Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Hamburg

Trein naar Hamburg

Havenstad Hamburg wordt door veel reizigers na Berlijn als leukste stad van Duitsland beschouwd. De sfeervolle stad aan de Elbe rivier in het noorden van Duitsland staat vooral bekend vanwege het uitgaansleven en cultuur. Er valt in Hamburg veel te zien en doen, meer dan genoeg om je weekendje weg mee te vullen! Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Hamburg reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Hamburg? Al vanaf €32,90 boek je een treinkaartje naar Hamburg .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Hamburg .

  • ☑️ Treinticket naar Hamburg vanaf €32,90
  • ☑️ Treinreis van 5u12m van Amsterdam naar Hamburg
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Hamburg
  • ☑️ 12 treinverbindingen dagelijks naar Hamburg (en terug)
  • ☑️ 1 keer overstappen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Hoe reis je per trein naar Hamburg?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Hamburg, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Hamburg toe, je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Hamburg, dan kan je het beste de Intercity-Berlijn (IC-Berlijn) nemen en in Osnabrück overstappen op de trein naar Hamburg. De Intercity-Berlijn vertrekt om de twee uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Berlijn. In Nederland stopt deze trein ook nog op de treinstations Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo waar je dus ook kunt opstappen. Met snelheden tot wel 200 kilometer per uur brengt de Intercity-Berlijn je naar je bestemming toe.

Voorzieningen en faciliteiten in de Intercity-Berlijn naar Hamburg
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de Intercity-Berlijn naar Hamburg. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de Intercity-Berlijn.

Reistijd van de trein naar Hamburg

Ben je van plan om een treinreis naar Hamburg te gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Hamburg weten? Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 5,5 uur. De exacte reistijd van de trein naar Hamburg hangt uiteraard af van het treinstation in Nederland waar je op de trein stapt en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neem, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Hamburg 5u12m. Andere treinverbindingen naar Hamburg duren altijd langer. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Hamburg doorgaans wat korter zijn. Bereken hier de reistijd naar Hamburg vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Hamburg

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de trein naar Hamburg hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op internationale treinen van Nederland richting Hamburg . Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

Amsterdam Hilversum Amersfoort Apeldoorn Deventer   Almelo  Hengelo Hamburg Hbf
07:00 07:20 07:34 08:00 08:12 08:43 08:56 12:14
09:10 09:31 09:43 10:09 10:20 10:46 10:57 14:14
11:00 11:20 11:34 12:00 12:12 12:43 12:56 16:14
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de IC-Berlijn vanaf respectievelijk Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo en de aankomsttijd in Hamburg . De IC-Berlijn vertrekt doorgaans om de twee uur. Doorgaans vertrekt de vroegste IC-Berlijn vanuit Amsterdam CS om 07:00 uur en de laatste om 15:00 uur. In de zomerperiode vertrekt er ook om 05:00 uur een trein.


Wat kost een treinticket naar Hamburg?

Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Hamburg? Wat kost een treinticket naar Hamburg nu eigenlijk? Al vanaf €32,90 kan je een treinkaartje naar Hamburg boeken in de tweede klasse. Vanaf 46,90 boek je een treinkaartje in de eerste klasse. Let wel, dit zijn vanaf prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Hamburg kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie- of viervoudige van de vanafprijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Hamburg.

Prijs van een treinticket naar Hamburg
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Hamburg. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Hamburg, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Hamburg dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Korting op de trein naar Hamburg

Wil je met korting met de trein naar Hamburg reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Hamburg krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Hamburg voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Hamburg, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Hamburg is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Hamburg kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Hamburg krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Hamburg. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Hamburg bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Hamburg. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Hamburg

Het belangrijkste treinstation van Hamburg is Hamburg Hbf. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Hamburg ligt ongeveer 700 meter ten oosten van het centrum van Hamburg. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Hamburg te vinden zoals DB lounge, kluisjes, informatiebalie, gratis WIFI, toiletten, liften, roltrappen, fietsenstallingen, restaurants, winkels, parkeerplaatsen, autohuur, een afdeling met gevonden voorwerpen, rolstoel toegankelijke perrons en taxi´s.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Hamburg in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Hamburg
Per bus, S-Bahn, trein en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Hamburg reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Hamburg zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Hamburg naar Lübeck, Bremen, Bremerhaven, Cuxhaven, Itzehoe, Lüneberg, Neumünster, Rotenburg, Schwerin, Sylt en Kiel.

Meerdere treinstations
Er zijn naast het centraal station van Hamburg nog meer treinstations in de stad te vinden zoals onder andere Hamburg-Altona, Hamburg-Harburg, Hamburg Airport (Flughafen), Hamburg-Bergedorf en Hamburg Dammtor.

Overnachten in Hamburg

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Hamburg? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Hamburg en andere accommodaties in Hamburg hier.

Wat te doen in Hamburg?

Hamburg ICE
Trein Nederland naar Hamburg
Trein België naar Hamburg
Sneltrein naar Hamburg
Rechtstreekse trein naar Hamburg
Hamburg trein en hotel
Trein en fiets naar Hamburg
Trein Brussel naar Hamburg