Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Brugge

Trein naar Brugge

Brugge is misschien wel de leukste stad van België. De stad werd door de Vikingen gesticht en trok vele kunstenaars, artiesten en muziekkanten naar de stad met zijn prachtige behouden historische centrum. Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Brugge reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Brugge? Al vanaf €29 boek je een treinkaartje naar Brugge .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Brugge .

Reis je vanaf Roosendaal naar Brugge, dan kan je al vanaf €22,10 een treinticket boeken. Heb je een OV-jaarkaart en ben je jonger dan 26, dan kan je al voor €7,50 met de trein naar Brugge reizen. Senioren reizen binnen België voor €8,30 met de trein.

  • ☑️ Treinticket naar Brugge vanaf €29
  • ☑️ Treinreis van 3u25m van Amsterdam naar Brugge
  • ☑️ Zeer goedkope Early Bird tickets naar Brugge
  • ☑️ 14 treinverbindingen dagelijks naar Brugge (en terug)
  • ☑️ 1 keer overstappen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Hoe reis je per trein naar Brugge?

Reis je met de trein vanuit Nederland naar Brugge, dan zal je altijd moeten overstappen. Er rijdt vanuit Nederland namelijk helaas geen rechtstreekse trein naar Brugge. Gelukkig hoef je slechts 1 keer over te stappen. Overstappen in Brussel is het meest voor de hand liggend. Zo kan je met de Intercity-Brussel naar Brussel reizen om daat over te stappen op de regionale trein naar Brugge. Deze Intercity-Brussel rijdt doorgaans elk uur en heeft als eindbestemming Brussel. Aansluitende treinen naar Brugge rijden ook vrij regelmatig maar tenminste elk uur. Je kunt op de Intercity-Brussel en regionale trein geen zitplaats reserveren. Je kunt dus zelf een plek in de trein uitzoeken.

Een alternatief voor de IC-Brussel is er ook, de Thalys hogesnelheidstrein. Deze trein vertrekt dagelijks om de 1 a 2 uur vanuit Amsterdam CS, Schiphol en Rotterdam CS en stopt in Antwerpen CS en Brussel Zuid/Midi. Deze trein is doorgaans duurder dan de IC-Brussel, zeker op korte termijn. Boek je een treinticket voor de Thalys, dan zit er automatisch een zitplaatsreservering bij je ticket inbegrepen.

Reistijd van de trein naar Brugge

Als je een treinreis naar Brugge wilt gaan maken dan moet je op een gemiddelde reistijd rekenen van ongeveer 4,5 uur. Uiteraard hangt de totale reistijd van de trein naar Brugge af van het treinstation in Nederland waar je opstapt, de reisroute en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neemt, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Brugge 3u25m. Andere treinverbindingen naar Brugge duren altijd langer. Wanneer je wat dichter bij de grens woont, dan zal de totale reistijd van de trein naar Brugge in de meeste gevallen wat korter zijn. Bereken hier de reistijd naar Brugge vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Brugge

Dagelijks, en zowel doordeweeks als in het weekend, rijden er zeer regelmatig treinen vanuit Nederland naar Brugge. Vaak kan je elk uur opstappen. Daarbij heb je keuzen uit een aantal verschillende treinen. De meest logische en vaak ook voordeligste optie is de IC-Brussel waar je in Amsterdam CS, Schiphol, Rotterdam CS of Breda op kunt stappen. Hieronder vind je dienstregeling van deze trein naar Brugge. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op Thalys treinen van Nederland richting Brugge. Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

  Amsterdam CS      Schiphol   Den Haag HS   Rotterdam CS   Brugge
07:28 07:41 08:09 08:34 11:40
08:28 08:41 09:09 09:34 12:40
09:28 09:41 10:09 10:34 13:40
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de Intercity-Brussel vanaf respectievelijk Amsterdam CS, Schiphol, Rotterdam CS, en Breda en de aankomsttijd in Brugge. De IC-Brussel vertrekt doorgaans elk uur. De vroegste Intercity-Brussel vertrekt vanuit Amsterdam CS om 06:28 uur en de laatste om 21:28 uur. Daarnaast rijden er ook nog tal van Thalys en Eurostar hogesnelheidstreinen op het traject. De Thalys rijdt om de een a twee uur. De Eurostar vaak een keer in de vier uur.


Wat kost een treinticket naar Brugge?

Natuurlijk willen de meeste reizigers een goedkoop treinticket naar Brugge boeken wanneer ze deze bestemming gaan bezoeken. De prijs van een treinticket naar Brugge ligt echter niet vast en is afhankelijk van het moment van boeken en van het vertrekstation. Wil je met zoveel mogelijk korting op de trein naar Brugge reizen, dan is het belangrijk dat je minimaal 7 dagen voor reisdatum je treinkaartje naar Brugge boekt. Je kunt dan namelijk het Early Bird vroegboektarief boeken. Boek je binnen 7 dagen voor reisdatum, dan kan je alleen het Flex tarief boeken.

Early Bird korting naar Brugge

Ben je er op tijd bij en boek je jouw treinticket naar Brugge minimaal 7 dagen voor je op reis gaat, dan kan je altijd het Early Bird tarief (ofwel het vroege vogel tarief) boeken. Vanaf elk treinstation in Nederland kan je dan doordeweeks al voor €29 met de trein naar Brugge reizen in de 2e klasse. In de 1e klasse betaal je €41 voor een enkele reis. Reis je in het weekend, dan ligt de prijs voor je Early Bird treinticket naar Brugge iets hoger aangezien het dan vaak wat drukker is in de trein vanwege reizigers die een weekendje weg gaan.

De prijs van €29 geldt in principe vanaf elk vertrekstation in Nederland. Of je nu opstapt in Groningen, Den Helder of Rotterdam, dan prijs is hetzelfde. Let erop dat de Early Bird vroegboektarieven alleen op reguliere treinen geldig zijn (dus op regionale treinen, IC-treinen en de Intercity-Brussel, niet op de Eurostar of Thalys). Woon je heel dicht bij de grens, bijvoorbeeld in plaatsen als Roosendaal of Bergen op Zoom, dan ben je vaak goedkoper af met de Flex tarief tickets. Lees daar hieronder meer over.

Flex tarief treinticket naar Brugge

Boek je jouw treinkaartje naar Brugge binnen 7 dagen voordat je vertrekt, dan zijn er geen Early Bird tarieven mee te boeken. Je kunt dan alleen nog de Flex tarieven boeken. De prijs van een Flex tarief treinticket naar Brugge hangt in tegenstelling tot het Early Bird tarief, wel af van je vetrekstation in Nederland. Stap je in Groningen op de trein naar Brugge, dan betaal je meer dan wanneer je in Breda of Utrecht opstapt. Het goede nieuws is dat je wel korting op de Flex tarieven kunt krijgen.

Per Eurostar of Thalys naar Brugge reizen

Reis je liever met een hogesnelheidstrein als de Eurostar of Thalys naar Brugge, dan is vroeg boeken helemaal belangrijk als je een goedkoop treinkaartje naar Brugge wilt bemachtigen. Treinkaartjes voor de Thalys zijn doorgaans al 4 maanden voor vertrek te boeken en die voor de Eurostar zelfs al 6 maanden voor vertrek. Prijzen lopen snel op en kunnen op korte termijn wel 2 tot 3 keer zo duur zijn dan wanneer je op tijd boekt. Je kunt online in een keer je treinticket naar Brugge boeken vanaf jouw opstapstation in Nederland of België.

Interrailen naar Brugge

Ga je Interrailen en wil je ook met je Interrail pas naar Brugge reizen? Dat kan. Op de regionale treinen, IC-treinen en Intercity-Brussel hoef je niet te reserveren en kan je zo opstappen. In de trein kan je zelf een plek uitzoeken.

Korting op de trein naar Brugge

Zoals hierboven al aangegeven kan je met veel korting een treinreis naar Brugge maken wanneer je een Early Bird tarief (vroegboek tarief) boekt. Vaak is dit de voordeligste manier van reizen met de trein naar Brugge. Je moet dus minimaal 7 dagen voordat je op reis gaat je treinticket naar Brugge boeken.

Boek je op kortere termijn, dan kan je alleen nog het Flex tarief boeken. Gelukkig kan je ook korting op het Flex tarief naar Brugge krijgen. Zo geven de diverse NS-kortingsabonnementen korting op de trein naar Brugge als je een Flex tarief boekt. Zo krijg je bijvoorbeeld met het 40% korting abonnement en ook met het 100% korting abonnement korting op de treinreis naar Brugge. De korting geldt alleen voor het Nederlandse gedeelte van uw reis. Met een RAILPLUS kaart krijg je ook op het Belgische traject nog eens 15% korting.

Seniorenkorting op de trein naar Brugge

Tegenwoordig is er helaas geen seniorenkorting meer op de trein naar Brugge. Dit komt omdat er al erg aantrekkelijke Early Bird kortingen in het leven zijn geroepen.

Jongerenkorting op de trein naar Brugge

Ook jongerenkorting op de trein naar Brugge bestaat tegenwoordig helaas niet meer. Dit komt omdat er al erg aantrekkelijke Early Bird kortingen in het leven zijn geroepen.

Kinderkkorting op de trein naar Brugge

Gelukkig bestaat er een mooie kinderkorting op de trein naar Brugge. Kinderen reizen namelijk geheel gratis mee met een volwassene (max 4 kinderen per volwassene). Je kunt eenvoudig online je ticket met kinderkorting boeken.

Treinstation van Brugge

Het belangrijkste treinstation van Brugge is Brugge. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Brugge ligt ongeveer 800 meter ten zuiden van het centrum van Brugge. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Brugge te vinden zoals kluisjes, fietsenstalling, informatiebalie, ticketautomaat, taxistandplaats, autohuur, restaurants en toiletten.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Brugge in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Brugge
Per bus en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Brugge reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Brugge zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Brugge naar Gent, Oostende, Knokke, Blankenberge en Roeselare.

Meerdere treinstations
Brugge-Sint-Pieters is een ander belangrijk treinstation in Brugge en ligt ten noordwesten van de stad.

Overnachten in Brugge

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Brugge? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Brugge en andere accommodaties in Brugge hier.

Wat te doen in Brugge?

Brugge ICE
Trein Nederland naar Brugge
Trein België naar Brugge
Sneltrein naar Brugge
Rechtstreekse trein naar Brugge
Brugge trein en hotel
Trein en fiets naar Brugge
Trein Brussel naar Brugge