Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Boedapest

Trein naar Boedapest

De prachtige stad Boedapest trekt jaarlijks terecht vele miljoenen toeristen. In de schitterende historische stad valt veel te zien en beleven. Zo vind je er tal van interessante bezienswaardigheden, leuke musea en barst het er van de winkels en restaurantjes. Natuurlijk mag je ook de beroemde baden ban Boedapest niet overslaan tijdens je bezoek aan de stad. Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Boedapest reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Boedapest? Al vanaf €59,80 boek je een treinkaartje naar Boedapest .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Boedapest .

  • ☑️ Treinticket naar Boedapest vanaf €59,80
  • ☑️ Treinreis van 14u12m van Amsterdam naar Boedapest
  • ☑️ Zeer goedkope treintickets naar Boedapest
  • ☑️ Reis snel overdag of deels met de nachttrein
  • ☑️ 1 keer overstappen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Hoe reis je per trein naar Boedapest?

Dagelijks rijdt er vanuit Nederland een rechtstreekse trein naar Boedapest toe, de ICE hogesnelheidstrein. De ICE rijdt doorgaans om de 2 a 3 uur vanuit Nederland naar Boedapest en ook weer vanuit Boedapest naar Nederland terug. Je kunt dagelijks dus kiezen uit meerdere treinen. In Nederland kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de ICE stappen. Onderweg bereikt de ICE naar Boedapest soms snelheden tot wel 300 kilometer per uur.

Voorzieningen en faciliteiten in de ICE naar Boedapest
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de ICE trein naar Boedapest. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de ICE trein.

Nachttrein naar Boedapest

Reis je liever per nachttrein naar Boedapest? Dat is ook mogelijk. Althans, grotendeels. Zo kan je een groot deel van de treinreis naar Boedapest per nachttrein afleggen maar zal je ook nog een deel overdag moeten afleggen. Er rijdt namelijk geen rechtstreekse nachttrein naar Boedapest. Je zal minimaal 1 keer moeten overstappen. Je kunt in Amsterdam, Utrecht of Arnhem op de NightJet nachttrein stappen. Treintickets voor de nachttrein richting Boedapest boek je al vanaf €29,90 per enkele reis. Je kunt tegenwoordig snel en eenvoudig online de nachttrein boeken. Let erop dat het soms voordeliger is om los en ticket voor de Nightjet nachttrein te boeken en vervolgens nog los een treinkaartje van het station waar je uit de nachttrein stapt tot aan je eindbestemming!

Reistijd van de trein naar Boedapest

Reis je per trein naar Boedapest, dan moet je rekenen op een gemiddelde reistijd van ongeveer 15 uur. Natuurlijk hangt de totale reistijd van de treinreis naar Boedapest af van het treinstation in Nederland waar je opstapt, de reisroute en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neemt, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Boedapest 14u12m. Alle andere treinverbindingen naar Boedapest duren wat langer. Wanneer je wat dichter bij de grens woont, dan zal de totale reistijd van de trein naar Boedapest in de meeste gevallen wat korter zijn. Stap je in Utrecht of Arnhem op de ICE, dan is de reistijd naar Boedapest respectievelijk ongeveer 30 en 60 minuten korter dan wanneer je in Amsterdam opstapt.

Reistijd nachttrein naar Boedapest
Reis je met de nachttrein naar Boedapest? Reken dan op een reistijd van in totaal ongeveer 17:19 uur indien je in Amsterdam op de nachttrein stapt. Stap je in Utrecht of Arnhem in, dan scheelt dit qua reistijd respectievelijk ongeveer 30 en 60 minuten.

Bereken hier de reistijd naar Boedapest vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Boedapest

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de ICE trein richting Boedapest hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op ICE treinen van Nederland richting Boedapest . De ICE vertrekt dan vaak later en rijdt bijvoorbeeld om via Den Bosch en/of venlo. De stop in Arnhem wordt dan vaak overgeslagen. Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

        Amsterdam CS            Utrecht CS            Arnhem CS Budapest-Keleti-Pu.
06:38 07:03 07:35 21:19
08:08 08:31 09:05 22:20
10:38 11:01 11:35 00:19
19:30 20:03 20:37 12:19
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de ICE vanaf respectievelijk Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS en de aankomsttijd in Boedapest . De ICE vertrekt doorgaans om de een a twee uur. De vroegste ICE vanuit Amsterdam CS vertrekt om 06:38 uur en de laatste om 18:38 uur.


Wat kost een treinticket naar Boedapest?

Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Boedapest? Wat kost een treinticket naar Boedapest nu eigenlijk? Al vanaf €66,90 kan je een treinkaartje naar Boedapest boeken in de tweede klasse. Vanaf 87,90 boek je een treinkaartje in de eerste klasse. Let wel, dit zijn vanaf prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Boedapest kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie- of viervoudige van de vanafprijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Boedapest.

TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Boedapest. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Boedapest, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Boedapest dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Zitplaatsreservering
Een zitplaatsreservering op de ICE naar Boedapest is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering in de 2e klasse. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen. Regionale treinen en ook IC treinen binnen Nederland kunnen niet worden gereserveerd. Je kunt er zelf een plek in uitzoeken.

Korting op de trein naar Boedapest

Wil je met korting met de trein naar Boedapest reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Boedapest krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Boedapest voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Boedapest, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Boedapest is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Boedapest kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Boedapest krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Boedapest. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Boedapest bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Boedapest. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Boedapest

Het belangrijkste treinstation van Boedapest is Budapest-Keleti-Pu.. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Boedapest ligt ongeveer 3000 meter ten zuiden van het centrum van Boedapest. Natuurlijk kan je vanaf het station naar het centrum toelopen maar je kunt ook voor het openbaarvervoer kiezen.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Boedapest te vinden zoals kluisjes, informatiebalie, toiletten, fietsenstallingen, parkeerplaatsen, autohuur, een afdeling met gevonden voorwerpen, rolstoel toegankelijke perrons en taxi´s.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Boedapest in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Boedapest
Per s-bahn, bus, trein en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Boedapest reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Boedapest zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Boedapest naar Gyor, Szekesfehervar, Kecskemet, Szombathely, Balaton meer

Meerdere treinstations
Let erop dat er meerder grote treinstations in Boedapest zijn.

Overnachten in Boedapest

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Boedapest? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Boedapest en andere accommodaties in Boedapest hier.

Wat te doen in Boedapest?

Boedapest ICE
Trein Nederland naar Boedapest
Trein België naar Boedapest
Snelle trein naar Boedapest
Rechtstreekse trein naar Boedapest
Boedapest trein en hotel
Trein en fiets naar Boedapest
Nachttrein naar Boedapest