Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Metz

Trein naar Metz

Aan de Moezel rivier in de regio Lotharingen ligt de Franse stad Metz. Deze historische stad werd veroverd door de Romeinen en was in die tijd groter dan Parijs. De stad is absoluut een bezoekje waard. Je vindt tal van bezienswaardigheden in Metz zoals de Porte des Allemands, de gotische kathedraal van Metz en de synagoge van Metz. Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Metz reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Metz? Al vanaf €49 boek je een treinkaartje naar Metz .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Metz .

  • ☑️ Treinticket naar Metz vanaf €49
  • ☑️ Treinreis van 5u49m van Amsterdam naar Metz
  • ☑️ Zeer goedkope vroegboek tickets naar Metz
  • ☑️ 6 treinverbindingen dagelijks naar Metz (en terug)
  • ☑️ 1 keer overstappen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Hoe reis je per trein naar Metz?

Wanneeer je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Metz, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Metz toe. Je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Metz, dan kan je het beste de Thalys hogesnelheidstrein nemen en in Parijs overstappen op de rechtstreekse trein naar Metz. Let erop dat je in Parijs vaak op een ander treinstation aankomt dan je weer vertrekt richting Metz. Houd dus rekening met voldoende overstaptijd (min. 40 minuten).

Dagelijks zijn er meerdere treinverbindingen naar Metz mogelijk waarbij je met de Thalys vanuit Nederland vertrekt. Deze Thalys vertrekt om de 1 a 2 uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Parijs. In Nederland stopt deze trein ook nog op de treinstations Schiphol en Rotterdam CS. In België kan je in Antwerpen en Brussel opstappen. Handig als je vanuit het zuiden van Nederland reist. De Thalys behaalt onderweg snelheden tot wel 300 kilometer per uur.

Reistijd van de trein naar Metz

Ben je van plan om een treinreis naar Metz te gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Metz weten? Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 6,5 uur. De exacte reistijd van de trein naar Metz hangt uiteraard af van het treinstation in Nederland waar je op de trein stapt en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neem, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Metz 5u49m. Andere treinverbindingen naar Metz duren altijd langer. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Metz doorgaans wat korter zijn. Bereken hier de reistijd naar Metz vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Metz

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de trein naar Metz hetzelfde. Wel zijn er op zaterdagen en zondagen andere tijden van toepassing dan wanneer je door de week reist. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op Thalys treinen van Nederland richting Metz . Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

Amsterdam CS    Schiphol Rotterdam CS Antwerpen CS Brussel Zuid/Midi Valence TGV
06:15 06:34 06:58 07:34 08:28 12:04
08:15 08:34 08:58 09:33 10:08 13:57
09:15 09:34 09:58 10:33 11:08 15:04
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de Thalys vanaf respectievelijk Amsterdam CS, Schiphol, Rotterdam CS, Antwerpen CS en Brussel Zuid/Midi en de aankomsttijd in Metz . De Thalys vertrekt doorgaans om de een a twee uur. De vroegste Thalys vertrekt vanuit Amsterdam CS om 06:15 uur en de laatste om 21:15 uur.


Wat kost een treinticket naar Metz?

Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Metz? Wat kost een treinticket naar Metz nu eigenlijk? Al vanaf €49 kan je een treinkaartje naar Metz boeken in de tweede klasse. Vanaf 89 boek je een treinkaartje in de eerste klasse. Dit zijn wel vanafprijzen. De prijs van een treinticket naar Metz ligt echter niet vast. Net als de prijs van de meeste andere internationale treintickets loopt ook de prijs van een treinticket naar Metz op naarmate de reisdatum dichterbij komt.

Boekingstermijn
Treinkaartjes voor de Thalys zijn doorgaans al 4 maanden voor vertrek te boeken. Treintickets voor de TGV, Intercity en regionale treinen in Frankrijk zijn doorgaans 3 tot 4 maanden voor vertrek te boeken. Je kunt online in een keer je treinticket naar Metz boeken vanaf jouw opstapstation in Nederland of België.

Interrailen naar Metz
Wil je op hele korte termijn een treinreis naar Metz gaan maken, dan is een Interrail pas vaak de goedkoopste optie. Een Interrail pas waarmee je naar Frankrijk en weer terug kunt reizen boek je al vanaf €185 (dagen in een maand geldig). Let erop dat je op de Thalys, TGV en Intercity treinen nog wel een reservering nodig hebt (€25 reserveringskosten per Thalys, €10 a €20 per TGV en €6,50 per Intercity).

Korting op de trein naar Metz

Er zijn verschillende manieren waarop je met korting met de trein naar Metz kunt reizen. Op de ene manier krijg je echter meer korting dan op de andere. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Metz voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Absoluut de meeste korting op de trein naar Metz krijg je door vroeg te boeken. Vroegboekkorting is de beste manier om een goedkoop treinticket naar Metz te verkrijgen. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinkaartje naar Metz. Het voordeligste treinticket naar Metz is vaak 2 tot 4 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. Let er wel op dat dat de mate van korting doorgaans de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden van het wijzigen en/of annuleren van je treinticket vaak zijn.

Thalys
Het voordeligste vroegboektarief op de Thalys is het Non-Flex tarief. Wacht je met boeken, dan betaal je het duurdere Mid-Flex-tarief. Beide tarieven lopen in staffels van €10 tot €25 op.

TGV + Intercity
Ook de TGV en Intercity kennen het Non-Flex en het Mid-Flex tarief. Voor regional treinen in Frankrijke geldt dat de tarieven vast liggen tenzij je deze aansluitgen op een TGV of Itnercity boekt. Ook dan is een korting van toepassing als je op tijd boekt.

Voordeelurenkorting
Voordeelurenkorting op de trein naar Metz is alleen van toepassing op het Nederlandse traject mits wordt voldaan aan de voorwaarden van je kaart. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Voordeelurenkaart.

Railpluskorting
Ook railpluskorting op de trein naar Metz is vaak niet van toepassing. In Frankrijk en Nederland krijg je hier geen korting mee. Stap je in België op de Thalys, dan kan je korting krijgen op IC en regionale treinen in België. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Railpluskaart.

Leeftijdskorting
Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Metz. Op zowel de Thalys als TGV (en Intercity) hogesnelheidstrein zijn interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar op Thalys, TGV of Intercity, dan is er een flinke kinderkorting van toepassing. De korting is afhankelijk van beschikbaarheid en van de prijs van de meereizende volwassene. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Seniorenkorting
Seniorenkorting op de trein naar Metz bestaat ook. Op zowel de Thalys als de TGV en Intercity zijn er speciale seniorentarieven. Deze liggen tussen het voordeligste vroegboek tarief en het duurste tickettarief in. De vroegboek tarieven zijn dus altijd voordeligere dan senioren tarieven. Reis je op korte termijn, dan is het seniorentarief vaak de voordeliste optie.

Jongerenkorting
Net als speciale seniorenkorting bestaat er ook een speciale jongeren korting op de Thalys en TGV naar Metz. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De jongerentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Aansluitticket
Reis je met de Thalys, dan kan je bij boeken voor €9 in de 2e klasse (of €15 in de 1e klasse) per enkele reis een aansluitticket bijboeken vanaf je opstaphalte tot aan het treinstation waar je op de Thalys stapt (Amsterdam CS, Schipol of Rotterdam CS). Dit geldt ook voor de terugreis. Kom je bijvoorbeeld uit Groningen en reis je vanaf Amsterdam met de Thalys naar Frankrijk, dan betaal je voor het traject van Groningen naar Amsterdam slechts €9 per enkele reis. Bij online boeken kan je opgeven simpelweg je daadwerkelijk vertrekstation (in dit geval Groningen) opgeven als beginstation.

Treinstation van Metz

Het belangrijkste treinstation van Metz is Valence TGV. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Metz ligt ongeveer 800 meter ten zuiden van het centrum van Metz. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Metz te vinden zoals kluisjes, fietsenstalling, informatiebalie, ticketautomaat, taxistandplaats, autohuur, restaurants en toiletten.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Metz in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Metz
Per bus, tram en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Metz reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Metz zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Metz naar Nancy, Luxemburg, Saarbrücken, Straatsburg, Thionville, Bar-Le-Duc en Verdun.

Overnachten in Metz

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Metz? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Metz en andere accommodaties in Metz hier.

Wat te doen in Metz?

Metz ICE
Trein Nederland naar Metz
Trein België naar Metz
Sneltrein naar Metz
Rechtstreekse trein naar Metz
Metz trein en hotel
Trein en fiets naar Metz
Trein Brussel naar Metz