Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Augsburg

Trein naar Augsburg

Wil je goedkoop met de trein naar Augsburg in Duitsland gaan reizen? Dat is prima te doen vanuit Nederland en België! Al vanaf 37,90 per persoon boek je een treinticket naar Augsburg in de tweede klasse! Hoewel er vanuit Nederland geen rechtstreekse trein naar Augsburg is, bestaat er toch een goede treinverbinding naar Augsburg. Met slechts 1 overstap kan je namelijk al een treinreis naar deze Duits plaats maken.
Wil je zo'n goedkoop treinkaartje naar Augsburg van 37,90 boeken? Lees dan onze handige tips!

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen voor treinkaartjes naar Augsburg.

 • ☑️ Vanaf €37,90 boek je al een treinticket naar Augsburg
 • ☑️ naar Augsburg per dag vanuit Nederland
 • ☑️ Goedkope kortingstarieven
 • ☑️ Reis comfortabel en snel met slechts 1 overstap naar Augsburg
 • ☑️ Snel, eenvoudig en veilig online boeken zonder boekingskosten
 • ☑️ Treinticket te boeken vanaf elk station in Nederland
 • ☑️ Reis in ongeveer 07u32m per trein van Amsterdam naar Augsburg

Treinreis naar Augsburg

Vanuit Nederland rijdt er dagelijks een rechtstreekse trein naar Augsburg toe. Deze ICE hogesnelheidstrein rijdt doorgaans om de 2 a 3 uur vanuit Nederland naar Augsburg en ook weer vanuit Augsburg naar Nederland terug. De ICE (InterCityExpress) bereikt onderweg naar Augsburg soms snelheden tot wel 300 kilometer per uur. In Nederland kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de ICE stappen. Het treinstation in Augsburg waar je aankomt is .

Voorzieningen en faciliteiten in de ICE naar Augsburg
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de ICE trein naar Augsburg. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de ICE trein.

Reistijd van de trein naar Augsburg

Ga je een treinreis naar Augsburg maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Augsburg weten? Vanaf Amsterdam CS is de reistijd van de trein naar Augsburg 07u32m. Natuurlijk hangt de exacte reistijd van de trein naar Augsburg af van het treinstation in Nederland waar je opstapt. Ook het type trein waarmee je reist heeft invloed op de totale reisduur. Andere treinverbindingen naar Augsburg dan de snelste reisverbinding (zie boven), zullen een langere reistijd opleveren. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Augsburg doorgaans wat korter zijn. Bereken hier de reistijd naar Augsburg vanaf jouw opstapstation.

Controleer altijd kort voor vertrek nog even of er geen werkzaamheden of omleidingen gepland zijn. De dienstregeling voor de trein naar Augsburg vind je hier. De dienstregeling wordt doorgaans half oktober ingeladen voor de reisperiode van 1 jaar met vertrek in begin december. Pas na half oktober kan je dus reizen opzoeken met vertrek na begin december.

Prijs van een treinkaartje naar Augsburg

Wat kost nu eigenlijk een treinticket naar Augsburg? Al vanaf €37,90 kan je een treinkaartje naar Augsburg boeken in de tweede klasse. Ben je op zoek naar een goedkoop treinkaartje naar Augsburg maar kom je alleen duurdere tickets tegen? Dat kan. De prijs van een treinticket naar Augsburg ligt namelijk niet vast. Net als prijzen van de meeste andere internationale treintickets is ook de prijs van een treinkaartje naar Augsburg variabel. De trein naar Augsburg is al 180 dagen voor reisdatum te boeken. Boek je zodra de trein net is opgensteld voor boekingen, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Augsburg kunt boeken. Wacht je met boeken tot korter voor vertrek, dan lopen de prijzen van treintickets naar Augsburg op tot soms wel het 3 a 4 voudige van de vanafprijs. Boek dus op tijd als je een goedkoop treinticket naar Augsburg wilt boeken. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Augsburg.

Een zitplaatsreservering op de naar Augsburg is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Dit geldt ook voor andere IC en ICE treinen binnen Duitsland. Je boek al voor €4 een reservering in de 2e klasse. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen. Regionale treinen en ook IC treinen binnen Nederland kunnen niet worden gereserveerd. Je kunt er zelf een plek in uitzoeken.

Interrailen naar Augsburg

Wil je nog op korte termijn een treinreis naar Augsburg gaan maken maar zijn treintickets vrij duur? Dan kan je overwegen om o.b.v. een Interrail pas te gaan reizen. Een Interrail pas is een pas waarmee je een bepaald aantal dagen binnen een bepaalde periode door 1 of meerder landen mag reizen. Met de pas kun je flexibel reizen. Zo kan je op de dag van vertrek nog bepalen op welke trein je stapt. De prijs van zo'n Interrail pas is vaak lager dan de prijs van een los treinretour naar Augsburg, zeker als je nog andere plaatsen gaat bezoeken. Als je gaat Interrailen naar Augsburg, dan kan je kiezen uit twee verschillende Interrail Passen:

Interrail Global pas
De Interrail Global pas is geldig binnen de meeste landen van Europa. Met deze pas mag je vanuit Nederland naar Duitsland en weer terug reizen. De pas is minimaal 4 dagen geldig. Zo kan je eerst naar Augsburg reizen en later ook weer terug, en heb je ook nog 2 extra reisdagen over voor als je andere bestemmingen wilt gaan bezoeken. Een Interrail pas waarmee je naar Augsburg en weer terug kunt reizen boek je al vanaf €212 (4 dagen in een maand geldig). Er is een Interrail Global pas voor volwassenen maar ook een met korting voor senioren en jongeren Kinderen t/m elf jaar reizen gratis mee met (groot)ouder indien die ook een pas hebben aangeschaft (kind wel opgeven bij boeking, ze krijgen een gratis pas).

Interrail One country pas Duitsland
Ook is het mogelijk om een los treinticket naar de Duitse grens (en weer terug) te boeken en voor het reizen binnen Duitsland een Interrail One Country Pas Duitsland te gebruiken. Deze pas is, zoals de naam al doet vermoeden, alleen in Duitsland te gebruiken. Vanaf de grens kan je de best dus gebruiken om naar Augsburg en weer terug te gebruiken. Woon je in de buurt van de Duitse grens of heb je vrij reizen binnen Nederland of een Voordeelurenkaart, dan kan dit voordeliger zijn dan de Interrail Global pas. Een Interrail One Country Pas Duitsland boek je al vanaf €170 in de tweede klasse. Hiermee mag je 3 dagen binnen 1 maand reizen. De Interrail One Country Pas Duitsland is er voor volwassenen (ook te gebruiken door senioren) en met korting voor jongeren. Kinderen t/m 11 jaar reizen gratis mee met (groot)ouder die obv een volwassene pas reist (en boekt).

Let erop dat er heel soms reserveringsplicht van toepassing is op treinen (zoals de NightJet nachttrein).
Je kunt de Interrail reserveringen online maken.

Tips voor een goedkoop treinkaartje naar Augsburg

 1. Boek op tijd
  Als je voordelig met de trein naar Augsburg wilt reizen is het raadzaam op je treinkaartje naar Augsburg op tijd te boeken. De trein naar Augsburg kan je al 180 dagen voor reisdatum boeken. Boek je ongeveer 120 tot 180 dagen voor vertrek, dan is de kans groot dat je goedkoop met de trein naar Augsburg kunt reizen omdat je zo grote kans maakt op het voordeligste vroegboek tarief.

 2. Reis niet op drukke dagen (indien mogelijk)
  Wil je in een vakantie als kerstvakantie, meivakantie, krokusvakantie of herfstvakantie reizen of tijdens paas-en pinksterweekenden? De kans is groot dat de voordelige treintickets naar Augsburg dan als zijn uitverkocht. Ben je flexibel en kan je ook een dag eerder of later reizen? Dit kan een hoop in de prijs schelen.

 3. Ga Interrailen naar Augsburg
  Wanneer je op korte termijn nog een goedkoop treinticket naar Augsburg zoekt is de kans van slagen erg klein. Vaak zijn er alleen nog dure treintickets beschikbaar op korte termijn. Indien je gaat interrailen naar Augsburg, kan je toch nog vrij goedkoop reizen. Een Interrail pas voor Duitsland boek je al vanaf vanaf €212 in de tweede klasse. Hiermee mag je 3 dagen binnen 1 maand door Duitsland reizen.

 4. Vertrek iets eerder of later op de dag
  Treinen die in de spits (tussen 07:30 en 09:00 uur en tussen 17:00 en 19:00 uur) rijden zitten vaak erg vol. De voordelige treintickets naar Augsburg zijn dan ook vaak snel uitverkocht op die treinen. Kan je iets eerder of later vertrekken? Dan kan dit flink in de prijs van je treinticket schelen.

 5. Gebruik de prijskalender
  Wil je in één oogopslag zien in welke maand er nog voordelige treintickets naar Augsburg zijn? Gebruik dan de handige prijskalender.

 6. Aanbiedingen
  Vrij regelmatig zijn er leuke aanbiedingen voor de trein naar Augsburg. Ook dit kan je dan veel geld besparen.

 7. Speciale kortingen
  Indien de voordeligste tickets naar Augsburg zijn uitverkocht, zijn er soms nog speciale kortingen (voor leeftijd bijv.) mogelijk. Zo kan je toch nog met wat korting op redelijk korte termijn met de trein naar Augsburg reizen.

Korting op de trein naar Augsburg

Het is mogelijk om een treinkaartje met korting naar Augsburg te boeken. Er bestaan verschillende manieren van korting op de trein naar Augsburg. De ene manier levert echter meer korting op dan de andere. Hieronder een overzicht met de verschillende manieren waarop je met korting op de trein naar Augsburg kunt reizen.

Vroegboekkorting
Wil je goedkoop met de trein naar Augsburg reizen? Dé manier waarop je de meeste korting op je treinkaartje naar Augsburg kunt verkrijgen is door vroeg te boeken. Er bestaan namelijk verschillende vroegboekkortingen op de trein naar Augsburg. De trein naar Augsburg is doorgaans al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je kort na openstelling van de trein, dan is de kans groot dat je het Non-flex tarief (Supersparpreis tarief) kunt boeken. Dit is het voordeligste vroegboektarief en begint bij €37,90. Wacht je enkele maanden met boeken, dan is dit tarief vaak al uitverkocht en kom je vervolgens bij het wat duurdere Mid-Flex tarief (Sparpreis tarief). Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Augsburg krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Non-flex tarief en het Semi-flex tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Augsburg. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Non-flex tarief en het Semi-flex tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Augsburg bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking (bijvoorbeeld met rolstoel) en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Augsburg. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Fiets mee op de trein naar Augsburg

Ben je van plan om een fietsvakantie naar Augsburg te gaan maken of wil je simpelweg je fiets meenemen op de trein naar Augsburg? Dat is mogelijk. Op veel treinen binnen en naar Duitsland kan je vrij eenvoudig je fiets meenemen. Wil je met trein en fiets naar Augsburg reizen, dan zijn er wel wat voorwaarden waar je rekening mee moet houden.

Fietskaartje naar Augsburg
Naast een vervoersbewijs voor een reiziger heb je ook een vervoersbewijs voor je fiets nodig als je een fiets mee wilt nemen op de trein naar Augsburg (of terug van Augsburg naar Nederland). Dit zogenaamde fietskaartje of fietsticket kost €12 per fiets per enkele reis en is te gebruiken vanaf je opstapstation in Nederland tot aan Augsburg. Je kunt het op het station uit de automaat halen, online bestellen via NSInternational of online boeken.

Fietsplaatsreserveringen
Behalve een fietskaartje naar Augsburg heb je op sommige treinen op de route naar Augsburg ook nog een verplichte reservering voor je fiets nodig. Indien je een treinverbinding naar Augsburg opzoekt wordt aangegeven of het mogelijk is om een fiets mee te nemen. Indien dit het geval is moet je voor de trein vaak een reservering maken voor je fiets.

Treinen naar Augsburg waar fietsen op meegenomen mogen worden
In de regel kan je fietsen alleen meenemen op regionale treinen binnen Duitsland of Intercity treinen. Ook nemen enkele ICE treinen fietsen mee (wel een beperkt aantal van 2 tot 4 fietsen). Vaak kunnen fietsen alleen mee op regionale treinen (RE), Intercity treinen, enkele Eurocity treinen, enkele ICE treinen en Lyn treinen in Denemarken. Kijk per trein of het meenemen van een fiets mogelijk is en reserveer daarna een fietsplaats op deze treinen. Regionale treinen kan en hoef je niet te reserveren, je kunt zo instappen. IC, ICE en nachttreinen die fietsen kunnen vervoeren zijn reserveringsplichtig. Je moet er dus een fietsplaatsreservering op maken.

Spits
Waar je binnen Nederland niet tijdens de spits je fiets mee mag nemen in de trein, mag dat wel indien je een internationale treinreis maakt. Je kunt dus gewoon je fiets meenemen tijdens de spits in Nederland indien je naar Augsburg reist.

Treinstation van Augsburg

Het treinstation van Augsburg waar je doorgaans aankomt heet Augsburg Hbf. Er zijn tal van voorzieningen en facaliteiten op het treinstatin van Augsburg te vinden. Wil je met het openbaarvervoer in Augsburg verder reizen? Dat kan. Er zijn vanaf het treinstation van Augsburg prima aansluitingen naar plaatsen in de omgeving met het openbaar vervoer. Zo rijden er onder andere regelmatig bussen.

Overnachten in Augsburg

Zoek je een leuk hotel in Augsburg omdat je laat aankomt, vroeg vertrekt of simpelweg wat tijd in Augsburg wilt doorbrengen? Er zijn tal van leuke accommodaties in Augsburg te vinden. Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Augsburg? Er zijn ongeveer 14 Hotels in Augsburg! Liever een ander soort verblijf? Ook zijn er 4 Bed & Breakfasts en 16 Appartementen in Augsburg te vinden. Genoeg keuze dus!

Als je naar Augsburg hotels tips op zoek bent kunnen we je van harte Hotel Augusta. aanbevelen. Deze leuke accommodatie in Augsburg is zeker een aanrader in Augsburg. Je kunt hier al overnachten vanaf €76. per nacht.

Bezienswaardigheden in Augsburg & dingen om te doen

Er zijn tal van leuke en interessante bezienswaardigheden in Augsburg te vinden. Je zal je er niet snel vervelen. Ook zijn er genoeg dingen om te doen in Augsburg. De leukste bezienswaardigheden en activiteiten in Augsburg zijn onder andere: Dom van Augsburg, Basilika St. Ulrich und Afra, Historische Rathaus, Botanischer Garten Augsburg, Schaezlerpalais, Rotes Tor (oude stadspoort).
Veelgestelde vragen over de trein naar Augsburg

Wat kost een treinkaartje naar Augsburg?

De prijs van een treinticket naar Augsburg is variabel en ligt dus niet vast. Een treinkaartje voor de trein naar Augsburg begint bij €37,90 per persoon per enkele reis maar loopt op (tot wel 3 a 4 keer de vanafprijs) naarmate de reisdatum dichterbij komt. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen voor de trein naar Augsburg.

Hoelang duurt een treinreis naar Augsburg?

De reistijd van de trein naar Augsburg is ongeveer 07u32m. De reisduur van een treinreis naar Augsburg kan per dag iets verschillen. Bekijk de dienstregeling met actuele tijden om de exacte tijden te vinden.

Wanneer kan je een treinticket voor de trein naar Augsburg boeken?

De boekingstermijn van de trein naar Augsburg is 180 dagen (+/- 6 maanden). Dit betekend dat treinen naar Augsburg doorgaans 180 dagen voor vertrek te boeken zijn.

Waar kan je het beste op de internationale trein stappen als je naar Augsburg reist?

Maak je een treinrreis naar Augsburg, dan kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de internationale trein richting Augsburg stappen.

Hoe boek ik een goedkoop treinkaartje naar Augsburg?

Omdat prijzen van treintickets oplopen is het raadzaam om vroeg te boeken als je een goedkoop treinkaartje naar Augsburg wilt boeken. De trein is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Wees er dus op tijd bij. Ben je vrij laat met boeken? Lees dan onze handige tips waarmee je misschien toch nog een voordelig treinticket naar Augsburg kunt boeken. Ook zijn er vaak aanbiedingen voor de trein naar Augsburg.

Waar kan je goedkope treinkaartjes naar Augsburg boeken?

Er zijn verschillende websites waar je een goedkoop treinticket naar Augsburg kunt boeken. Wij raden echter deze website aan!

Kan ik met korting op de trein naar Augsburg reizen?

Ja, het is mogelijk om met korting een kaartje voor de trein naar Augsburg te boeken. Er bestaan verschillende kortingen op de trein(en). We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Op welk treinstation komt de trein aan in Augsburg?

Maak je een treinreis naar Augsburg, dan kom je op treinstation Augsburg Hbf aan.

Hoelaat vertrekt de eerste trein naar Augsburg?

De vertrektijden van zowel binnelandse treinen als de internationale trein richting Augsburg kunnen af en toe wijzigen. Bekijk daarom de dienstregeling met actuele tijden om de exacte tijden te vinden.

Hoelaat vertrekt de laaste trein naar Augsburg?

De vertrektijden van zowel binnelandse treinen internationale treinen naar Augsburg kunnen af en toe wijzigen. Bekijk daarom de dienstregeling met actuele tijden om de exacte tijden te vinden.


Informatie over de trein naar Augsburg

Augsburg ICE
Trein Nederland naar Augsburg
Trein België naar Augsburg
Thalys naar Augsburg
Goedkoop treinkaartje naar Augsburg
Goedkoop treinticket naar Augsburg
Korting op de trein naar Augsburg
Autohuur in Augsburg
Rechtstreekse trein naar Augsburg
Augsburg trein en hotel
Trein en fiets naar Augsburg
Directe trein naar Augsburg
Nachttrein naar Augsburg
Stedentrip Augsburg met trein en hotel
Goedkoop hotel in Augsburg
Openbaarvervoer in Augsburg