Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Tarbes

Trein naar Tarbes

Wil je met trein naar Tarbes in Frankrijk gaan reizen? Dit is prima te doen. Er zijn goede mogelijkheden om vanuit Nederland of Belgie een treinreis naar Tarbes en/of een treinreis van Tarbes terug naar Nederland of Belgie te maken. Je kunt het beste met de Eurostar (voorheen Thalys) hogesnelheidstrein naar Parijs reizen om daar over te stappen op de trein richting Tarbes. De prijs van een treinkaartje naar Tarbes is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Tarbes? Dan hebben we goed nieuws voor je! Al vanaf 62 per persoon boek je een treinticket naar Tarbes!

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen voor de trein naar Tarbes.

 • ☑️ Treinticket naar Tarbes vanaf €62
 • ☑️ 3 tot 4 treinen naar Tarbes
 • ☑️ Zeer goedkope vroegboek kortingen
 • ☑️ Reis comfortable en snel per Eurostar hogesnelheidstrein
 • ☑️ Snel, eenvoudig en veilig online boeken
 • ☑️ Geen boekingskosten bij online boeken
 • ☑️ Goedkope aanreistickets van je vertrekstation naar de Eurostar

Treinreis naar Tarbes

Als je een treinreis naar Tarbes wilt gaan maken, dan zal je altijd moeten overstappen. Er rijdt namelijk helaas geen rechtstreekse trein naar Tarbes vanuit Nederland of België. Gelukkig zijn er toch prima treinverbindingen naar Tarbes. Hieronder vind je de mogelijkheden om per trein naar Tarbes te reizen vanuit Nederland en/of België.

Eurostar richting Tarbes

Reis je met de trein naar Tarbes, dan kan je het beste de Eurostar hogesnelheidstrein nemen en in Parijs overstappen op de trein richting Tarbes. De Eurostar is sinds eind 2023 de vervanger van de Thalys naar Parijs. Houd er rekening mee dat je in Parijs vaak op een ander treinstation aankomt dan je weer vertrekt richting Tarbes. Zorg er daarom voor dat je voldoende overstaptijd (min. 40 minuten) hebt om in Parijs van treinstation te wisselen. Vanaf treinstation Paris gare du Nord waar je met de Eurostar aankomt kan je per metro of taxi naar het andere treinstation reizen om daar vervolgens op de trein richting Tarbes te stappen.

Dagelijks rijden er 3 tot 4 treinen van Nederland richting Tarbes. Deze Eurostar treinen vertrekken om de 1 a 2 uur vanuit Amsterdam en hebben als eindbestemming Parijs. In Nederland stoppen deze treinen ook nog op de treinstations Schiphol en Rotterdam CS. Stap je liever in België in de Eurostar, dan kan dat op treinstation Antwerpen CS of Brussel Midi/Zuid. De Eurostar behaalt onderweg snelheden tot wel 300 kilometer per uur en rijdt in Nederland over het HSL-Zuid traject.

TGV van Brussel naar Tarbes

Een alternatief voor de Eurostar trein richting Tarbes is er ook. Zo kan je vanuit Brussel met de TGV richting Tarbes reizen. Je hoeft dan niet in Parijs over te stappen. Er rijdt dagelijks een TGV trein richting Tarbes. Je moet nog wel een keer overstappen van de TGV op een aansluitende trein voordat je Tarbes bereikt. Je kunt vanuit Nederland met de IC-Brussel of Eurostar naar Brussel reizen om daar over te stappen op de TGV naar Tarbes.

Reistijd van de trein naar Tarbes

De reistijd van de trein van Amsterdam naar Tarbes (of terug) is ongeveer 11 uur. Dit is de totale reisduur van de trein naar Tarbes inclusief voldoende overstaptijd. Soms is de reisduur iets korter, soms iets langer. Dit hangt af van de dienstregeling. De exacte reistijd van de trein naar Tarbes hangt uiteraard af van het treinstation in Nederland waar je op de trein stapt en het type trein waarmee je reist.

In geval van werkzaamheden aan het spoor (omleidingen), vertragingen vanwege technische problemen of in andere specifieke situaties kan de reis langer duren. Check daarom altijd voor vertrek nog of er werkzaamheden etc. aan de order zijn.

Dienstregeling van de trein naar Tarbes

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de trein naar Tarbes hetzelfde. Op zaterdagen en zondagen zijn er vaak wel andere tijden van toepassing dan wanneer je door de week reist. Soms treden er hier en daar kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Ook zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op Eurostar (voorheen Thalys) treinen van Nederland richting Tarbes. Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

Prijs van een treinkaartje naar Tarbes

Wat kost een treinticket naar Tarbes nu eigenlijk? Zoek je een goedkoop treinticket naar Tarbes? Die zijn er zeker. Vanaf €62 kan je namelijk al een treinkaartje naar Tarbes boeken in de tweede klasse. Een retourje boek je vanaf het dubbele. De prijs van een treinticket naar Tarbes ligt echter niet vast. Net als de prijs van de meeste andere internationale treintickets loopt ook de prijs van een treinkaartje naar Tarbes op naarmate de reisdatum dichterbij komt. Zo kost het goedkoopste treinkaartje naar Tarbes €62 maar loopt de prijs op tot het drie- of viervoudige van deze vanafprijs. De prijs van een treinticket naar Tarbes wordt namelijk door verschillende factoren bepaald. De belangrijkste factoren die de prijs van een treinticket naar Tarbes bepalen zijn:

Moment van boeken
Een factor die van grote invloed is op de prijs van een treinkaartje naar Tarbes is het moment waarop je jouw treinticket boekt. Er zijn namelijk verschillende staffels/treden met prijzen. Deze staffels lopen op tnaarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Hoe eerder je boekt, hoe groter de kans op een goedkoop treinkaartje naar Tarbes. Je kunt dan immers de treintickets uit de voordeligste staffels boeken. Wacht je met boeken, dan loopt de prijs (aanzienlijk) op. De Eurostar trein naar Parijs kan je al 120 dagen voor vertrek boeken. Vaak kan je de TGV en/of Intercité treinen in Frankrijk 90 tot 120 dagen voor vertrek boeken. Boek je jouw treinticket in de eerste paar dagen dat de trein is opgensteld voor boekingen, dan is de kans groot dat je voor €62 met de trein naar Tarbes kunt reizen. Wacht je langer met boeken, dan loopt de prijs in staffels (treden) van vaak €10 tot €30 per staffel op tot Flexprijs (volprijs / normaalprijs) kort voor vertrek (enkele dagen voor reisdatum). Wil je voor €62 met de trein naar Tarbes reizen? Zorg er dan dus voor dat je er op tijd bij bent. Je kunt online in een keer je treinticket naar Nice boeken vanaf jouw opstapstation in Nederland of België.

1e of 2e klasse
Natuurlijk heeft de klasse waarin je wilt reizen ook invloed op de prijs. Doorgaans is het reizen in de 1e klasse duurder dan reizen in de 2e klasse. Het komt echter soms voor dat een kaartje in de 1e klasse goedkoper is dan in de 2e klasse. Via de website van NSInternational wordt dit vaak duidelijk aangegeven. Ook wordt de meerprijs voor reizen in de 1e klasse t.o.v. reizen in de 2e klasse per trein aangegeven. Soms kost het slechts €10 of €20 meer om in de 1e klasse te reizen. Zeker het overwegen waard!

Er zijn trouwens 2 verschillende subklassen in de 1e klasse op de Eurostar naar Parijs aanwezig: Comfort en Premium. Premium is de duurste klasse maar met meer comfort en extratjes.

Interrailen naar Tarbes

Wanneer je op hele korte termijn een treinreis naar Tarbes wilt gaan maken, dan is een Interrail pas vaak de goedkoopste optie. Een Interrail Global pas waarmee je naar Frankrijk en weer terug kunt reizen boek je al vanaf €185 (4 dagen in een maand geldig). Wil je gaan Interrailen naar Tarbes, let er dan op dat je op de Eurostar, TGV en Intercity treinen nog wel een reservering nodig hebt (€32 reserveringskosten per Eurostar, €10 a €20 per TGV en €6,50 per Intercity). Je kunt de Interrail reserveringen op de Eurostar online maken.

Tips voor een goedkoop treinkaartje naar Tarbes

 1. Boek je treinticket naar Tarbes op tijd
  Wil je een goedkoop treinticket naar Tarbes boeken? Dan is het zorg om op tijd te boeken. Hoe eerder je boekt, hoe groter de kans is dat je een goedkoop treinkaartje naar Tarbes kunt bemachtigen. Doorgaans is de trein naar Tarbes al 120 dagen voor vertrek te boeken (de TGV soms 90 dagen voor vertrek).

 2. Vermijd drukke feestdagen
  Ben je flexibel, probeer dan om drukkte reisdagen zoals vakanties (kerstvakantie/meivakantie/krokusvakantie/herfstvakantie) en paas-en pinksterweekenden te vermijden. De treinen zitten op deze dagen sneller vol en zodoende zijn de goedkope treinkaartjes naar Tarbes dan ook aanzienlijk eerder uitverkocht.

 3. Ga Interrailen naar Tarbes
  Wil je op korte termijn met de trein naar Tarbes reizen maar kan je geen voordeliger treinkaartjes meer vinden? Met een Interrail pas kan je retour reizen vanaf €185 in de tweede klasse. Let erop dat je nog wel reserveringen moet maken.

 4. Neem een trein eerder of later
  Reis je in de spits (tussen 07:30 en 09:00 uur en tussen 17:00 en 19:00 uur), dan zijn treinen vaak drukker en zodoende ook duurder dan treinen buiten de spits. Probeer als het mogelijk is een trein eerder/later te nemen om voordeliger uit te zijn.

 5. Gebruik de prijskalender
  Met de prijskalender, een handig prijsoverzicht, zie je in een oogopslag op welke dag van de maand de voordeligste treinticket van Amsterdam naar Parijs nog beschikbaar zijn. Je kunt vervolgens een aansluitende trein naar Tarbes uitzoeken. Denk aan voldoende overstaptijd in Parijs (minimaal 40 minuten).

 6. Aanbiedingen
  Regelmatig zijn er aantrekkelijke aanbiedingen voor de trein naar Tarbes of. Houd ze goed in de gaten.

 7. 1e klasse goedkoper
  In sommige gevallen kan het voorkomen dat de goedkoopste treintickets in de 2e klasse uitverkocht zijn en dat tickets in de 1e klasse daardoor voordeliger zijn dan die in de 2e klasse.

 8. Reis via Antwerpen of Brussel
  Soms zijn er geen voordelige treintickets naar Tarbes meer beschikbaar waarbij je vanuit Nederland met de Eurostar reist. Regelmatig komt het voor dat er nog wel goedkope treintickets op de Eurostar met vertrek uit Antwerpen of Brussel beschikbaar zijn. Je kunt dan met de Intercity-Brussel (IC-Direct) naar Antwerpen of Brussel reizen om daar op de Eurostar naar Parijs te stappen om daar vervolgens door te reizen naar Tarbes.

 9. Indien de voordeligste tickets naar Tarbes zijn uitverkocht, zijn er soms nog speciale kortingen (voor leeftijd bijv.) mogelijk. Zo kan je toch nog met wat korting op redelijk korte termijn met de trein naar Tarbes reizen.

Korting op de trein naar Tarbes

Wil je met korting met de trein naar Tarbes reizen? Dat is mogelijk. Er bestaan verschillende manieren waarop je met korting met de trein naar Tarbes kunt reizen. We lichten ze hieronder allemaal voor je toe.

Vroegboekkorting
De manier waarop je de meeste korting op je treinkaartje naar Tarbes krijgt is echter door vroeg te boeken. De vroegboekkorting is veruit de goedkoopste manier om per Eurostar trein naar Tarbes te reizen. Boek je vroeg (120 - 90 dagen voor vertrek), dan is de kans groot dat je al voor €62 met de trein naar Tarbes kunt reizen. Wacht je met boeken, dan lopen de prijzen aanzienlijk op! Wees er dus op tijd bij. Let er wel op dat dat de mate van korting doorgaans de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden van het wijzigen en/of annuleren van je treinticket vaak zijn.

Eurostar
Het voordeligste vroegboektarief op de Eurostar is het Non-Flex tarief. Wacht je met boeken, dan betaal je het duurdere Mid-Flex-tarief. Beide tarieven lopen in staffels van €10 tot €25 op.

TGV + Intercité
Ook de TGV en Intercity kennen het Non-Flex en het Mid-Flex tarief. Voor regional treinen in Frankrijke geldt dat de tarieven vast liggen tenzij je deze aansluitgen op een TGV of Intercité boekt. Ook dan is een korting van toepassing als je op tijd boekt.


Leeftijdskorting
Er bestaat ook leeftijdskorting op de trein naar Tarbes. Zowel kinderen als jongeren en senioren kunnen aanspraak maken op deze korting. Wel is het zo dat een ticket met jongerenkorting of seniorenkorting nog altijd een stuk duurder is dan het voordelige vroegboektarief. Vroeg boeken is dus vrijwel altijd voordeliger.

Kinderkorting
De kinderkorting op de trein naar Tarbes is flink. Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar die samen reizen met (groot)ouder kunnen aanspraak maken op deze korting. Het tarief voor een kind begint bij €15 per enkele reis op de Eurostar en loopt op tot €29 per enkele reis. De kinderkorting op de TGV of Intercité in Frankrijk is doorgaans ongeveer 50% van het volwassene tarief dat op het moment van boeken beschikbaar is. De kinderkorting op de TGV en Intercité is dus afhankelijk van beschikbaarheid en van de prijs van de meereizende volwassene. Bij het ticket voor de Eurostar, TGV en Intercité zit een zitplaatsreservering ingebrepen. Kinderen onder de 4 jaar reizen geheel gratis mee met (groot)ouder. Ze hebben dan echter geen recht op een eigen zitplaats.

Seniorenkorting
Seniorenkorting op de trein naar Tarbes bestaat ook. Op zowel de Eurostar als de TGV en Intercity zijn er speciale seniorentarieven. Deze liggen tussen het voordeligste vroegboek tarief en het duurste tickettarief in. De vroegboek tarieven zijn dus altijd voordeligere dan senioren tarieven. Reis je op korte termijn, dan is het seniorentarief vaak de voordeliste optie.

Jongerenkorting
Net als speciale seniorenkorting bestaat er ook een speciale jongeren korting op de Eurostar en TGV naar Tarbes. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De jongerentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.


Overige korting
Naast leeftijdskorting en vroegboekkorting op de trein naar Tarbes zijn er nog enkele andere manieren waarop je met korting met de trein naar Tarbes kunt reizen. Zo zijn er speciale kortingen voor reizigers die regelmatig van de Eurostar naar Tarbes gebruikt maken en in het bezit zijn van een speciale pas. Ook kan je met je voordeelurenpas of railpluspas op de aanreis (Nederlandse traject tot opstapstation van de Eurostar) met korting reizen. Daarnaast is er een gereduceerd tarief voor de begeleider van een reiziger in een rolstoel. Meer hierover lees je hier.

Voordeelurenkorting
Voordeelurenkorting op de trein naar Tarbes is alleen van toepassing op het Nederlandse traject mits wordt voldaan aan de voorwaarden van je kaart. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Voordeelurenkaart.

Railpluskorting
Ook railpluskorting op de trein naar Tarbes is vaak niet van toepassing. In Frankrijk en Nederland krijg je hier geen korting mee. Stap je in België op de Thalys, dan kan je korting krijgen op IC en regionale treinen in België. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Railpluskaart.

Overnachten in Parijs

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Tarbes? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Tarbes en andere accommodaties in Tarbes hier.

Wat te doen in Parijs?

Veelgestelde vragen over de trein naar Tarbes

Wat kost een treinkaartje naar Tarbes?

De prijs van een treinticket naar Tarbes ligt niet vast en is dus variabel. Een treinkaartje voor de trein naar Tarbes begint bij €62 per persoon per enkele reis maar loopt op naarmate de reisdatum dichterbij komt. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen voor de trein naar Tarbes.

Hoelang duurt een treinreis naar Tarbes?

De reistijd van de trein naar Tarbes is ongeveer 11 uur. De reistijd kan per dag iets verschillen. Bekijk de dienstregeling met actuele tijden om de exacte tijden te vinden.

Wanneer kan je een treinticket voor de trein naar Tarbes boeken?

De boekingstermijn van de trein naar Tarbes is 120 dagen (+/- 4 maanden) wat betreft de Eurostar van Nederland naar Parijs. Treinen in Frankrijk kan je vaak 90 tot 120 dagen voor vertrek boeken. Een treinkaartje naar Tarbes kan je daarom vanaf 90 of 120 dagen voor vertrek tot de dag van vertrek boeken.

Waar kan je het beste op de Eurostar stappen als je per trein naar Tarbes reist?

Maak je een treinrreis naar Tarbes, dan kan je in Amsterdam CS, Schiphol of Rotterdam CS op de Eurostar (voorheen Thalys) naar Parijs stappen.

Hoe boek ik een goedkoop treinkaartje naar Tarbes?

Omdat prijzen van treintickets oplopen is het raadzaam om vroeg te boeken als je een goedkoop treinkaartje naar Tarbes wilt boeken. De trein is al 90 tot 120 dagen voor vertrek te boeken. Wees er dus op tijd bij. Ben je vrij laat met boeken? Lees dan onze handige tips waarmee je misschien toch nog een voordelig treinticket naar Tarbes kunt boeken. Ook zijn er vaak aanbiedingen voor de trein naar Tarbes.

Waar kan je goedkope treinkaartjes naar Tarbes boeken?

Er zijn verschillende websites waar je een goedkoop treinticket naar Tarbes kunt boeken. Wij raden echter deze website aan!

Kan ik met korting op de trein naar Tarbes reizen?

Ja, het is mogelijk om met korting een kaartje voor de trein naar Tarbes te boeken. Er bestaan verschillende kortingen op de trein(en). We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Op welk treinstation komt de trein aan in Tarbes?

Maak je een treinreis naar Tarbes, dan kom je op treinstation Gare de Tarbes aan.

Hoelaat vertrekt de eerste trein naar Tarbes?

De vertrektijden van zowel binnelandse treinen als de internationale trein richting Tarbes kunnen af en toe wijzigen. Bekijk daarom de dienstregeling met actuele tijden om de exacte tijden te vinden.

Hoelaat vertrekt de laaste trein naar Tarbes?

De vertrektijden van zowel binnelandse treinen internationale treinen naar Tarbes kunnen af en toe wijzigen. Bekijk daarom de dienstregeling met actuele tijden om de exacte tijden te vinden.


Informatie over de naar Tarbes

Tarbes ICE
Trein Nederland naar Tarbes
Trein België naar Tarbes
Thalys naar Tarbes
Goedkoop treinkaartje naar Tarbes
Goedkoop treinticket naar Tarbes
Korting op de trein naar Tarbes
Autohuur in Tarbes
Rechtstreekse trein naar Tarbes
Tarbes trein en hotel
Trein en fiets naar Tarbes
Directe trein naar Tarbes
Nachttrein naar Tarbes
Stedentrip Tarbes met trein en hotel
Goedkoop hotel in Tarbes
Openbaarvervoer in Tarbes