Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Warschau

Trein naar Warschau

Warschau, de moderne hoofdstad van Polen, is een verassend leuke bestemming. Groten delen van de stad aan de Wisla rivier zijn tijdens WOII verwoest maar gelukkig zijn er nog een paar prachtige historische plekken bewaard gebleven. Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Warschau reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Warschau? Al vanaf €37,90 boek je een treinkaartje naar Warschau .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Warschau .

  • ☑️ Treinticket naar Warschau vanaf €37,90
  • ☑️ Reis in 12u41m per trein van Amsterdam naar Warschau
  • ☑️ 8 treinverbindingen naar Warschau (en terug) minimaal per dag
  • ☑️ 1 keer overstappen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Hoe reis je per trein naar Warschau?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Warschau, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Warschau toe, je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Warschau, dan kan je het beste de Intercity-Berlijn (IC-Berlijn) nemen en in Berlijn overstappen op de trein naar Warschau. De Intercity-Berlijn vertrekt om de twee uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Berlijn. In Nederland stopt deze trein ook nog op de treinstations Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo waar je dus ook kunt opstappen. Met snelheden tot wel 200 kilometer per uur brengt de Intercity-Berlijn je naar je bestemming toe.

Voorzieningen en faciliteiten in de Intercity-Berlijn naar Warschau
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de Intercity-Berlijn naar Warschau. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de Intercity-Berlijn.

Reistijd van de trein naar Warschau

Reis je per trein naar Warschau, dan moet je rekenen op een gemiddelde reistijd van ongeveer 13 uur. Natuurlijk hangt de totale reistijd van de treinreis naar Warschau af van het treinstation in Nederland waar je opstapt, de reisroute en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neemt, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Warschau 12u41m. Alle andere treinverbindingen naar Warschau duren wat langer. Wanneer je wat dichter bij de grens woont, dan zal de totale reistijd van de trein naar Warschau in de meeste gevallen wat korter zijn. Bereken hier de reistijd naar Warschau vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Warschau

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de trein naar Warschau hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op internationale treinen van Nederland richting Warschau . Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

Amsterdam Hilversum Amersfoort Apeldoorn Deventer   Almelo  Hengelo Warschau Centralna
07:00 07:20 07:34 08:00 08:12 08:43 08:56 19:51
09:10 09:31 09:43 10:09 10:20 10:46 10:57 21:51
11:00 11:20 11:34 12:00 12:12 12:43 12:56 23:52
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de IC-Berlijn vanaf respectievelijk Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo en de aankomsttijd in Warschau . De IC-Berlijn vertrekt doorgaans om de twee uur. Doorgaans vertrekt de vroegste IC-Berlijn vanuit Amsterdam CS om 07:00 uur en de laatste om 15:00 uur. In de zomerperiode vertrekt er ook om 05:00 uur een trein.


Wat kost een treinticket naar Warschau?

Korting op de trein naar Warschau

Treinstation van Warschau

Het belangrijkste treinstation van Warschau is Warschau Centralna. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Warschau ligt ongeveer 500 meter ten zuiden van het centrum van Warschau. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Warschau te vinden zoals kluisjes, informatiebalie, toiletten, fietsenstallingen, restaurants, winkels, autohuur, een afdeling met gevonden voorwerpen, rolstoel toegankelijke perrons en taxi´s.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Warschau in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Warschau
Per bus, tram, trein en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Warschau reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Warschau zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Warschau naar Lodz, Lublin, Bydgoszcz, Bialystok, Plock en Siedlce

Meerdere treinstations
Er zijn meerdere andere treinstations in Warschau te vinden zoals Warszawa Zachodnia, Warszawa Wschodnia, Warszawa Grochow en Warsaw Powisle

Overnachten in Warschau

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Warschau? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Warschau en andere accommodaties in Warschau hier.

Wat te doen in Warschau?

Warschau ICE
Trein Nederland naar Warschau
Trein België naar Warschau
Sneltrein Warschau
Rechtstreekse trein naar Warschau
Warschau trein en hotel
Trein en fiets naar Warschau
Trein Brussel naar Warschau