vanuit Amsterdam. Een goedkoop treinticket naar Parijs? Al vanaf 35 boek je een treinkaartje naar Parijs! Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Parijs reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Parijs? Al vanaf €35 boek je een treinkaartje naar Parijs .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Parijs .

  • ☑️ Treinticket naar Parijs vanaf €35
  • ☑️ Treinreis van 3u10m van Amsterdam naar Parijs
  • ☑️ Zeer goedkope vroegboek tickets naar Parijs
  • ☑️ 6 treinverbindingen dagelijks naar Parijs (en terug)
  • ☑️ Rechtstreekse trein naar Parijs
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Hoe reis je per trein naar Parijs?

Vanuit Nederland rijdt er een rechtstreekse trein naar Parijs toe (en weer terug). Er rijdt dagelijks zelfs meerdere malen een directe trein naar Parijs. Deze Thalys vertrekt om de twee uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Parijs. In Nederland stopt deze trein ook nog op de treinstations Schiphol en Rotterdam CS. In België kan je in Antwerpen en Brussel opstappen. Handig als je vanuit het zuiden van Nederland reist. De Thalys behaalt onderweg snelheden tot wel 300 kilometer per uur.

Reistijd van de trein naar Parijs

Ben je van plan om een treinreis naar Parijs te gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Parijs weten? Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 3 uur. De exacte reistijd van de trein naar Parijs hangt uiteraard af van het treinstation in Nederland waar je op de trein stapt en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neem, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Parijs 3u10m. Andere treinverbindingen naar Parijs duren altijd langer. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Parijs doorgaans wat korter zijn. Stap je in Schiphol of Rotterdam op de Thalys, dan is de reistijd naar Parijs respectievelijk ongeveer 16 en 39 minuten korter dan wanneer je in Amsterdam opstapt.

Bereken hier de reistijd naar Parijs vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Parijs

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de trein naar Parijs hetzelfde. Wel zijn er op zaterdagen en zondagen andere tijden van toepassing dan wanneer je door de week reist. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op Thalys treinen van Nederland richting Parijs . Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

Amsterdam CS    Schiphol Rotterdam CS Antwerpen CS Brussel Zuid/Midi Paris Gare du Nord
06:15 06:34 06:58 07:34 08:28 10:35
08:15 08:34 08:58 09:33 10:08 11:35
09:15 09:34 09:58 10:33 11:08 12:35
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de Thalys vanaf respectievelijk Amsterdam CS, Schiphol, Rotterdam CS, Antwerpen CS en Brussel Zuid/Midi en de aankomsttijd in Parijs . De Thalys vertrekt doorgaans om de een a twee uur. De vroegste Thalys vertrekt vanuit Amsterdam CS om 06:15 uur en de laatste om 21:15 uur.


Wat kost een treinticket naar Parijs?

Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Parijs? Wat kost een treinticket naar Parijs nu eigenlijk? Al vanaf €35 kan je een treinkaartje naar Parijs boeken in de tweede klasse. Vanaf 59 boek je een treinkaartje in de eerste klasse. Dit zijn wel vanafprijzen. De prijs van een treinticket naar Parijs ligt echter niet vast. Net als de prijs van de meeste andere internationale treintickets loopt ook de prijs van een treinticket naar Parijs op naarmate de reisdatum dichterbij komt.

Boekingstermijn
Treinkaartjes voor de Thalys zijn doorgaans al 4 maanden voor vertrek te boeken. Treintickets voor de TGV, Intercity en regionale treinen in Frankrijk zijn doorgaans 3 tot 4 maanden voor vertrek te boeken. Je kunt online in een keer je treinticket naar Parijs boeken vanaf jouw opstapstation in Nederland of België.

Interrailen naar Parijs
Wil je op hele korte termijn een treinreis naar Parijs gaan maken, dan is een Interrail pas vaak de goedkoopste optie. Een Interrail pas waarmee je naar Frankrijk en weer terug kunt reizen boek je al vanaf €185 (dagen in een maand geldig). Let erop dat je op de Thalys, TGV en Intercity treinen nog wel een reservering nodig hebt (€25 reserveringskosten per Thalys, €10 a €20 per TGV en €6,50 per Intercity).

Korting op de trein naar Parijs

Er zijn verschillende manieren waarop je met korting met de trein naar Parijs kunt reizen. Op de ene manier krijg je echter meer korting dan op de andere. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Parijs voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Absoluut de meeste korting op de trein naar Parijs krijg je door vroeg te boeken. Vroegboekkorting is de beste manier om een goedkoop treinticket naar Parijs te verkrijgen. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinkaartje naar Parijs. Het voordeligste treinticket naar Parijs is vaak 2 tot 4 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. Let er wel op dat dat de mate van korting doorgaans de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden van het wijzigen en/of annuleren van je treinticket vaak zijn.

Thalys
Het voordeligste vroegboektarief op de Thalys is het Non-Flex tarief. Wacht je met boeken, dan betaal je het duurdere Mid-Flex-tarief. Beide tarieven lopen in staffels van €10 tot €25 op.

TGV + Intercity
Ook de TGV en Intercity kennen het Non-Flex en het Mid-Flex tarief. Voor regional treinen in Frankrijke geldt dat de tarieven vast liggen tenzij je deze aansluitgen op een TGV of Itnercity boekt. Ook dan is een korting van toepassing als je op tijd boekt.

Voordeelurenkorting
Voordeelurenkorting op de trein naar Parijs is alleen van toepassing op het Nederlandse traject mits wordt voldaan aan de voorwaarden van je kaart. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Voordeelurenkaart.

Railpluskorting
Ook railpluskorting op de trein naar Parijs is vaak niet van toepassing. In Frankrijk en Nederland krijg je hier geen korting mee. Stap je in België op de Thalys, dan kan je korting krijgen op IC en regionale treinen in België. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Railpluskaart.

Leeftijdskorting
Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Parijs. Op zowel de Thalys als TGV (en Intercity) hogesnelheidstrein zijn interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar op Thalys, TGV of Intercity, dan is er een flinke kinderkorting van toepassing. De korting is afhankelijk van beschikbaarheid en van de prijs van de meereizende volwassene. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Seniorenkorting
Seniorenkorting op de trein naar Parijs bestaat ook. Op zowel de Thalys als de TGV en Intercity zijn er speciale seniorentarieven. Deze liggen tussen het voordeligste vroegboek tarief en het duurste tickettarief in. De vroegboek tarieven zijn dus altijd voordeligere dan senioren tarieven. Reis je op korte termijn, dan is het seniorentarief vaak de voordeliste optie.

Jongerenkorting
Net als speciale seniorenkorting bestaat er ook een speciale jongeren korting op de Thalys en TGV naar Parijs. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De jongerentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Aansluitticket
Reis je met de Thalys, dan kan je bij boeken voor €9 in de 2e klasse (of €15 in de 1e klasse) per enkele reis een aansluitticket bijboeken vanaf je opstaphalte tot aan het treinstation waar je op de Thalys stapt (Amsterdam CS, Schipol of Rotterdam CS). Dit geldt ook voor de terugreis. Kom je bijvoorbeeld uit Groningen en reis je vanaf Amsterdam met de Thalys naar Frankrijk, dan betaal je voor het traject van Groningen naar Amsterdam slechts €9 per enkele reis. Bij online boeken kan je opgeven simpelweg je daadwerkelijk vertrekstation (in dit geval Groningen) opgeven als beginstation.

Treinstation van Parijs

Het belangrijkste treinstation van Parijs is Paris Gare du Nord. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Parijs ligt ongeveer 600 meter ten noorden van het centrum van Parijs. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Parijs te vinden zoals kluisjes, fietsenstalling, informatiebalie, ticketautomaat, taxistandplaats, autohuur, restaurants, metro en toiletten.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Parijs in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Parijs
Per bus, metro, trein, tram en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Parijs reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Parijs zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Parijs naar Rouen, Amiens, Nancy, Metz en Orleans.

Overnachten in Parijs

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Parijs? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Parijs en andere accommodaties in Parijs hier.

Wat te doen in Parijs?

Parijs ICE
Trein Nederland naar Parijs
Trein België naar Parijs
Sneltrein naar Parijs
Rechtstreekse trein naar Parijs
Parijs trein en hotel
Trein en fiets naar Parijs
Trein Brussel naar Parijs