Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Flensburg

Trein naar Flensburg

Wil je goedkoop met de trein naar Flensburg in Duitsland gaan reizen? Dat is zeker te doen! Al vanaf 39,90 per persoon boek je een treinticket naar Flensburg! Hoewel er vanuit Nederland geen rechtstreekse trein naar Flensburg is, bestaat er toch een prima treinverbinding naar Flensburg. Met 2 overstappen kan je namelijk al een treinreis naar deze Duits plaats maken.
Wil je zo'n goedkoop treinkaartje naar Flensburg van 39,90 boeken? Lees dan onze handige tips!

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen voor treinkaartjes naar Flensburg.

 • ☑️ Vanaf €39,90 boek je al een treinticket naar Flensburg
 • ☑️ naar Flensburg per dag vanuit Nederland
 • ☑️ Goedkope kortingstarieven
 • ☑️ Reis comfortabel en snel met slechts 2 overstappen naar Flensburg
 • ☑️ Snel, eenvoudig en veilig online boeken zonder boekingskosten
 • ☑️ Treinticket te boeken vanaf elk station in Nederland
 • ☑️ Reis in ongeveer 07u40m per trein van Amsterdam naar Flensburg

Treinreis naar Flensburg

De beste manier om per trein naar Flensburg te reizen is per Intercity en regionale trein. Hierbij zal je onderweg 2 keer van trein moeten wisselen (dus overstappen) omdat er helaas geen rechtstreekse trein naar Flensburg rijdt vanuit Nederland. Om de twee uur vertrekt er Nederland een Intercity trein richting Duitsland. In Duitsland stap je vervolgens nog 1 keer over op een andere intercity en vervolgens nog 1 keer op een regionale trein die rechtstreeks naar Flensburg rijdt. De Intercity vanuit Nederland, de Intercity-Berlijn genaamd, vertrekt vanuit Amsterdam en stopt ook nog op de treinstations Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer en Hengelo voordat de trein bij Bad Bentheim de grens overgaat. De Intercity-Berlijn heeft (zoals de naam al doet vermoeden) als eindbestemming Berlijn. Met snelheden tot wel 200 kilometer per uur brengt de Intercity-Berlijn je naar je bestemming toe. Het treinstation in Flensburg waar je aankomt is .

Voorzieningen en faciliteiten in de Intercity naar Flensburg
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de Intercity-Berlijn naar Leipzig. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de Intercity.

Reistijd van de trein naar Flensburg

Ga je een treinreis naar Flensburg maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Flensburg weten? Vanaf Amsterdam CS is de reistijd van de trein naar Flensburg 07u40m. Natuurlijk hangt de exacte reistijd van de trein naar Flensburg af van het treinstation in Nederland waar je opstapt. Ook het type trein waarmee je reist heeft invloed op de totale reisduur. Andere treinverbindingen naar Flensburg dan de snelste reisverbinding (zie boven), zullen een langere reistijd opleveren. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Flensburg doorgaans wat korter zijn. Bereken hier de reistijd naar Flensburg vanaf jouw opstapstation.

Controleer altijd kort voor vertrek nog even of er geen werkzaamheden of omleidingen gepland zijn. De dienstregeling voor de trein naar Flensburg vind je hier. De dienstregeling wordt doorgaans half oktober ingeladen voor de reisperiode van 1 jaar met vertrek in begin december. Pas na half oktober kan je dus reizen opzoeken met vertrek na begin december.

Prijs van een treinkaartje naar Flensburg

Wat kost nu eigenlijk een treinticket naar Flensburg? Al vanaf €39,90 kan je een treinkaartje naar Flensburg boeken in de tweede klasse. Ben je op zoek naar een goedkoop treinkaartje naar Flensburg maar kom je alleen duurdere tickets tegen? Dat kan. De prijs van een treinticket naar Flensburg ligt namelijk niet vast. Net als prijzen van de meeste andere internationale treintickets is ook de prijs van een treinkaartje naar Flensburg variabel. De trein naar Flensburg is al 180 dagen voor reisdatum te boeken. Boek je zodra de trein net is opgensteld voor boekingen, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Flensburg kunt boeken. Wacht je met boeken tot korter voor vertrek, dan lopen de prijzen van treintickets naar Flensburg op tot soms wel het 3 a 4 voudige van de vanafprijs. Boek dus op tijd als je een goedkoop treinticket naar Flensburg wilt boeken. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Flensburg.

Een zitplaatsreservering op de naar Flensburg is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Dit geldt ook voor andere IC en ICE treinen binnen Duitsland. Je boek al voor €4 een reservering in de 2e klasse. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen. Regionale treinen en ook IC treinen binnen Nederland kunnen niet worden gereserveerd. Je kunt er zelf een plek in uitzoeken.

Interrailen naar Flensburg

Wil je nog op korte termijn een treinreis naar Flensburg gaan maken maar zijn treintickets vrij duur? Dan kan je overwegen om o.b.v. een Interrail pas te gaan reizen. Een Interrail pas is een pas waarmee je een bepaald aantal dagen binnen een bepaalde periode door 1 of meerder landen mag reizen. Met de pas kun je flexibel reizen. Zo kan je op de dag van vertrek nog bepalen op welke trein je stapt. De prijs van zo'n Interrail pas is vaak lager dan de prijs van een los treinretour naar Flensburg, zeker als je nog andere plaatsen gaat bezoeken. Als je gaat Interrailen naar Flensburg, dan kan je kiezen uit twee verschillende Interrail Passen:

Interrail Global pas
De Interrail Global pas is geldig binnen de meeste landen van Europa. Met deze pas mag je vanuit Nederland naar Duitsland en weer terug reizen. De pas is minimaal 4 dagen geldig. Zo kan je eerst naar Flensburg reizen en later ook weer terug, en heb je ook nog 2 extra reisdagen over voor als je andere bestemmingen wilt gaan bezoeken. Een Interrail pas waarmee je naar Flensburg en weer terug kunt reizen boek je al vanaf €212 (4 dagen in een maand geldig). Er is een Interrail Global pas voor volwassenen maar ook een met korting voor senioren en jongeren Kinderen t/m elf jaar reizen gratis mee met (groot)ouder indien die ook een pas hebben aangeschaft (kind wel opgeven bij boeking, ze krijgen een gratis pas).

Interrail One country pas Duitsland
Ook is het mogelijk om een los treinticket naar de Duitse grens (en weer terug) te boeken en voor het reizen binnen Duitsland een Interrail One Country Pas Duitsland te gebruiken. Deze pas is, zoals de naam al doet vermoeden, alleen in Duitsland te gebruiken. Vanaf de grens kan je de best dus gebruiken om naar Flensburg en weer terug te gebruiken. Woon je in de buurt van de Duitse grens of heb je vrij reizen binnen Nederland of een Voordeelurenkaart, dan kan dit voordeliger zijn dan de Interrail Global pas. Een Interrail One Country Pas Duitsland boek je al vanaf €170 in de tweede klasse. Hiermee mag je 3 dagen binnen 1 maand reizen. De Interrail One Country Pas Duitsland is er voor volwassenen (ook te gebruiken door senioren) en met korting voor jongeren. Kinderen t/m 11 jaar reizen gratis mee met (groot)ouder die obv een volwassene pas reist (en boekt).

Let erop dat er heel soms reserveringsplicht van toepassing is op treinen (zoals de NightJet nachttrein).
Je kunt de Interrail reserveringen online maken.

Tips voor een goedkoop treinkaartje naar Flensburg

 1. Boek op tijd
  Als je voordelig met de trein naar Flensburg wilt reizen is het raadzaam op je treinkaartje naar Flensburg op tijd te boeken. De trein naar Flensburg kan je al 180 dagen voor reisdatum boeken. Boek je ongeveer 120 tot 180 dagen voor vertrek, dan is de kans groot dat je goedkoop met de trein naar Flensburg kunt reizen omdat je zo grote kans maakt op het voordeligste vroegboek tarief.

 2. Reis niet op drukke dagen (indien mogelijk)
  Wil je in een vakantie als kerstvakantie, meivakantie, krokusvakantie of herfstvakantie reizen of tijdens paas-en pinksterweekenden? De kans is groot dat de voordelige treintickets naar Flensburg dan als zijn uitverkocht. Ben je flexibel en kan je ook een dag eerder of later reizen? Dit kan een hoop in de prijs schelen.

 3. Ga Interrailen naar Flensburg
  Wanneer je op korte termijn nog een goedkoop treinticket naar Flensburg zoekt is de kans van slagen erg klein. Vaak zijn er alleen nog dure treintickets beschikbaar op korte termijn. Indien je gaat interrailen naar Flensburg, kan je toch nog vrij goedkoop reizen. Een Interrail pas voor Duitsland boek je al vanaf vanaf €212 in de tweede klasse. Hiermee mag je 3 dagen binnen 1 maand door Duitsland reizen.

 4. Vertrek iets eerder of later op de dag
  Treinen die in de spits (tussen 07:30 en 09:00 uur en tussen 17:00 en 19:00 uur) rijden zitten vaak erg vol. De voordelige treintickets naar Flensburg zijn dan ook vaak snel uitverkocht op die treinen. Kan je iets eerder of later vertrekken? Dan kan dit flink in de prijs van je treinticket schelen.

 5. Gebruik de prijskalender
  Wil je in één oogopslag zien in welke maand er nog voordelige treintickets naar Flensburg zijn? Gebruik dan de handige prijskalender.

 6. Aanbiedingen
  Vrij regelmatig zijn er leuke aanbiedingen voor de trein naar Flensburg. Ook dit kan je dan veel geld besparen.

 7. Speciale kortingen
  Indien de voordeligste tickets naar Flensburg zijn uitverkocht, zijn er soms nog speciale kortingen (voor leeftijd bijv.) mogelijk. Zo kan je toch nog met wat korting op redelijk korte termijn met de trein naar Flensburg reizen.

Korting op de trein naar Flensburg

Het is mogelijk om een treinkaartje met korting naar Flensburg te boeken. Er bestaan verschillende manieren van korting op de trein naar Flensburg. De ene manier levert echter meer korting op dan de andere. Hieronder een overzicht met de verschillende manieren waarop je met korting op de trein naar Flensburg kunt reizen.

Vroegboekkorting
Wil je goedkoop met de trein naar Flensburg reizen? Dé manier waarop je de meeste korting op je treinkaartje naar Flensburg kunt verkrijgen is door vroeg te boeken. Er bestaan namelijk verschillende vroegboekkortingen op de trein naar Flensburg. De trein naar Flensburg is doorgaans al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je kort na openstelling van de trein, dan is de kans groot dat je het Non-flex tarief (Supersparpreis tarief) kunt boeken. Dit is het voordeligste vroegboektarief en begint bij €39,90. Wacht je enkele maanden met boeken, dan is dit tarief vaak al uitverkocht en kom je vervolgens bij het wat duurdere Mid-Flex tarief (Sparpreis tarief). Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Flensburg krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Non-flex tarief en het Semi-flex tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Flensburg. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Non-flex tarief en het Semi-flex tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Flensburg bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking (bijvoorbeeld met rolstoel) en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Flensburg. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Fiets mee op de trein naar Flensburg

Ben je van plan om een fietsvakantie naar Flensburg te gaan maken of wil je simpelweg je fiets meenemen op de trein naar Flensburg? Dat is mogelijk. Op veel treinen binnen en naar Duitsland kan je vrij eenvoudig je fiets meenemen. Wil je met trein en fiets naar Flensburg reizen, dan zijn er wel wat voorwaarden waar je rekening mee moet houden.

Fietskaartje naar Flensburg
Naast een vervoersbewijs voor een reiziger heb je ook een vervoersbewijs voor je fiets nodig als je een fiets mee wilt nemen op de trein naar Flensburg (of terug van Flensburg naar Nederland). Dit zogenaamde fietskaartje of fietsticket kost €12 per fiets per enkele reis en is te gebruiken vanaf je opstapstation in Nederland tot aan Flensburg. Je kunt het op het station uit de automaat halen, online bestellen via NSInternational of online boeken.

Fietsplaatsreserveringen
Behalve een fietskaartje naar Flensburg heb je op sommige treinen op de route naar Flensburg ook nog een verplichte reservering voor je fiets nodig. Indien je een treinverbinding naar Flensburg opzoekt wordt aangegeven of het mogelijk is om een fiets mee te nemen. Indien dit het geval is moet je voor de trein vaak een reservering maken voor je fiets.

Treinen naar Flensburg waar fietsen op meegenomen mogen worden
In de regel kan je fietsen alleen meenemen op regionale treinen binnen Duitsland of Intercity treinen. Ook nemen enkele ICE treinen fietsen mee (wel een beperkt aantal van 2 tot 4 fietsen). Vaak kunnen fietsen alleen mee op regionale treinen (RE), Intercity treinen, enkele Eurocity treinen, enkele ICE treinen en Lyn treinen in Denemarken. Kijk per trein of het meenemen van een fiets mogelijk is en reserveer daarna een fietsplaats op deze treinen. Regionale treinen kan en hoef je niet te reserveren, je kunt zo instappen. IC, ICE en nachttreinen die fietsen kunnen vervoeren zijn reserveringsplichtig. Je moet er dus een fietsplaatsreservering op maken.

Spits
Waar je binnen Nederland niet tijdens de spits je fiets mee mag nemen in de trein, mag dat wel indien je een internationale treinreis maakt. Je kunt dus gewoon je fiets meenemen tijdens de spits in Nederland indien je naar Flensburg reist.

Treinstation van Flensburg

Het treinstation van Flensburg waar je doorgaans aankomt heet Flensburg Hbf. Er zijn tal van voorzieningen en facaliteiten op het treinstatin van Flensburg te vinden. Wil je met het openbaarvervoer in Flensburg verder reizen? Dat kan. Er zijn vanaf het treinstation van Flensburg prima aansluitingen naar plaatsen in de omgeving met het openbaar vervoer. Zo rijden er onder andere regelmatig bussen.

Overnachten in Flensburg

Zoek je een leuk hotel in Flensburg omdat je laat aankomt, vroeg vertrekt of simpelweg wat tijd in Flensburg wilt doorbrengen? Er zijn tal van leuke accommodaties in Flensburg te vinden. Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Flensburg? Er zijn ongeveer 14 Hotels in Flensburg! Liever een ander soort verblijf? Ook zijn er 9 Bed & Breakfasts / pensions en 19 Appartementen in Flensburg te vinden. Genoeg keuze dus!

Als je naar Flensburg hotels tips op zoek bent kunnen we je van harte Ramada Flensburg. aanbevelen. Deze leuke accommodatie in Flensburg is zeker een aanrader in Flensburg. Je kunt hier al overnachten vanaf €105. per nacht.

Bezienswaardigheden in Flensburg & dingen om te doen

Er zijn tal van leuke en interessante bezienswaardigheden in Flensburg te vinden. Je zal je er niet snel vervelen. Ook zijn er genoeg dingen om te doen in Flensburg. De leukste bezienswaardigheden en activiteiten in Flensburg zijn onder andere: Museumswerf, Helligandskirken, St. Nikolai kerk, Stoomboot Alexandra, Rote Strasse bezoeken, Föede Park bezoeken.
Veelgestelde vragen over de trein naar Flensburg

Wat kost een treinkaartje naar Flensburg?

De prijs van een treinticket naar Flensburg is variabel en ligt dus niet vast. Een treinkaartje voor de trein naar Flensburg begint bij €39,90 per persoon per enkele reis maar loopt op (tot wel 3 a 4 keer de vanafprijs) naarmate de reisdatum dichterbij komt. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen voor de trein naar Flensburg.

Hoelang duurt een treinreis naar Flensburg?

De reistijd van de trein naar Flensburg is ongeveer 07u40m. De reisduur van een treinreis naar Flensburg kan per dag iets verschillen. Bekijk de dienstregeling met actuele tijden om de exacte tijden te vinden.

Wanneer kan je een treinticket voor de trein naar Flensburg boeken?

De boekingstermijn van de trein naar Flensburg is 180 dagen (+/- 6 maanden). Dit betekend dat treinen naar Flensburg doorgaans 180 dagen voor vertrek te boeken zijn.

Waar kan je het beste op de internationale trein stappen als je naar Flensburg reist?

Maak je een treinrreis naar Flensburg, dan kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de internationale trein richting Flensburg stappen.

Hoe boek ik een goedkoop treinkaartje naar Flensburg?

Omdat prijzen van treintickets oplopen is het raadzaam om vroeg te boeken als je een goedkoop treinkaartje naar Flensburg wilt boeken. De trein is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Wees er dus op tijd bij. Ben je vrij laat met boeken? Lees dan onze handige tips waarmee je misschien toch nog een voordelig treinticket naar Flensburg kunt boeken. Ook zijn er vaak aanbiedingen voor de trein naar Flensburg.

Waar kan je goedkope treinkaartjes naar Flensburg boeken?

Er zijn verschillende websites waar je een goedkoop treinticket naar Flensburg kunt boeken. Wij raden echter deze website aan!

Kan ik met korting op de trein naar Flensburg reizen?

Ja, het is mogelijk om met korting een kaartje voor de trein naar Flensburg te boeken. Er bestaan verschillende kortingen op de trein(en). We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Op welk treinstation komt de trein aan in Flensburg?

Maak je een treinreis naar Flensburg, dan kom je op treinstation Flensburg Hbf aan.

Hoelaat vertrekt de eerste trein naar Flensburg?

De vertrektijden van zowel binnelandse treinen als de internationale trein richting Flensburg kunnen af en toe wijzigen. Bekijk daarom de dienstregeling met actuele tijden om de exacte tijden te vinden.

Hoelaat vertrekt de laaste trein naar Flensburg?

De vertrektijden van zowel binnelandse treinen internationale treinen naar Flensburg kunnen af en toe wijzigen. Bekijk daarom de dienstregeling met actuele tijden om de exacte tijden te vinden.


Informatie over de trein naar Flensburg

Flensburg ICE
Trein Nederland naar Flensburg
Trein België naar Flensburg
Thalys naar Flensburg
Goedkoop treinkaartje naar Flensburg
Goedkoop treinticket naar Flensburg
Korting op de trein naar Flensburg
Autohuur in Flensburg
Rechtstreekse trein naar Flensburg
Flensburg trein en hotel
Trein en fiets naar Flensburg
Directe trein naar Flensburg
Nachttrein naar Flensburg
Stedentrip Flensburg met trein en hotel
Goedkoop hotel in Flensburg
Openbaarvervoer in Flensburg