Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Londen

Trein naar Londen

Een ideale bestemming voor een stedentrip is de Britse hoofdstad Londen. De bruisende stad ligt relatief dichtbij en je kunt je er prima vermaken. Het barst er van de musea, bezienswaardigheden, sfeervolle boulevards langs de Thames en natuurlijk winkels en pubs. Londen is een echte aanrader! Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Londen reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Londen? Al vanaf €55 boek je een treinkaartje naar Londen .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Londen .

  • ☑️ Treinticket naar Londen vanaf €55
  • ☑️ Treinreis van 4u13m van Amsterdam naar Londen
  • ☑️ Zeer goedkope treintickets naar Londen
  • ☑️ 3 rechtstreekse treinverbindingen dagelijks naar Londen (en terug)
  • ☑️ Rechtstreekse trein naar Londen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Hoe reis je per trein naar Londen?

Vanuit Nederland rijdt er een rechtstreekse trein naar Londen toe. Er rijdt dagelijks zelfs meerdere malen een directe trein naar Londen. Deze Eurostar vertrekt om de vier uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Londen. In Nederland stopt deze trein ook nog op de treinstations Rotterdam waar je dus ook kunt opstappen. Met snelheden tot wel 300 kilometer per uur brengt de Eurostar je naar je bestemming toe.

Reistijd van de trein naar Londen

Reis je per trein naar Londen, dan moet je rekenen op een gemiddelde reistijd van ongeveer 4,5 uur. Natuurlijk hangt de totale reistijd van de treinreis naar Londen af van het treinstation in Nederland waar je opstapt, de reisroute en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neemt, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Londen 4u13m. Alle andere treinverbindingen naar Londen duren wat langer. Wanneer je wat dichter bij de grens met België woont, dan zal de totale reistijd van de trein naar Londen in de meeste gevallen wat korter zijn. Stap je in Rotterdam op de Eurostar, dan is de reistijd naar Londen ongeveer 40 minuten korter dan wanneer je in Amsterdam opstapt.

Bereken hier de reistijd naar Londen vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Londen

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de trein naar Londen hetzelfde. Wel zijn er op zaterdagen en zondagen andere tijden van toepassing dan wanneer je door de week reist. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op Thalys treinen van Nederland richting Londen. Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

Amsterdam CS Rotterdam CS Brussel Zuid/Midi Londen St. Pancras International
07:47 08:25 09:38 10:43
13:47 14:25 15:38 16:57
16:47 17:25 18:38 19:43
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de Eurostar vanaf respectievelijk Amsterdam CS, Rotterdam CS, Antwerpen CS en Brussel Zuid/Midi en de aankomsttijd in Londen. De Eurostar vertrekt doorgaans om de vier uur. De vroegste Eurostar vertrekt vanuit Amsterdam CS om 07:47 uur en de laatste om 18:57 uur.


Wat kost een treinticket naar Londen?

Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Londen? Wat kost een treinticket naar Londen nu eigenlijk? Al vanaf €55 kan je een treinkaartje naar Londen boeken in de tweede klasse. Vanaf 95,50 boek je een treinkaartje in de eerste klasse. Dit zijn wel vanafprijzen. De prijs van een treinticket naar Londen ligt echter niet vast. Net als de prijs van de meeste andere internationale treintickets loopt ook de prijs van een treinticket naar Londen op naarmate de reisdatum dichterbij komt.

Boekingstermijn
Treinkaartjes voor de Eurostar zijn doorgaans al 6 maanden voor vertrek te boeken. Indien je overstapt in Brussel, dan kan je 4 maanden vooruit boeken. Je kunt online in een keer je treinticket naar Londen boeken vanaf jouw opstapstation in Nederland of België.

Interrailen naar Londen
Wil je op hele korte termijn een treinreis naar Londen gaan maken, dan is een Interrail pas vaak de goedkoopste optie. Een Interrail pas waarmee je naar Groot-Brittannië en weer terug kunt reizen boek je al vanaf €185 (dagen in een maand geldig). Let erop dat je op de Eurostar treinen nog wel een reservering nodig hebt (€37 reserveringskosten per Eurostar trein in de 2e klasse en €45 in de 1e klasse).

Korting op de trein naar Londen

Er zijn verschillende manieren waarop je met korting met de trein naar Londen kunt reizen. Op de ene manier krijg je echter meer korting dan op de andere. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Londen voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Absoluut de meeste korting op de trein naar Londen krijg je door vroeg te boeken. Vroegboekkorting is de beste manier om een goedkoop treinticket naar Londen te verkrijgen. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinkaartje naar Londen. Het voordeligste treinticket naar Londen is vaak 2 tot 4 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. Let er wel op dat dat de mate van korting doorgaans de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden van het wijzigen en/of annuleren van je treinticket vaak zijn.

Eurostar
Het voordeligste vroegboektarief op de Eurostar is het Non-Flex tarief. Wacht je met boeken, dan betaal je het duurdere Mid-Flex-tarief. Beide tarieven lopen in staffels van €10 tot €25 op.Voordeelurenkorting
Voordeelurenkorting op de trein naar Londen is alleen van toepassing op het Nederlandse traject mits wordt voldaan aan de voorwaarden van je kaart. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Voordeelurenkaart.

Railpluskorting
Ook railpluskorting op de trein naar Londen is niet van toepassing. Op de Eurostar trein krijg je hier geen korting mee. Stap je in België op de Eurostar, dan kan je korting krijgen op IC en regionale treinen naar/in België. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Railpluskaart.

Leeftijdskorting
Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Londen. Op de Eurostar hogesnelheidstrein zijn interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar op Eurostar, dan is er een flinke kinderkorting van toepassing. De korting is afhankelijk van beschikbaarheid en van de prijs van de meereizende volwassene. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Seniorenkorting
Seniorenkorting op de trein naar Londen bestaat ook. Op de Eurostar zijn er speciale seniorentarieven. Deze liggen tussen het voordeligste vroegboek tarief en het duurste tickettarief in. De vroegboek tarieven zijn dus altijd voordeligere dan senioren tarieven. Reis je op korte termijn, dan is het seniorentarief vaak de voordeliste optie.

Jongerenkorting
Net als speciale seniorenkorting bestaat er ook een speciale jongeren korting op de Eurostar naar Londen. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De jongerentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Aansluitticket
Reis je met de Eurostar, dan kan je bij boeken voor €9 in de 2e klasse (of €15 in de 1e klasse) per enkele reis een aansluitticket bijboeken vanaf je opstaphalte tot aan het treinstation waar je op de Eurostar stapt (Amsterdam CS of Rotterdam CS). Dit geldt ook voor de terugreis. Kom je bijvoorbeeld uit Groningen en reis je vanaf Amsterdam met de Eurostar, dan betaal je voor het traject van Groningen naar Amsterdam slechts €9 per enkele reis. Bij online boeken kan je opgeven simpelweg je daadwerkelijk vertrekstation (in dit geval Groningen) opgeven als beginstation.

Treinstation van Londen

Het belangrijkste treinstation van Londen is Londen St. Pancras International. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Londen ligt ongeveer 1500 meter ten oosten van het centrum van Londen. Natuurlijk kan je vanaf het station naar het centrum toelopen maar je kunt ook voor het openbaarvervoer kiezen.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Londen te vinden zoals toiletten, kluisjes, fietshuur, winkels, ticketbalie, ticketautomaten, fotoservice, restaurant, parkeerplaatsen, autohuur en taxi´s.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Londen in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Londen
Per metro, trein, bus en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Londen reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Londen zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Londen naar Oxford, Cambridge, Portsmouth, Dover, Reading en Bournemouth.

Overnachten in Londen

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Londen? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Londen en andere accommodaties in Londen hier.

Wat te doen in Londen?

Londen ICE
Trein Nederland naar Londen
Trein België naar Londen
Snelle trein naar Londen
Rechtstreekse trein naar Londen
Londen trein en hotel
Trein en fiets naar Londen
Brussel naar Londen