Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Cottbus

Trein naar Cottbus

Wil je goedkoop met de trein naar Cottbus in Duitsland gaan reizen? Dat is prima te doen vanuit Nederland en België! Al vanaf 37,90 per persoon boek je een treinticket naar Cottbus in de tweede klasse! Hoewel er vanuit Nederland geen rechtstreekse trein naar Cottbus is, bestaat er toch een goede treinverbinding naar Cottbus. Met slechts 1 overstap kan je namelijk al een treinreis naar deze Duits plaats maken.
Wil je zo'n goedkoop treinkaartje naar Cottbus van 37,90 boeken? Lees dan onze handige tips!

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen voor treinkaartjes naar Cottbus.

 • ☑️ Vanaf €37,90 boek je al een treinticket naar Cottbus
 • ☑️ naar Cottbus per dag vanuit Nederland
 • ☑️ Goedkope kortingstarieven
 • ☑️ Reis comfortabel en snel met slechts 1 overstap naar Cottbus
 • ☑️ Snel, eenvoudig en veilig online boeken zonder boekingskosten
 • ☑️ Treinticket te boeken vanaf elk station in Nederland
 • ☑️ Reis in ongeveer 07u59m per trein van Amsterdam naar Cottbus

Treinreis naar Cottbus

Helaas bestaat er geen rechtstreekse trein van Nederland naar Cottbus. Toch kan je vanuit Nederland en België prima per trein naar Cottbus reizen. De beste manier om een treinreis naar Cottbus te maken is per ICE en aansluitende regionale trein (RE). Vanuit Nederland rijdt er dagelijks een ICE hogesnelheidstrein trein naar Duitsland. In Duitsland stap je vervolgens over op een rechtstreekse regionale trein naar Cottbus. De ICE trein vertrekt doorgaans om de 2 a 3 uur vanuit Nederland richting Cottbus en ook weer vanuit Cottbus naar Nederland terug. Onderweg bereikt de ICE (InterCityExpress) soms snelheden tot wel 300 kilometer per uur. In Nederland kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de ICE stappen. De regionale trein vertrekt elke 30 to 60 minuten. De overstap van de ICE op de regionale trein is vaak erg eenvoudig. Mocht je de regionale trein missen, dan kan je met je ticket de eerstevolgende nemen. Zo kan je rustig aan doen als je nog even wat wilt kopen, lunchen of slecht ter been bent. Het treinstation in Cottbus waar je aankomt is .

Voorzieningen en faciliteiten in de ICE naar Cottbus
Aan voorzieningen en faciliteiten is op de ICE trein naar Cottbus geen gebrek. De onlangs gerenoveerde ICE treinen zijn erg comfortabel en van alle gemakken voorzien. Je kunt in de bistro/restauratierijtuig koffie, frisdrank en snacks kopen of zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen. Ook zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Tevens zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de ICE trein.

Reistijd van de trein naar Cottbus

Ga je een treinreis naar Cottbus maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Cottbus weten? Vanaf Amsterdam CS is de reistijd van de trein naar Cottbus 07u59m. Natuurlijk hangt de exacte reistijd van de trein naar Cottbus af van het treinstation in Nederland waar je opstapt. Ook het type trein waarmee je reist heeft invloed op de totale reisduur. Andere treinverbindingen naar Cottbus dan de snelste reisverbinding (zie boven), zullen een langere reistijd opleveren. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Cottbus doorgaans wat korter zijn. Bereken hier de reistijd naar Cottbus vanaf jouw opstapstation.

Controleer altijd kort voor vertrek nog even of er geen werkzaamheden of omleidingen gepland zijn. De dienstregeling voor de trein naar Cottbus vind je hier. De dienstregeling wordt doorgaans half oktober ingeladen voor de reisperiode van 1 jaar met vertrek in begin december. Pas na half oktober kan je dus reizen opzoeken met vertrek na begin december.

Prijs van een treinkaartje naar Cottbus

Wat kost nu eigenlijk een treinticket naar Cottbus? Al vanaf €37,90 kan je een treinkaartje naar Cottbus boeken in de tweede klasse. Ben je op zoek naar een goedkoop treinkaartje naar Cottbus maar kom je alleen duurdere tickets tegen? Dat kan. De prijs van een treinticket naar Cottbus ligt namelijk niet vast. Net als prijzen van de meeste andere internationale treintickets is ook de prijs van een treinkaartje naar Cottbus variabel. De trein naar Cottbus is al 180 dagen voor reisdatum te boeken. Boek je zodra de trein net is opgensteld voor boekingen, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Cottbus kunt boeken. Wacht je met boeken tot korter voor vertrek, dan lopen de prijzen van treintickets naar Cottbus op tot soms wel het 3 a 4 voudige van de vanafprijs. Boek dus op tijd als je een goedkoop treinticket naar Cottbus wilt boeken. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Cottbus.

Een zitplaatsreservering op de naar Cottbus is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Dit geldt ook voor andere IC en ICE treinen binnen Duitsland. Je boek al voor €4 een reservering in de 2e klasse. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen. Regionale treinen en ook IC treinen binnen Nederland kunnen niet worden gereserveerd. Je kunt er zelf een plek in uitzoeken.

Interrailen naar Cottbus

Wil je nog op korte termijn een treinreis naar Cottbus gaan maken maar zijn treintickets vrij duur? Dan kan je overwegen om o.b.v. een Interrail pas te gaan reizen. Een Interrail pas is een pas waarmee je een bepaald aantal dagen binnen een bepaalde periode door 1 of meerder landen mag reizen. Met de pas kun je flexibel reizen. Zo kan je op de dag van vertrek nog bepalen op welke trein je stapt. De prijs van zo'n Interrail pas is vaak lager dan de prijs van een los treinretour naar Cottbus, zeker als je nog andere plaatsen gaat bezoeken. Als je gaat Interrailen naar Cottbus, dan kan je kiezen uit twee verschillende Interrail Passen:

Interrail Global pas
De Interrail Global pas is geldig binnen de meeste landen van Europa. Met deze pas mag je vanuit Nederland naar Duitsland en weer terug reizen. De pas is minimaal 4 dagen geldig. Zo kan je eerst naar Cottbus reizen en later ook weer terug, en heb je ook nog 2 extra reisdagen over voor als je andere bestemmingen wilt gaan bezoeken. Een Interrail pas waarmee je naar Cottbus en weer terug kunt reizen boek je al vanaf €212 (4 dagen in een maand geldig). Er is een Interrail Global pas voor volwassenen maar ook een met korting voor senioren en jongeren Kinderen t/m elf jaar reizen gratis mee met (groot)ouder indien die ook een pas hebben aangeschaft (kind wel opgeven bij boeking, ze krijgen een gratis pas).

Interrail One country pas Duitsland
Ook is het mogelijk om een los treinticket naar de Duitse grens (en weer terug) te boeken en voor het reizen binnen Duitsland een Interrail One Country Pas Duitsland te gebruiken. Deze pas is, zoals de naam al doet vermoeden, alleen in Duitsland te gebruiken. Vanaf de grens kan je de best dus gebruiken om naar Cottbus en weer terug te gebruiken. Woon je in de buurt van de Duitse grens of heb je vrij reizen binnen Nederland of een Voordeelurenkaart, dan kan dit voordeliger zijn dan de Interrail Global pas. Een Interrail One Country Pas Duitsland boek je al vanaf €170 in de tweede klasse. Hiermee mag je 3 dagen binnen 1 maand reizen. De Interrail One Country Pas Duitsland is er voor volwassenen (ook te gebruiken door senioren) en met korting voor jongeren. Kinderen t/m 11 jaar reizen gratis mee met (groot)ouder die obv een volwassene pas reist (en boekt).

Let erop dat er heel soms reserveringsplicht van toepassing is op treinen (zoals de NightJet nachttrein).
Je kunt de Interrail reserveringen online maken.

Tips voor een goedkoop treinkaartje naar Cottbus

 1. Boek op tijd
  Als je voordelig met de trein naar Cottbus wilt reizen is het raadzaam op je treinkaartje naar Cottbus op tijd te boeken. De trein naar Cottbus kan je al 180 dagen voor reisdatum boeken. Boek je ongeveer 120 tot 180 dagen voor vertrek, dan is de kans groot dat je goedkoop met de trein naar Cottbus kunt reizen omdat je zo grote kans maakt op het voordeligste vroegboek tarief.

 2. Reis niet op drukke dagen (indien mogelijk)
  Wil je in een vakantie als kerstvakantie, meivakantie, krokusvakantie of herfstvakantie reizen of tijdens paas-en pinksterweekenden? De kans is groot dat de voordelige treintickets naar Cottbus dan als zijn uitverkocht. Ben je flexibel en kan je ook een dag eerder of later reizen? Dit kan een hoop in de prijs schelen.

 3. Ga Interrailen naar Cottbus
  Wanneer je op korte termijn nog een goedkoop treinticket naar Cottbus zoekt is de kans van slagen erg klein. Vaak zijn er alleen nog dure treintickets beschikbaar op korte termijn. Indien je gaat interrailen naar Cottbus, kan je toch nog vrij goedkoop reizen. Een Interrail pas voor Duitsland boek je al vanaf vanaf €212 in de tweede klasse. Hiermee mag je 3 dagen binnen 1 maand door Duitsland reizen.

 4. Vertrek iets eerder of later op de dag
  Treinen die in de spits (tussen 07:30 en 09:00 uur en tussen 17:00 en 19:00 uur) rijden zitten vaak erg vol. De voordelige treintickets naar Cottbus zijn dan ook vaak snel uitverkocht op die treinen. Kan je iets eerder of later vertrekken? Dan kan dit flink in de prijs van je treinticket schelen.

 5. Gebruik de prijskalender
  Wil je in één oogopslag zien in welke maand er nog voordelige treintickets naar Cottbus zijn? Gebruik dan de handige prijskalender.

 6. Aanbiedingen
  Vrij regelmatig zijn er leuke aanbiedingen voor de trein naar Cottbus. Ook dit kan je dan veel geld besparen.

 7. Speciale kortingen
  Indien de voordeligste tickets naar Cottbus zijn uitverkocht, zijn er soms nog speciale kortingen (voor leeftijd bijv.) mogelijk. Zo kan je toch nog met wat korting op redelijk korte termijn met de trein naar Cottbus reizen.

Korting op de trein naar Cottbus

Het is mogelijk om een treinkaartje met korting naar Cottbus te boeken. Er bestaan verschillende manieren van korting op de trein naar Cottbus. De ene manier levert echter meer korting op dan de andere. Hieronder een overzicht met de verschillende manieren waarop je met korting op de trein naar Cottbus kunt reizen.

Vroegboekkorting
Wil je goedkoop met de trein naar Cottbus reizen? Dé manier waarop je de meeste korting op je treinkaartje naar Cottbus kunt verkrijgen is door vroeg te boeken. Er bestaan namelijk verschillende vroegboekkortingen op de trein naar Cottbus. De trein naar Cottbus is doorgaans al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je kort na openstelling van de trein, dan is de kans groot dat je het Non-flex tarief (Supersparpreis tarief) kunt boeken. Dit is het voordeligste vroegboektarief en begint bij €37,90. Wacht je enkele maanden met boeken, dan is dit tarief vaak al uitverkocht en kom je vervolgens bij het wat duurdere Mid-Flex tarief (Sparpreis tarief). Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Cottbus krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Non-flex tarief en het Semi-flex tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Cottbus. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Non-flex tarief en het Semi-flex tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Cottbus bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking (bijvoorbeeld met rolstoel) en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Cottbus. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Fiets mee op de trein naar Cottbus

Ben je van plan om een fietsvakantie naar Cottbus te gaan maken of wil je simpelweg je fiets meenemen op de trein naar Cottbus? Dat is mogelijk. Op veel treinen binnen en naar Duitsland kan je vrij eenvoudig je fiets meenemen. Wil je met trein en fiets naar Cottbus reizen, dan zijn er wel wat voorwaarden waar je rekening mee moet houden.

Fietskaartje naar Cottbus
Naast een vervoersbewijs voor een reiziger heb je ook een vervoersbewijs voor je fiets nodig als je een fiets mee wilt nemen op de trein naar Cottbus (of terug van Cottbus naar Nederland). Dit zogenaamde fietskaartje of fietsticket kost €12 per fiets per enkele reis en is te gebruiken vanaf je opstapstation in Nederland tot aan Cottbus. Je kunt het op het station uit de automaat halen, online bestellen via NSInternational of online boeken.

Fietsplaatsreserveringen
Behalve een fietskaartje naar Cottbus heb je op sommige treinen op de route naar Cottbus ook nog een verplichte reservering voor je fiets nodig. Indien je een treinverbinding naar Cottbus opzoekt wordt aangegeven of het mogelijk is om een fiets mee te nemen. Indien dit het geval is moet je voor de trein vaak een reservering maken voor je fiets.

Treinen naar Cottbus waar fietsen op meegenomen mogen worden
In de regel kan je fietsen alleen meenemen op regionale treinen binnen Duitsland of Intercity treinen. Ook nemen enkele ICE treinen fietsen mee (wel een beperkt aantal van 2 tot 4 fietsen). Vaak kunnen fietsen alleen mee op regionale treinen (RE), Intercity treinen, enkele Eurocity treinen, enkele ICE treinen en Lyn treinen in Denemarken. Kijk per trein of het meenemen van een fiets mogelijk is en reserveer daarna een fietsplaats op deze treinen. Regionale treinen kan en hoef je niet te reserveren, je kunt zo instappen. IC, ICE en nachttreinen die fietsen kunnen vervoeren zijn reserveringsplichtig. Je moet er dus een fietsplaatsreservering op maken.

Spits
Waar je binnen Nederland niet tijdens de spits je fiets mee mag nemen in de trein, mag dat wel indien je een internationale treinreis maakt. Je kunt dus gewoon je fiets meenemen tijdens de spits in Nederland indien je naar Cottbus reist.

Treinstation van Cottbus

Het treinstation van Cottbus waar je doorgaans aankomt heet Cottbus Hbf. Er zijn tal van voorzieningen en facaliteiten op het treinstatin van Cottbus te vinden. Wil je met het openbaarvervoer in Cottbus verder reizen? Dat kan. Er zijn vanaf het treinstation van Cottbus prima aansluitingen naar plaatsen in de omgeving met het openbaar vervoer. Zo rijden er onder andere regelmatig bussen.

Overnachten in Cottbus

Zoek je een leuk hotel in Cottbus omdat je laat aankomt, vroeg vertrekt of simpelweg wat tijd in Cottbus wilt doorbrengen? Er zijn tal van leuke accommodaties in Cottbus te vinden. Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Cottbus? Er zijn ongeveer 11 Hotels in Cottbus! Liever een ander soort verblijf? Ook zijn er 4 Bed & Breakfasts en 10 Appartementen in Cottbus te vinden. Genoeg keuze dus!

Als je naar Cottbus hotels tips op zoek bent kunnen we je van harte Altstadthotel Am Theater. aanbevelen. Deze leuke accommodatie in Cottbus is zeker een aanrader in Cottbus. Je kunt hier al overnachten vanaf €78. per nacht.

Bezienswaardigheden in Cottbus & dingen om te doen

Er zijn tal van leuke en interessante bezienswaardigheden in Cottbus te vinden. Je zal je er niet snel vervelen. Ook zijn er genoeg dingen om te doen in Cottbus. De leukste bezienswaardigheden en activiteiten in Cottbus zijn onder andere: Altmarkt (marktplein), Schloss Cottbus, Schloss im Branitzer Park, Spremberger Turm, Schlossberg, Aussichtsturm Merzdorf.
Veelgestelde vragen over de trein naar Cottbus

Wat kost een treinkaartje naar Cottbus?

De prijs van een treinticket naar Cottbus is variabel en ligt dus niet vast. Een treinkaartje voor de trein naar Cottbus begint bij €37,90 per persoon per enkele reis maar loopt op (tot wel 3 a 4 keer de vanafprijs) naarmate de reisdatum dichterbij komt. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen voor de trein naar Cottbus.

Hoelang duurt een treinreis naar Cottbus?

De reistijd van de trein naar Cottbus is ongeveer 07u59m. De reisduur van een treinreis naar Cottbus kan per dag iets verschillen. Bekijk de dienstregeling met actuele tijden om de exacte tijden te vinden.

Wanneer kan je een treinticket voor de trein naar Cottbus boeken?

De boekingstermijn van de trein naar Cottbus is 180 dagen (+/- 6 maanden). Dit betekend dat treinen naar Cottbus doorgaans 180 dagen voor vertrek te boeken zijn.

Waar kan je het beste op de internationale trein stappen als je naar Cottbus reist?

Maak je een treinrreis naar Cottbus, dan kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de internationale trein richting Cottbus stappen.

Hoe boek ik een goedkoop treinkaartje naar Cottbus?

Omdat prijzen van treintickets oplopen is het raadzaam om vroeg te boeken als je een goedkoop treinkaartje naar Cottbus wilt boeken. De trein is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Wees er dus op tijd bij. Ben je vrij laat met boeken? Lees dan onze handige tips waarmee je misschien toch nog een voordelig treinticket naar Cottbus kunt boeken. Ook zijn er vaak aanbiedingen voor de trein naar Cottbus.

Waar kan je goedkope treinkaartjes naar Cottbus boeken?

Er zijn verschillende websites waar je een goedkoop treinticket naar Cottbus kunt boeken. Wij raden echter deze website aan!

Kan ik met korting op de trein naar Cottbus reizen?

Ja, het is mogelijk om met korting een kaartje voor de trein naar Cottbus te boeken. Er bestaan verschillende kortingen op de trein(en). We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Op welk treinstation komt de trein aan in Cottbus?

Maak je een treinreis naar Cottbus, dan kom je op treinstation Cottbus Hbf aan.

Hoelaat vertrekt de eerste trein naar Cottbus?

De vertrektijden van zowel binnelandse treinen als de internationale trein richting Cottbus kunnen af en toe wijzigen. Bekijk daarom de dienstregeling met actuele tijden om de exacte tijden te vinden.

Hoelaat vertrekt de laaste trein naar Cottbus?

De vertrektijden van zowel binnelandse treinen internationale treinen naar Cottbus kunnen af en toe wijzigen. Bekijk daarom de dienstregeling met actuele tijden om de exacte tijden te vinden.


Informatie over de trein naar Cottbus

Cottbus ICE
Trein Nederland naar Cottbus
Trein België naar Cottbus
Thalys naar Cottbus
Goedkoop treinkaartje naar Cottbus
Goedkoop treinticket naar Cottbus
Korting op de trein naar Cottbus
Autohuur in Cottbus
Rechtstreekse trein naar Cottbus
Cottbus trein en hotel
Trein en fiets naar Cottbus
Directe trein naar Cottbus
Nachttrein naar Cottbus
Stedentrip Cottbus met trein en hotel
Goedkoop hotel in Cottbus
Openbaarvervoer in Cottbus