Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Oostende

Trein naar Oostende

Wil je goedkoop met de trein naar Oostende in België gaan reizen? Dat is prima te doen vanuit Nederland! Al vanaf 31,50 per persoon boek je een treinticket naar Oostende in de tweede klasse! Hoewel er vanuit Nederland geen rechtstreekse trein naar Oostende is, bestaat er toch een goede treinverbinding naar Oostende. Met slechts 1 overstap kan je namelijk al een treinreis naar deze Belgische plaats maken.
Heb je een OV-jaarkaart en ben je jonger dan 26, dan kan je al voor €7,50 met de trein naar Brugge reizen. Senioren reizen binnen België voor €8,30 met de trein.

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen voor treinkaartjes naar Oostende.

 • ☑️ Vanaf €31,50 boek je al een treinticket naar Oostende
 • ☑️ 12 treinen naar Oostende per dag vanuit Nederland
 • ☑️ Goedkope kortingstarieven
 • ☑️ Reis comfortabel en snel met slechts 1 overstap naar Oostende
 • ☑️ Boek online zonder boekingskosten
 • ☑️ Reis in ongeveer 3 uur per trein van Amsterdam naar Oostende
 • ☑️ Snel, eenvoudig en veilig online boeken

Treinreis naar Oostende

Maak je een treinreis naar Oostende? Dan zal je altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Er rijdt vanuit Nederland namelijk helaas geen rechtstreekse trein naar Oostende. Je kunt het beste met de Intercity-Brussel naar Antwerpen reizen om daar op de directe trein naar Oostende te stappen. Deze Intercity-Brussel rijdt doorgaans elk uur en heeft als eindbestemming Brussel. De aansluitende trein van Antwerpen naar Oostende rijdt zeer regelmatig, tenminste ieder uur.

Een alternatief voor de IC-Brussel is er ook, de Eurostar hogesnelheidstrein (voorheen de Thalys). Deze trein vertrekt dagelijks om de 1 a 2 uur vanuit Amsterdam CS, Schiphol en Rotterdam CS en stopt in Antwerpen CS en Brussel Zuid/Midi. Daar kan je overstappen op de trein naar Oostende. Deze trein is doorgaans duurder dan de IC-Brussel, zeker op korte termijn. Boek je een treinticket voor de Eurostar richting Oostende, dan zit er automatisch een zitplaatsreservering bij je ticket inbegrepen.

Reistijd van de trein naar Oostende

Als je een treinreis naar Oostende wilt gaan maken dan moet je op een gemiddelde reistijd rekenen van ongeveer 3 uur. Uiteraard hangt de totale reistijd van de trein naar Oostende af van het treinstation in Nederland waar je opstapt, de reisroute en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neemt, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Oostende iets minder dan 3. Andere treinverbindingen naar Oostende duren altijd langer. Wanneer je wat dichter bij de grens woont, dan zal de totale reistijd van de trein naar Oostende in de meeste gevallen wat korter zijn. Bereken hier de reistijd naar Oostende vanaf jouw opstapstation.

Zorg ervoor dat je altijd kort voor vertrek nog even nagaat of er geen werkzaamheden op het spoor gepland zijn op jouw reisroute en reisdatum. De dienstregeling voor de trein naar Oostende vind je hier. De dienstregeling wordt doorgaans half oktober ingeladen voor de reisperiode van 1 jaar met vertrek in begin december. Pas na half oktober kan je dus reizen opzoeken met vertrek na begin december.

Prijs van een treinkaartje naar Oostende

Ga je Oostende bezoeken, dan wil je natuurlijk zo voordelig mogelijk per trein naar Oostende toe reizen. Wat kost nu eigenlijk een treinticket naar Oostende? De prijs van een treinticket naar Oostende ligt echter niet vast en is afhankelijk van het moment van boeken, het type trein waarmee je reist en van het vertrekstation. Al vanaf €31,50 kan je een treinkaartje naar Oostende boeken. Wil je met zoveel mogelijk korting op de trein naar Oostende reizen, dan is het belangrijk dat je tot en met 3 dagen voor vertrek je treinkaartje naar Oostende boekt indien je met de Intercity-Brussel en andere reguliere treinen reist. Je kunt dan namelijk het Early Bird vroegboektarief boeken. Boek je binnen 3 dagen voor reisdatum, dan kan je alleen het Flex tarief boeken. Deze prijs ligt een stuk hoger.

Early Bird korting naar Oostende

Wanneer je er op tijd bij en boek je jouw treinticket naar Oostende minimaal 3 dagen voor je op reis gaat, dan is de kans groot dat je het Early Bird tarief (ofwel het vroege vogel tarief) kunt boeken. Let er wel op dat dit tarief onder voorbehoud van beschikbaarheid is en dus uitverkocht kan raken. Ook heb je tegenwoordig treinbinding met je tickets. Je moet dus op de trein(en) reizen die op je treinkaartje staan aangegeven en die je dus vooraf bij boeken hebt gekozen. Vanaf elk treinstation in Nederland kan je dan doordeweeks al voor 31,50 met de trein naar Oostende reizen in de 2e klasse. Ook in de 1e klasse bestaan er Early Bird tarieven. Reis je in het weekend, dan ligt de prijs voor je Early Bird treinticket naar Oostende iets hoger aangezien het dan vaak wat drukker is in de trein vanwege reizigers die een weekendje weg gaan.

De prijs van €31,50 geldt in principe vanaf elk vertrekstation in Nederland. Of je nu opstapt in Groningen, Den Helder of Rotterdam, dan prijs is hetzelfde. Let erop dat de Early Bird vroegboektarieven alleen op reguliere treinen geldig zijn (dus op regionale treinen, IC-treinen en de Intercity-Brussel, niet op de Eurostar). Woon je heel dicht bij de grens, bijvoorbeeld in plaatsen als Roosendaal of Bergen op Zoom, dan ben je vaak goedkoper af met de Flex tarief tickets. Lees daar hieronder meer over.

Flex tarief treinticket naar Oostende

Boek je jouw treinkaartje naar Oostende binnen 3 dagen voordat je vertrekt, dan zijn er geen Early Bird tarieven meer te boeken. Je kunt dan alleen nog het Flex tarief boeken. De prijs van een Flex tarief treinticket naar Oostende hangt in tegenstelling tot het Early Bird tarief, wel af van je vetrekstation in Nederland. Stap je in Heerenveen op de trein naar Oostende, dan betaal je meer dan wanneer je in Tilburg of Rotterdam opstapt. Met een voordeelurenkaart of Railpluskaart kan je wel korting op de Flex tarieven krijgen.

Per Eurostar naar Oostende reizen

Indien je liever met de Eurostar hogesnelheidstrein naar Oostende reist (voorheen de Thalys), dan is vroeg boeken helemaal belangrijk als je een goedkoop treinkaartje naar Oostende wilt bemachtigen. Treinkaartjes voor de Eurostar zijn doorgaans al 4 maanden voor vertrek te boeken. Prijzen voor de Eurostar lopen vaak snel op en kunnen op korte termijn wel 2 tot 3 keer zo duur zijn dan wanneer je op tijd boekt. Je kunt online in een keer je treinticket naar Oostende boeken vanaf jouw opstapstation in Nederland of België.

Interrailen naar Oostende

Ga je Interrailen en wil je ook met je Interrail pas naar Oostende reizen? Dat kan. Op de regionale treinen, IC-treinen en Intercity-Brussel hoef je niet te reserveren en kan je zo opstappen. In de trein kan je zelf een plek uitzoeken. Reis je liever per Eurostar, dan zal je wel een zitplaats moeten reserveren.

Tips voor een goedkoop treinkaartje naar Oostende

 1. Boek op tijd
  Wil je goedkoop met de trein naar Oostende reizen? Zorg dan dat je op tijd je treinticket boekt. Boek minimaal 3 dagen voor vertrek als je met de Intercity-Brussel reist om het voordeligste vroegboek tarief te kunnen boeken. Reis je liever per Eurostar? Dan moet je er nog veel vroeger bij zijn. Deze kan je al 180 dagen voor vertrek boeken. Prijzen lopen snel op.

 2. Gebruik de prijskalender
  Wil je in één oogopslag zien in welke maand er nog voordelige treintickets naar Oostende zijn? Gebruik dan de handige prijskalender.

 3. Reis niet op drukke dagen
  Ben je van plan om in een vakantie als kerstvakantie, meivakantie, krokusvakantie of herfstvakantie te reizen of tijdens paas-en pinksterweekenden? Dan is de kans groot dat de voordelige treintickets naar Oostende als zijn uitverkocht. Ben je flexibel en kan je ook een dag eerder of later reizen? Dit kan een hoop in de prijs schelen.

 4. Vertrek iets eerder of later op de dag
  Vaak zitten de treinen die in de spits (tussen 07:30 en 09:00 uur en tussen 17:00 en 19:00 uur) rijden zvaak erg vol. De voordelige treintickets naar Oostende zijn dan ook vaak snel uitverkocht op die treinen. Kan je iets eerder of later vertrekken? Dan kan dit flink in de prijs van je treinticket schelen.

 5. Aanbiedingen
  Vrij regelmatig zijn er leuke aanbiedingen voor de trein naar Oostende. Ook dit kan je dan veel geld besparen.

 6. Speciale kortingen
  Indien de voordeligste tickets naar Oostende zijn uitverkocht, zijn er soms nog speciale kortingen (voor leeftijd bijv.) mogelijk. Zo kan je toch nog met wat korting op redelijk korte termijn met de trein naar Oostende reizen.

Korting op de trein naar Oostende

Het is mogelijk om met korting een treinkaartje naar Oostende te boeken. Wil je zo goedkoop mogelijk met de trein naar Oostende reizen? Dan moet je op tijd boeken. De Early Bird vroegboek tarieven zijn de voordeligste manier om per trein naar Oostende te reizen. Ze leveren namelijk de meeste korting op. Er zijn echter nog meer manieneren waarop je met korting een treinreis naar Oostende kunt maken.

Voordeeluren en Railplus

Boek je op kortere termijn, dan kan je vaak alleen nog het Flex tarief boeken. Gelukkig kan je ook korting op het Flex tarief naar Oostende krijgen. Zo geven de diverse NS-kortingsabonnementen korting op de trein naar Oostende als je een Flex tarief boekt. Zo krijg je bijvoorbeeld met het 40% korting abonnement (Voordeelurenkaart) en ook met het 100% korting abonnement korting op de treinreis naar Oostende. De korting geldt alleen voor het Nederlandse gedeelte van uw reis. Met een RAILPLUS kaart krijg je ook op het Belgische traject nog eens 15% korting.

Seniorenkorting op de trein naar Oostende

Tegenwoordig is er helaas geen seniorenkorting meer op de trein naar Oostende. Dit komt omdat er al erg aantrekkelijke Early Bird kortingen in het leven zijn geroepen.

Jongerenkorting op de trein naar Oostende

Ook jongerenkorting op de trein naar Oostende bestaat tegenwoordig helaas niet meer. Dit komt omdat er al erg aantrekkelijke Early Bird kortingen in het leven zijn geroepen.

Kinderkkorting op de trein naar Oostende

Gelukkig bestaat er een mooie kinderkorting op de trein naar Oostende. Kinderen reizen namelijk geheel gratis mee met een volwassene (max 4 kinderen per volwassene). Je kunt eenvoudig online je ticket met kinderkorting boeken.

Fiets mee op de trein naar Oostende

Ga je op fietsvakantie en wil je per trein en fiets naar Oostende reizen? Je kunt vrij eenvoudig vanuit Nederland je fiets meenemen op de trein naar Oostende. Er zijn wel wat voorwaarden waar je rekening mee moet houden.

Fietskaartje naar Oostende
Net als voor de reizigers zelf moet je ook voor je fiets een vervoersbewijs aanschaffen als je een fiets mee wilt nemen op de trein naar Oostende (of terug van Oostende naar Nederland). Zo'n fietskaartje of fietsticket kost €12 per fiets per enkele reis en is te gebruiken vanaf je opstapstation in Nederland tot aan Oostende. Je kunt het op het station uit de automaat halen, online bestellen via NSInternational of online boeken.

Fietsplaatsreserveringen
Doorgaans hoef je en kan je geen plaats voor je fiets op de trein naar Oostende reserveren. Reis je met Intercity treinen en regionale treinen, dan kan je gewoon instappen. In de zomer heb je tegenwoordig wel vaak reserveringsplicht voor je fiets op de Intercity-Brussel. In de maanden juli en augustus is het soms dusdanig druk in de treinen qua reizigers met fiets, dat je dan soms verplicht wordt om een reservering voor je fiets te maken. Dit kan online.

Treinen naar Oostende waar fietsen op meegenomen mogen worden
Doorgaans kan je fietsen alleen meenemen op regionale treinen of Intercity treinen richting Oostende. Regionale treinen en IC treinen kan en hoef je niet te reserveren, je kunt zo instappen. Soms moet je in de zomer de IC-Brussel wel reserveren omdat er een beperkt aantal fietsplaatsen in de trein aanwezig is. Let erop dat de Eurostar richting België geen fietsen vervoerd. Je kunt je fiets eventueel wel ingepakt in een fietshoes meenemen indien het voorwiel is gedemonteerd. Hier meer info over het meenemen van je fiets in de Eurostar trein.

Spits
Waar je binnen Nederland niet tijdens de spits je fiets mee mag nemen in de trein, mag dat wel indien je een internationale treinreis maakt. Je kunt dus gewoon je fiets meenemen tijdens de spits in Nederland indien je naar Oostende reist.

Treinstation van Oostende

Het treinstation van Oostende waar je doorgaans aankomt heet Oostende. Er zijn tal van voorzieningen en faciliteiten op het treinstatin van Oostende te vinden. Wil je met het openbaarvervoer in Oostende verder reizen? Dat kan. Er zijn vanaf het treinstation van Oostende prima aansluitingen naar plaatsen in de omgeving met het openbaar vervoer. Zo rijden er onder andere regelmatig bussen.

Overnachten in Oostende

Zoek je een leuk hotel in Oostende omdat je laat aankomt, vroeg vertrekt of simpelweg wat tijd in Oostende wilt doorbrengen? Er zijn tal van leuke accommodaties in Oostende te vinden. Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Oostende? Er zijn ongeveer 56 hotels in Oostende! Liever een ander soort verblijf? Ook zijn er 26 Bed & Breakfasts en 23 appartementen in Oostende te vinden. Genoeg keuze dus!

Als je naar Oostende hotels tips op zoek bent kunnen we je van harte Hotel Louisa. aanbevelen. Deze leuke accommodatie in Oostende is zeker een aanrader in Oostende. Je kunt hier al overnachten vanaf €78. per nacht.

Bezienswaardigheden in Oostende & dingen om te doen

Er zijn tal van leuke en interessante bezienswaardigheden in Oostende te vinden. Je zal je er niet snel vervelen. Ook zijn er genoeg dingen om te doen in Oostende. De leukste bezienswaardigheden en activiteiten in Oostende zijn onder andere: , , , , , .
Veelgestelde vragen over de trein naar Oostende

Wat kost een treinkaartje naar Oostende?

Een treinkaartje van Nederland naar Oostende boek je al vanaf €31,50 per persoon per enkele reis. De prijs van een treinticket naar Oostende ligt niet vast maar is variabel. Op korte termijn kan de prijs oplopen tot het twee- of zelfs drievoudige van de vanafprijs. Naarmate je wacht met boeken loopt de prijs op. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen voor de trein naar Oostende.

Hoelang duurt een treinreis naar Oostende?

De reistijd van de trein naar Oostende is ongeveer 3. Per dag kan de duur van een treinreis naar Oostende echter iets verschillen. Bekijk de dienstregeling met actuele tijden om de exacte tijden te vinden.

Hoe ver voor vertrek kan je een treinticket voor de trein naar Oostende boeken?

Reis je met de Intercity-Brussel of regionale treinen, dan kan je al voor zolang de dienstregeling is ingeladen je treinticket naar Oostende boeken. Vaak wordt de dienstregeling half oktober ingeladen voor reizen tussen half december van dat jaar tot half december van het jaar daarop. Reis je met de Eurostar, dan kan je doorgaans 180 dagen voor vertrek je ticket boeken.

Waar kan je het beste op de internationale trein stappen als je naar Oostende reist?

Indien je een treinreis naar Oostende gaat maken, dan kan je in Amsterdam CS, Schiphol of Rotterdam CS op de internationale trein richting Oostende stappen indien je met de Eurostar reist. Reis je met de Intercity-Brussel richting Oostende, dan kan je ook nog in Breda opstappen.

Hoe boek ik een goedkoop treinkaartje naar Oostende?

Omdat prijzen van treintickets oplopen is het raadzaam om vroeg te boeken als je een goedkoop treinkaartje naar Oostende wilt boeken. De Intercity-Brussel is het hele jaar door te boeken (zolang de dienstregeling is ingeladen), de Eurostar 6 maanden voor reisdatum. De Intercity-Brussel heeft tot 3 dagen voor vertrek vaak nog vroegboektarieven. Bij de Eurostar lopen prijzen aanzienlijk sneller (en hoger) op. Wees er dus op tijd bij.

Waar kan je goedkope treinkaartjes naar Oostende boeken?

Er zijn verschillende websites waar je een goedkoop treinticket naar Oostende kunt boeken. Wij raden echter deze website aan!

Kan ik met korting op de trein naar Oostende reizen?

Ja, het is mogelijk om met korting een kaartje voor de trein naar Oostende te boeken. Er bestaan verschillende kortingen op de trein(en). We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Op welk treinstation komt de trein aan in Oostende?

Maak je een treinreis naar Oostende, dan kom je op treinstation Oostende aan.

Hoelaat vertrekt de eerste trein naar Oostende?

De vertrektijden van zowel binnelandse treinen als de internationale trein richting Oostende kunnen af en toe wijzigen. Bekijk daarom de dienstregeling met actuele tijden om de exacte tijden te vinden.

Hoelaat vertrekt de laaste trein naar Oostende?

De vertrektijden van zowel binnelandse treinen internationale treinen naar Oostende kunnen af en toe wijzigen. Bekijk daarom de dienstregeling met actuele tijden om de exacte tijden te vinden.


Informatie over de trein naar Oostende

Oostende ICE
Trein Nederland naar Oostende
Trein België naar Oostende
TGV naar Oostende
Goedkoop treinkaartje naar Oostende
Goedkoop treinticket naar Oostende
Korting op de trein naar Oostende
Autohuur in Oostende
Rechtstreekse trein naar Oostende
Oostende trein en hotel
Trein en fiets naar Oostende
Directe trein naar Oostende
Nachttrein naar Oostende
Stedentrip Oostende met trein en hotel
Goedkoop hotel in Oostende
Openbaarvervoer in Oostende