Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Luzern

Trein naar Luzern

Gelegen aan het prachtige Vierwoudstedenmeer en omringt door indrukwekkende bergen Rigi, Pilatus en Titlis ligt de charmante stad Luzern. In de stad waar Wilhelm Tell ooit een appel van iemands hoofd schoot vind je een erg mooi historisch centrum en een eeuwenoude overdekte houten brug. Luzern is echt een stad waar je een paar dagen moet doorbrengen! Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Luzern reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Luzern? Al vanaf €37,90 boek je een treinkaartje naar Luzern .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Luzern .

  • ☑️ Treinticket naar Luzern vanaf €37,90
  • ☑️ Treinreis van 7u57m van Amsterdam naar Luzern
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Luzern
  • ☑️ 6 treinverbindingen dagelijks naar Luzern (en terug)
  • ☑️ 1 keer overstappen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Hoe reis je per trein naar Luzern?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Luzern, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Luzern toe, je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Luzern, dan kan je het beste de ICE hogesnelheidstrein nemen en in Basel overstappen op de rechtstreekse trein naar Luzern. De ICE vertrekt om de 2 a 3 uur vanuit Amsterdam. Dagelijks rijdt er 1 rechtstreekse trein naar Zwitserland en heeft als eindbestemming Basel. Alle andere ICE treinen rijden tot aan Frankfurt in Duitsland. Reis je met de ICE tot aan Basel, dan kan je daar overstappen op een aansluitende trein naar Luzern. Neem je een ICE tot aan Frankfurt, dan kan je daar overstappen op een aansluitende ICE naar Zwitserland. De ICE stopt in de grotere steden en plaatsen in Zwitserland zoals Basel, Olten, Zurich, Bern of Interlaken. Voor kleine plaatsen kan je in Zwitserland overstappen op Intercity treinen of (inter)regionale treinen. Je kunt dagelijks dus kiezen uit meerdere ICE treinen. In Nederland kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de ICE stappen. Met snelheden tot wel 300 kilometer per uur brengt de ICE je naar je bestemming toe.

Voorzieningen en faciliteiten in de ICE naar Luzern
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de ICE trein richting Luzern. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de ICE trein.

Reistijd van de trein naar Luzern

Reis je per trein naar Luzern , dan moet je rekenen op een gemiddelde reistijd van ongeveer 8,5 uur. Natuurlijk hangt de totale reistijd van de treinreis naar Luzern af van het treinstation in Nederland waar je opstapt, de reisroute en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neemt, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Luzern 7u57m. Alle andere treinverbindingen naar Luzern duren wat langer. Wanneer je wat dichter bij de grens woont, dan zal de totale reistijd van de trein naar Luzern in de meeste gevallen wat korter zijn. Bereken hier de reistijd naar Luzern vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Luzern

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de ICE trein richting Luzern hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op ICE treinen van Nederland richting Luzern . De ICE vertrekt dan vaak later en rijdt bijvoorbeeld om via Den Bosch en/of venlo. De stop in Arnhem wordt dan vaak overgeslagen. Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

        Amsterdam CS            Utrecht CS            Arnhem CS Luzern Hbf
06:38 07:03 07:35 15:05
08:08 08:31 09:05 16:05
10:38 11:01 11:35 19:05
19:30 20:03 20:37
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de ICE vanaf respectievelijk Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS en de aankomsttijd in Luzern . De ICE vertrekt doorgaans om de een a twee uur. De vroegste ICE vanuit Amsterdam CS vertrekt om 06:38 uur en de laatste om 18:38 uur.


Wat kost een treinticket naar Luzern?

Zoek je naar een goedkoop treinticket naar Luzern? Tja, wat kost een treinticket naar Luzern nu eigenlijk? Een treinkaartje naar Luzern boek je al vanaf €37,90 in de tweede klasse. Vanaf 56,90 boek je een treinkaartje in de eerste klasse. Bedenk wel, dit zijn vanaf prijzen en geen vaste prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Luzern kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie-, vier- of zelfs vijfvoudige van de vanafprijs. Zo kan je al van Amsterdam naar Bern reizen voor €37,90 als je op tijd boekt maar betaal je bijvoorbeeld ruim €200 als je vandaag een treinticket boekt met vertrek morgen. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Luzern.

Prijs van een treinticket naar Luzern
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Luzern. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Luzern, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Luzern dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Korting op de trein naar Luzern

Indien je met korting met de trein naar Luzern wil reizen, dan is dat mogelijk. Er zijn verschillende manieren waarop je korting op de trein naar Luzern kunt krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Luzern voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Luzern, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Luzern is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 3 tot 6 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Luzern kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- tot viervoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Luzern krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel gunstigere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Luzern. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Luzern bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Luzern. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Luzern

Het belangrijkste treinstation van Luzern is Luzern Hbf. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Luzern ligt ongeveer 200 meter ten oosten van het centrum van Luzern. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Luzern te vinden zoals kluisjes, informatiebalie, toiletten, fietsenstallingen, parkeerplaatsen, autohuur, een afdeling met gevonden voorwerpen, rolstoel toegankelijke perrons en taxi´s.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Luzern in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Luzern
Per bus, trein en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Luzern reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Luzern zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Luzern naar Interlaken, Engelberg, Zug, Schwyz en Goldau

Overnachten in Luzern

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Luzern? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Luzern en andere accommodaties in Luzern hier.

Wat te doen in Luzern?

Luzern ICE
Trein Nederland naar Luzern
Trein België naar Luzern
Snelle trein naar Luzern
Rechtstreekse trein naar Luzern
Luzern trein en hotel
Trein en fiets naar Luzern
Brussel naar Luzern