Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Linz

Trein naar Linz

Na Wenen en Innsbruck is Linz de grootste stad van Oostenrijk. De stad heeft zijn bestaan voornamelijk aan de industrie te danken maar heeft een verrassend leuk historisch centrum met veel huizen in barokstijl. Er zijn tegenwoordig veel museums in de stad te vinden. Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Linz reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Linz? Al vanaf €29,90 boek je een treinkaartje naar Linz .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Linz .

  • ☑️ Treinticket naar Linz vanaf €29,90
  • ☑️ Treinreis van 09u46m van Amsterdam naar Linz
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Linz
  • ☑️ 6 treinverbindingen naar Linz per dag (en terug)
  • ☑️ Rechtstreekse trein naar Linz
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken
* station

Hoe reis je per trein naar Linz?

Dagelijks rijdt er vanuit Nederland een rechtstreekse trein naar Linz toe, de ICE hogesnelheidstrein. De ICE rijdt doorgaans om de 2 a 3 uur vanuit Nederland naar Linz en ook weer vanuit Linz naar Nederland terug. Je kunt dagelijks dus kiezen uit meerdere treinen. In Nederland kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de ICE stappen. Onderweg bereikt de ICE naar Linz soms snelheden tot wel 300 kilometer per uur.

Voorzieningen en faciliteiten in de ICE naar Linz
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de ICE trein naar Linz. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de ICE trein.

Nachttrein naar Linz

Reis je liever per rechtstreekse trein naar Linz? Dat kan tegenwoordig ook weer. Er rijdt namelijk dagelijks een rechtstreekste nachttrein van Nederland naar Linz en weer terug. Deze nachttrein luistert naar de naam NightJet en wordt ingezet door de ÖBB, de Oostenrijkse spoorwegen. Het is een comfortabele trein die van alle gemakken voorzien is. Je kunt bedplaatsen, ligplaatsen in een couchette of zitplaatsen boeken. Al vanaf €29,90 kan je een treinkaartje voor de nachttreintrein naar Linz boeken!

Reistijd van de trein naar Linz

Reis je per trein naar Linz , dan moet je rekenen op een gemiddelde reistijd van ongeveer 10 uur. Natuurlijk hangt de totale reistijd van de treinreis naar Linz af van het treinstation in Nederland waar je opstapt, de reisroute en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neemt, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Linz 09u46m. Alle andere treinverbindingen naar Linz duren wat langer. Wanneer je wat dichter bij de grens woont, dan zal de totale reistijd van de trein naar Linz in de meeste gevallen wat korter zijn.

Stap je in Utrecht of Arnhem op de ICE, dan is de reistijd naar Linz respectievelijk ongeveer 30 en 60 minuten korter dan wanneer je in Amsterdam opstapt.

Reistijd nachttrein naar Linz
Reis je met de nachttrein naar Linz? Reken dan op een reistijd van in totaal ongeveer 11:03 uur indien je in Amsterdam op de nachttrein stapt. Stap je in Utrecht of Arnhem in, dan scheelt dit qua reistijd respectievelijk ongeveer 30 en 60 minuten.

Bereken hier de reistijd naar Linz vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Linz

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de ICE trein richting Linz hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op ICE treinen van Nederland richting Linz . De ICE vertrekt dan vaak later en rijdt bijvoorbeeld om via Den Bosch en/of venlo. De stop in Arnhem wordt dan vaak overgeslagen. Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

        Amsterdam CS            Utrecht CS            Arnhem CS Linz Hbf
06:38 07:03 07:35 16:25
08:08 08:31 09:05 17:25
10:38 11:01 11:35 21:33
19:30 20:03 20:37 07:46
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de ICE en de NightJet vanaf respectievelijk Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS en de aankomsttijd in Linz . De ICE vertrekt doorgaans om de een a twee uur. De vroegste ICE vanuit Amsterdam CS vertrekt om 06:38 uur en de laatste om 18:38 uur.


Wat kost een treinticket naar Linz?

Wat kost een treinticket naar Linz nu eigenlijk? Als je op zoek bent naar een goedkoop treinticket naar Linz , dan hebben we goed nieuws voor je. Al vanaf €37,90 kan je een treinkaartje naar Linz boeken.

Dagtrein naar Linz
Reis je met de dagtrein naar Linz , dan kan je treintickets boeken vanaf €37,90 in de tweede klasse en vanaf €56,90 in de eerste klasse op enkele reis basis. Het is niet verplicht op een zitplaats op de trein naar Linz te reserveren maar wel aan te raden. Je boek al voor €4 een reservering in de 2e klasse. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Nachtrein naar Linz
Indien je liever met de rechtstreekse nachttrein naar Linz reist, dan kan je een treinticket naar Linz boeken vanaf 29,90 per enkele reis. Je overnacht dan in de meest eenvoudig accommodatie. Tegen een meerprijs kan je upgraden van een zitplaats naar een ligplaats in een couchette of een bedplaats in een slaaprijtuig (economie of deluxe).

Let wel, dit zijn vanaf prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Linz kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie- of viervoudige van de vanafprijs.
Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Linz.

Prijs van een treinticket naar Linz
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Linz. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Linz, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Linz dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Korting op de trein naar Linz

Wil je met korting met de trein naar Linz reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Linz krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Linz voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Linz, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Linz is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Linz kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Linz krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Linz. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Linz bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Linz. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Linz

Het belangrijkste treinstation van Linz is Linz Hbf. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Linz ligt ongeveer 900 meter ten zuiden van het centrum van Linz. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Linz te vinden zoals kluisjes, informatiebalie, toiletten, fietsenstallingen, parkeerplaatsen, autohuur, een afdeling met gevonden voorwerpen, rolstoel toegankelijke perrons en taxi´s.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Linz in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Linz
Per s-bahn, bus, trein en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Linz reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Linz zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Linz naar Wels, Wenen, Passau, Freistadt, Steyr, Amstetten, Gmunden en Melk.

Overnachten in Linz

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Linz? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Linz en andere accommodaties in Linz hier.

Wat te doen in Linz?

Linz ICE
Trein Nederland naar Linz
Trein België naar Linz
Snelle trein naar Linz
Rechtstreekse trein naar Linz
Linz trein en hotel
Trein en fiets naar Linz
Nachttrein naar Linz