Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Innsbruck

Trein naar Innsbruck

De grootste stad in Tirol is Innsbruck. Deze mooie stad aan de river de Inn vormt een kruispunt voor verkeer per spoor maar ook over de weg. Vanuit Innsbruck kan je eenvoudig verder de bergen in reizen naar diverse populaire skioorden. In de stad zelf vind je tal van historische gebouwen. Een nacht doorbrengen in de stad is zeker een aanrader want er valt genoeg te zien en doen! Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Innsbruck reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Innsbruck? Al vanaf €29,90 boek je een treinkaartje naar Innsbruck .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Innsbruck .

  • ☑️ Treinticket naar Innsbruck vanaf €29,90
  • ☑️ Treinreis van 9u36m van Amsterdam naar Innsbruck
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Innsbruck
  • ☑️ 6 treinverbindingen naar Innsbruck per dag (en terug)
  • ☑️ Rechtstreekse trein naar Innsbruck
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken
* station

Hoe reis je per trein naar Innsbruck?

Dagelijks rijdt er vanuit Nederland een rechtstreekse trein naar Innsbruck toe, de ICE hogesnelheidstrein. De ICE rijdt doorgaans om de 2 a 3 uur vanuit Nederland naar Innsbruck en ook weer vanuit Innsbruck naar Nederland terug. Je kunt dagelijks dus kiezen uit meerdere treinen. In Nederland kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de ICE stappen. Onderweg bereikt de ICE naar Innsbruck soms snelheden tot wel 300 kilometer per uur.

Voorzieningen en faciliteiten in de ICE naar Innsbruck
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de ICE trein naar Innsbruck. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de ICE trein.

Nachttrein naar Innsbruck

Reis je liever per rechtstreekse trein naar Innsbruck? Dat kan tegenwoordig ook weer. Er rijdt namelijk dagelijks een rechtstreekste nachttrein van Nederland naar Innsbruck en weer terug. Deze nachttrein luistert naar de naam NightJet en wordt ingezet door de ÖBB, de Oostenrijkse spoorwegen. Het is een comfortabele trein die van alle gemakken voorzien is. Je kunt bedplaatsen, ligplaatsen in een couchette of zitplaatsen boeken. Al vanaf €29,90 kan je een treinkaartje voor de nachttreintrein naar Innsbruck boeken!

Reistijd van de trein naar Innsbruck

Reis je per trein naar Innsbruck , dan moet je rekenen op een gemiddelde reistijd van ongeveer 10,5 uur. Natuurlijk hangt de totale reistijd van de treinreis naar Innsbruck af van het treinstation in Nederland waar je opstapt, de reisroute en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neemt, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Innsbruck 9u36m. Alle andere treinverbindingen naar Innsbruck duren wat langer. Wanneer je wat dichter bij de grens woont, dan zal de totale reistijd van de trein naar Innsbruck in de meeste gevallen wat korter zijn.

Stap je in Utrecht of Arnhem op de ICE, dan is de reistijd naar Innsbruck respectievelijk ongeveer 30 en 60 minuten korter dan wanneer je in Amsterdam opstapt.

Reistijd nachttrein naar Innsbruck
Reis je met de nachttrein naar Innsbruck? Reken dan op een reistijd van in totaal ongeveer 13:44 uur indien je in Amsterdam op de nachttrein stapt. Stap je in Utrecht of Arnhem in, dan scheelt dit qua reistijd respectievelijk ongeveer 30 en 60 minuten.

Bereken hier de reistijd naar Innsbruck vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Innsbruck

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de ICE trein richting Innsbruck hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op ICE treinen van Nederland richting Innsbruck . De ICE vertrekt dan vaak later en rijdt bijvoorbeeld om via Den Bosch en/of venlo. De stop in Arnhem wordt dan vaak overgeslagen. Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

        Amsterdam CS            Utrecht CS            Arnhem CS Innsbruck Hbf
06:38 07:03 07:35 17:18
08:08 08:31 09:05 17:44
10:38 11:01 11:35 21:18
19:30 20:03 20:37 09:14
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de ICE en de NightJet vanaf respectievelijk Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS en de aankomsttijd in Innsbruck . De ICE vertrekt doorgaans om de een a twee uur. De vroegste ICE vanuit Amsterdam CS vertrekt om 06:38 uur en de laatste om 18:38 uur.


Wat kost een treinticket naar Innsbruck?

Wat kost een treinticket naar Innsbruck nu eigenlijk? Als je op zoek bent naar een goedkoop treinticket naar Innsbruck , dan hebben we goed nieuws voor je. Al vanaf €37,90 kan je een treinkaartje naar Innsbruck boeken.

Dagtrein naar Innsbruck
Reis je met de dagtrein naar Innsbruck , dan kan je treintickets boeken vanaf €37,90 in de tweede klasse en vanaf €56,90 in de eerste klasse op enkele reis basis. Het is niet verplicht op een zitplaats op de trein naar Innsbruck te reserveren maar wel aan te raden. Je boek al voor €4 een reservering in de 2e klasse. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Nachtrein naar Innsbruck
Indien je liever met de rechtstreekse nachttrein naar Innsbruck reist, dan kan je een treinticket naar Innsbruck boeken vanaf 29,90 per enkele reis. Je overnacht dan in de meest eenvoudig accommodatie. Tegen een meerprijs kan je upgraden van een zitplaats naar een ligplaats in een couchette of een bedplaats in een slaaprijtuig (economie of deluxe).

Let wel, dit zijn vanaf prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Innsbruck kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie- of viervoudige van de vanafprijs.
Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Innsbruck.

Prijs van een treinticket naar Innsbruck
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Innsbruck. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Innsbruck, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Innsbruck dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Korting op de trein naar Innsbruck

Wil je met korting met de trein naar Innsbruck reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Innsbruck krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Innsbruck voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Innsbruck, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Innsbruck is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Innsbruck kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Innsbruck krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Innsbruck. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Innsbruck bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Innsbruck. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Innsbruck

Het belangrijkste treinstation van Innsbruck is Innsbruck Hbf. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Innsbruck ligt ongeveer 400 meter ten zuidoosten van het centrum van Innsbruck. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Innsbruck te vinden zoals kluisjes, informatiebalie, toiletten, fietsenstallingen, parkeerplaatsen, autohuur, een afdeling met gevonden voorwerpen, rolstoel toegankelijke perrons en taxi´s.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Innsbruck in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Innsbruck
Per s-bahn, bus, trein en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Innsbruck reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Innsbruck zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Innsbruck naar Scharnitz, Seefeld in Tirol, Jenbach, Wörgl, Ötztal en Imst

Overnachten in Innsbruck

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Innsbruck? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Innsbruck en andere accommodaties in Innsbruck hier.

Wat te doen in Innsbruck?

Innsbruck ICE
Trein Nederland naar Innsbruck
Trein België naar Innsbruck
Snelle trein naar Innsbruck
Rechtstreekse trein naar Innsbruck
Innsbruck trein en hotel
Trein en fiets naar Innsbruck
Nachttrein naar Innsbruck