Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Montreux

Trein naar Montreux

Bijna iedereen kent de stad Montreux wel van naam. De stad wordt vaak in één zin genoemd met het wereldberoemde filmfestival. Naast het filmfestival is er jaarlijks ook groot Jazzfestival in de stad te vinden. Ben je geen film-of Jazzliefhebber, dan kom je er ook prima aan je trekken. De historische stad is prachtig gelegen aan het Meer van Genève (Lac Léman) en wordt omringd door bergen. Aan de oevers van het meer vind je het schitterende Château de Chillon. Montreux is een erg leuke stad om een weekendje te verblijven. Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Montreux reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Montreux? Al vanaf €37,90 boek je een treinkaartje naar Montreux .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Montreux .

  • ☑️ Treinticket naar Montreux vanaf €37,90
  • ☑️ Treinreis van 9u33m van Amsterdam naar Montreux
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Montreux
  • ☑️ 6 treinverbindingen dagelijks naar Montreux (en terug)
  • ☑️ 3 keer overstappen
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Hoe reis je per trein naar Montreux?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Montreux, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Montreux toe, je zal altijd minimaal 3 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Montreux, dan kan je het beste de ICE hogesnelheidstrein nemen en in Basel overstappen op de trein naar Bern. Vervolgens kan je via Bern naar Montreux doorreizen waarbij je onderweg nog 1 keer moet overstappen.

De ICE vertrekt om de 2 a 3 uur vanuit Amsterdam. Dagelijks rijdt er 1 rechtstreekse trein naar Zwitserland en heeft als eindbestemming Basel. Alle andere ICE treinen rijden tot aan Frankfurt in Duitsland. Reis je met de ICE tot aan Basel, dan kan je daar overstappen op een aansluitende trein naar Montreux. Neem je een ICE tot aan Frankfurt, dan kan je daar overstappen op een aansluitende ICE naar Zwitserland. De ICE stopt in de grotere steden en plaatsen in Zwitserland zoals Basel, Olten, Zurich, Bern of Interlaken. Voor kleine plaatsen kan je in Zwitserland overstappen op Intercity treinen of (inter)regionale treinen. Je kunt dagelijks dus kiezen uit meerdere ICE treinen. In Nederland kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de ICE stappen. Met snelheden tot wel 300 kilometer per uur brengt de ICE je naar je bestemming toe.

Voorzieningen en faciliteiten in de ICE naar Montreux
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de ICE trein richting Montreux. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren.
Lees meer over de ICE trein.

Reistijd van de trein naar Montreux

Reis je per trein naar Montreux , dan moet je rekenen op een gemiddelde reistijd van ongeveer 10 uur. Natuurlijk hangt de totale reistijd van de treinreis naar Montreux af van het treinstation in Nederland waar je opstapt, de reisroute en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neemt, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Montreux 9u33m. Alle andere treinverbindingen naar Montreux duren wat langer. Wanneer je wat dichter bij de grens woont, dan zal de totale reistijd van de trein naar Montreux in de meeste gevallen wat korter zijn. Bereken hier de reistijd naar Montreux vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Montreux

Vrijwel het gehele jaar door is de dienstregeling van de ICE trein richting Montreux hetzelfde. Hier en daar treden er soms kleine wijzigingen op waarneer de nieuwe dienstregeling wordt ingeladen (doorgaans half oktober). Wel zijn er in geval van werkzaamheden vaak omleidingen van toepassing op ICE treinen van Nederland richting Montreux . De ICE vertrekt dan vaak later en rijdt bijvoorbeeld om via Den Bosch en/of venlo. De stop in Arnhem wordt dan vaak overgeslagen. Omleidingen en aangepaste treintijden in geval van (geplande) werkzaamheden kan je hier vinden.

        Amsterdam CS            Utrecht CS            Arnhem CS Gare de Montreux
06:38 07:03 07:35 16:41
08:08 08:31 09:05 17:41
10:38 11:01 11:35 20:41
19:30 20:03 20:37
De bovengetoonde tijden zijn de vertrektijden van de ICE vanaf respectievelijk Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS en de aankomsttijd in Montreux . De ICE vertrekt doorgaans om de een a twee uur. De vroegste ICE vanuit Amsterdam CS vertrekt om 06:38 uur en de laatste om 18:38 uur.


Wat kost een treinticket naar Montreux?

Zoek je naar een goedkoop treinticket naar Montreux? Tja, wat kost een treinticket naar Montreux nu eigenlijk? Een treinkaartje naar Montreux boek je al vanaf €37,90 in de tweede klasse. Vanaf 56,90 boek je een treinkaartje in de eerste klasse. Bedenk wel, dit zijn vanaf prijzen en geen vaste prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Montreux kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie-, vier- of zelfs vijfvoudige van de vanafprijs. Zo kan je al van Amsterdam naar Bern reizen voor €37,90 als je op tijd boekt maar betaal je bijvoorbeeld ruim €200 als je vandaag een treinticket boekt met vertrek morgen. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Montreux.

Prijs van een treinticket naar Montreux
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Montreux. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Montreux, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Montreux dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Korting op de trein naar Montreux

Indien je met korting met de trein naar Montreux wil reizen, dan is dat mogelijk. Er zijn verschillende manieren waarop je korting op de trein naar Montreux kunt krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Montreux voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Montreux, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Montreux is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 3 tot 6 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Montreux kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- tot viervoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Montreux krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel gunstigere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Montreux. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Montreux bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Montreux. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Montreux

Het belangrijkste treinstation van Montreux is Gare de Montreux. Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Montreux ligt ongeveer 200 meter ten noorden van het centrum van Montreux. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Montreux te vinden zoals kluisjes, informatiebalie, WIFI, toiletten, liften, roltrappen, fietsenstallingen, restaurants, winkels, parkeerplaatsen, autohuur en taxi´s.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Montreux in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Montreux
Per tram, bus en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Montreux reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Montreux zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Montreux naar Lausanne, Genève, Yverdon-les-Bains, Annecy, Chambery, Martigny en Nyon

Overnachten in Montreux

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Montreux? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Montreux en andere accommodaties in Montreux hier.

Wat te doen in Montreux?

Montreux ICE
Trein Nederland naar Montreux
Trein België naar Montreux
Snelle trein naar Montreux
Rechtstreekse trein naar Montreux
Montreux trein en hotel
Trein en fiets naar Montreux
Brussel naar Montreux