Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Duisburg

Trein naar Duisburg

Vlak over de grens bij Arnhem ligt de Duitse stad Duisburg. Het is een van de grotere steden in het Ruhrgebied en Duisburg is dan ook een echte industriestad. De stad ligt eigenlijk maar net over de grens met Nederland waardoor je er vrij snel bent. Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Duisburg reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Duisburg? Al vanaf €18,90 boek je een treinkaartje naar Duisburg .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Duisburg .

  • ☑️ Treinticket naar Duisburg vanaf €18,90
  • ☑️ Treinreis van 1u57m van Amsterdam naar Duisburg
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Duisburg
  • ☑️ 12 treinverbindingen dagelijks naar Duisburg (en terug)
  • ☑️ Rechtstreekse trein naar Duisburg
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Hoe reis je per trein naar Duisburg?

Dagelijks rijdt er vanuit Nederland een rechtstreekse trein naar Duisburg toe, de ICE hogesnelheidstrein. De ICE rijdt doorgaans om de 2 a 3 uur vanuit Nederland naar Duisburg en ook weer vanuit Duisburg naar Nederland terug. Je kunt dagelijks dus kiezen uit meerdere treinen. In Nederland kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de ICE stappen. Onderweg bereikt de ICE naar Duisburg soms snelheden tot wel 300 kilometer per uur.

Voorzieningen en faciliteiten in de ICE naar Duisburg
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de ICE trein naar Duisburg. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de ICE trein.

Reistijd van de trein naar Duisburg

Ben je van plan om een treinreis naar Duisburg te gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Duisburg weten? Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 2 uur. De exacte reistijd van de trein naar Duisburg hangt uiteraard af van het treinstation in Nederland waar je op de trein stapt en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neem, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Duisburg 1u57m. Andere treinverbindingen naar Duisburg duren altijd langer. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Duisburg doorgaans wat korter zijn. Stap je in Utrecht of Arnhem op de ICE, dan is de reistijd naar Duisburg respectievelijk ongeveer 30 en 60 minuten korter dan wanneer je in Amsterdam opstapt.

Bereken hier de reistijd naar Duisburg vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Duisburg

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de ICE trein richting Duisburg hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op ICE treinen van Nederland richting Duisburg . De ICE vertrekt dan vaak later en rijdt bijvoorbeeld om via Den Bosch en/of venlo. De stop in Arnhem wordt dan vaak overgeslagen. Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

        Amsterdam CS            Utrecht CS            Arnhem CS Duisburg Hbf
06:38 07:03 07:35 08:32
08:08 08:31 09:05 10:04
10:38 11:01 11:35 12:32
19:30 20:03 20:37
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de ICE vanaf respectievelijk Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS en de aankomsttijd in Duisburg . De ICE vertrekt doorgaans om de een a twee uur. De vroegste ICE vanuit Amsterdam CS vertrekt om 06:38 uur en de laatste om 18:38 uur.


Wat kost een treinticket naar Duisburg?

Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Duisburg? Wat kost een treinticket naar Duisburg nu eigenlijk? Al vanaf €18,90 kan je een treinkaartje naar Duisburg boeken in de tweede klasse. Vanaf 27,90 boek je een treinkaartje in de eerste klasse. Let wel, dit zijn vanaf prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Duisburg kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie- of viervoudige van de vanafprijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Duisburg.

Prijs van een treinticket naar Duisburg
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Duisburg. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Duisburg, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Duisburg dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Zitplaatsreservering
Een zitplaatsreservering op de ICE naar Duisburg is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering in de 2e klasse. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen. Regionale treinen en ook IC treinen binnen Nederland kunnen niet worden gereserveerd. Je kunt er zelf een plek in uitzoeken.

Korting op de trein naar Duisburg

Wil je met korting met de trein naar Duisburg reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Duisburg krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Duisburg voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Duisburg, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Duisburg is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Duisburg kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Duisburg krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Duisburg. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Duisburg bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Duisburg. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Duisburg

Het belangrijkste treinstation van Duisburg is Duisburg Hbf. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Duisburg ligt ongeveer 300 meter ten oosten van het centrum van Duisburg. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Duisburg te vinden zoals kluisjes, informatiebalie, gratis WIFI, DB lounge, toiletten, liften, roltrappen, fietsenstallingen, restaurants, winkels, parkeerplaatsen, autohuur, een afdeling met gevonden voorwerpen, rolstoel toegankelijke perrons en taxi´s.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Duisburg in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Duisburg
Per bus, S-Bahn, trein en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Duisburg reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Duisburg zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Duisburg naar Düsseldorf, Bonn, Keulen, Mönchengladbach, Wuppertal, Leverkusen, Siegburg, Bergisch Gladbach, Wesseling, Erftstadt, Bergheim en Dormagen.

Meerdere treinstations
Andere stations in Duisburg zijn onder andere Duisburg-Entenfang, Duisburg-Obermeiderich, Duisburg-Wedau, Duisburg Schlenk, Duisburg-Bissingheim, Duisburg-Groenbaum, Duisburg-Buchholz en Duisburg-Ruhrort

Overnachten in Duisburg

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Duisburg? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Duisburg en andere accommodaties in Duisburg hier.

Wat te doen in Duisburg?

Duisburg ICE
Trein Nederland naar Duisburg
Trein België naar Duisburg
Sneltrein naar Duisburg
Rechtstreekse trein naar Duisburg
Duisburg trein en hotel
Trein en fiets naar Duisburg
Trein Brussel naar Duisburg