Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar St. Johann in Tirol

Trein naar St. Johann in Tirol

Door velen wordt Sankt Johann in Tirol genoemd als een van de beste wintersportplaatsen in Oostenrijk. Het grote maar sfeervolle dorp is goed bereikbaar, er zijn volop wintersportvoorzieningen en de prijs is relatief laag. Een ideale combinatie dus. Sankt Johann in Tirol (Sint Johann in Tirol) is een echte aanrader voor families met kinderen, jongeren maar ook voor mensen die graag de gezelligheid opzoeken. Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar St. Johann in Tirol reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar St. Johann in Tirol? Al vanaf €39,90 boek je een treinkaartje naar St. Johann in Tirol .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar St. Johann in Tirol .

  • ☑️ Treinticket naar St. Johann in Tirol vanaf €39,90
  • ☑️ Treinreis van 09u25m van Amsterdam naar St. Johann in Tirol
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar St. Johann in Tirol
  • ☑️ 6 treinverbindingen naar St. Johann in Tirol per dag (en terug)
  • ☑️ 1 keer overstappen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken
* station

Hoe reis je per trein naar St. Johann in Tirol?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar St. Johann in Tirol en wil je overdag reizen, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar St. Johann in Tirol toe, je zal altijd minimaal 3 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar St. Johann in Tirol , dan kan je het beste de ICE hogesnelheidstrein nemen en in Mannheim of Keulen, Duisburg of Düsseldorf overstappen op de trein naar München. Daar kan je overstappen op de trein naar Wörgl om vervolgens de rechtstreekse trein naar St. Johann in Tirol te pakken. De ICE vertrekt om de 2 a 3 uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Frankfurt. Je kunt dagelijks dus kiezen uit meerdere ICE treinen. In Nederland kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de ICE stappen. Met snelheden tot wel 300 kilometer per uur brengt de ICE je naar je bestemming toe.

Voorzieningen en faciliteiten in de ICE naar St. Johann in Tirol
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de ICE trein richting St. Johann in Tirol . De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de ICE trein.

Nachttrein naar St. Johann in Tirol

Reis je liever per nachttrein naar St. Johann in Tirol? Dat is ook mogelijk. Althans, grotendeels. Zo kan je een groot deel van de treinreis naar St. Johann in Tirol per nachttrein afleggen maar zal je ook nog een deel overdag moeten afleggen. Er rijdt namelijk geen rechtstreekse nachttrein naar St. Johann in Tirol. Je zal minimaal 1 keer moeten overstappen. Je kunt in Amsterdam, Utrecht of Arnhem op de NightJet nachttrein stappen. Treintickets voor de nachttrein richting St. Johann in Tirol boek je al vanaf €29,90 per enkele reis. Je kunt tegenwoordig snel en eenvoudig online de nachttrein boeken. Let erop dat het soms voordeliger is om los en ticket voor de Nightjet nachttrein te boeken en vervolgens nog los een treinkaartje van het station waar je uit de nachttrein stapt tot aan je eindbestemming!

Reistijd van de trein naar St. Johann in Tirol

Reis je per trein naar St. Johann in Tirol , dan moet je rekenen op een gemiddelde reistijd van ongeveer 10 uur. Natuurlijk hangt de totale reistijd van de treinreis naar St. Johann in Tirol af van het treinstation in Nederland waar je opstapt, de reisroute en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neemt, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar St. Johann in Tirol 09u25m. Alle andere treinverbindingen naar St. Johann in Tirol duren wat langer. Wanneer je wat dichter bij de grens woont, dan zal de totale reistijd van de trein naar St. Johann in Tirol in de meeste gevallen wat korter zijn.

Reistijd nachttrein naar St. Johann in Tirol
Reis je met de nachttrein naar St. Johann in Tirol? Reken dan op een reistijd van in totaal ongeveer 14:43 uur indien je in Amsterdam op de nachttrein stapt. Stap je in Utrecht of Arnhem in, dan scheelt dit qua reistijd respectievelijk ongeveer 30 en 60 minuten.

Bereken hier de reistijd naar St. Johann in Tirol vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar St. Johann in Tirol

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de ICE trein richting St. Johann in Tirol hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op ICE treinen van Nederland richting St. Johann in Tirol . De ICE vertrekt dan vaak later en rijdt bijvoorbeeld om via Den Bosch en/of venlo. De stop in Arnhem wordt dan vaak overgeslagen. Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

        Amsterdam CS            Utrecht CS            Arnhem CS St. Johann in Tirol Bahnhof
06:38 07:03 07:35 17:33
08:08 08:31 09:05 19:33
10:38 11:01 11:35 20:35
19:30 20:03 20:37 09:43
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de ICE vanaf respectievelijk Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS en de aankomsttijd in St. Johann in Tirol . De ICE vertrekt doorgaans om de een a twee uur. De vroegste ICE vanuit Amsterdam CS vertrekt om 06:38 uur en de laatste om 18:38 uur.


Wat kost een treinticket naar St. Johann in Tirol?

Wat kost een treinticket naar St. Johann in Tirol nu eigenlijk? Als je op zoek bent naar een goedkoop treinticket naar St. Johann in Tirol , dan hebben we goed nieuws voor je. Al vanaf €39,90 kan je een treinkaartje naar St. Johann in Tirol boeken.

Dagrein naar St. Johann in Tirol
Reis je met de dagtrein naar St. Johann in Tirol , dan kan je treintickets boeken vanaf €39,90 in de tweede klasse en vanaf €56,90 in de eerste klasse op enkele reis basis. Het is niet verplicht op een zitplaats op de trein naar St. Johann in Tirol te reserveren maar wel aan te raden. Je boek al voor €4 een reservering in de 2e klasse. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Nachtrein naar St. Johann in Tirol
Indien je liever deels per nachttrein reist, dan kan je een treinticket naar St. Johann in Tirol boeken vanaf €42,10 per enkele reis. Je overnacht dan in de meest eenvoudig accommodatie. Tegen een meerprijs kan je upgraden van een zitplaats naar een ligplaats in een couchette of een bedplaats in een slaaprijtuig (economie of deluxe).

Let wel, dit zijn vanaf prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar St. Johann in Tirol kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie- of viervoudige van de vanafprijs.
Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar St. Johann in Tirol.

Prijs van een treinticket naar St. Johann in Tirol
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar St. Johann in Tirol . Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar St. Johann in Tirol , dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar St. Johann in Tirol dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Korting op de trein naar St. Johann in Tirol

Wil je met korting met de trein naar St. Johann in Tirol reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar St. Johann in Tirol krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar St. Johann in Tirol voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar St. Johann in Tirol, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar St. Johann in Tirol is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar St. Johann in Tirol kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar St. Johann in Tirol krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar St. Johann in Tirol. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar St. Johann in Tirol bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar St. Johann in Tirol. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van St. Johann in Tirol

Het belangrijkste treinstation van St. Johann in Tirol is St. Johann in Tirol Bahnhof. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van St. Johann in Tirol ligt ongeveer 200 meter ten zuiden van het centrum van St. Johann in Tirol. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van St. Johann in Tirol te vinden zoals Toiletten, fietsenstallingen, parkeerplaatsen en taxi´s, kluisjes, informatiebalie en ticketautomaten..
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van St. Johann in Tirol in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van St. Johann in Tirol
Per bus, trein en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van St. Johann in Tirol reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van St. Johann in Tirol zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit St. Johann in Tirol naar Kirchberg in Tirol, Kitzbühel, Westendorf, Fieberbrunn, Leogang, Hopfgarten, Ellmau en Niederau.

Overnachten in St. Johann in Tirol

Er zijn erg veel plekken te vinden om te overnachten in Sint. Johann in Tirol. Het aanbod hotels in St. Johann in Tirol is vrij groot evenals andere soorten accommodaties. De accommodaties in St. Johann in Tirol liggen verspreidt door het dorp heen dat in een uitgestrekt dal ligt. Enkele hotels liggen in de bergen. Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in St. Johann in Tirol? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in St. Johann in Tirol en andere accommodaties in St. Johann in Tirol hier.

Wat te doen in St. Johann in Tirol?

Je kunt je uitstekend vermaken in St. Johann in Tirol. De wintersportvoorzieningen zijn er uitstekend. Zowel beginnelingen, inclusief gezinnen met kinderen, als gevorderden kunnen hier terecht. De aprés ski is hier ook erg sfeervol.

Ook in de zomer kan je je absoluut vermaken in St. Johann in Tirol.

St. Johann in Tirol ICE
Trein Nederland naar St. Johann in Tirol
Trein België naar St. Johann in Tirol
Snelle trein naar St. Johann in Tirol
Rechtstreekse trein naar St. Johann in Tirol
St. Johann in Tirol trein en hotel
Trein en fiets naar St. Johann in Tirol
Nachttrein naar St. Johann in Tirol