Ga naar de inhoud
Home » Treintickets » Trein naar Leer

Trein naar Leer

Leer is een plaats in Duitsland van bescheiden omvang. Reizigers die met de trein vanuit Groningen of Friesland richting Berlijn reizen zijn er vast wel een langsgekomen aangezien het plaatsje op de route ligt. Vaak stap je er ook over. Vanuit Nederland kan je vrij eenvoudig per trein naar Leer reizen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Leer? Al vanaf €18,90 boek je een treinkaartje naar Leer .

Regelmatig zijn er ook leuke aanbiedingen en kortingen voor de trein naar Leer .

Jarenlang reed er een trein van Groningen naar Leer toe. Dagelijks waren er meerdere treinverbindingen tussen de twee plaatsen. Doordat een boot tegen een brug over de Eems rivier was gevaren konden er echter helaas geen treinen meer over de brug naar Leer rijden. Tegenwoordig vervangt daarom een bus deze verbinding en kan je dus met de bus van Groningen naar Leer reizen. Naar schatting zal de brug in 2023 weer hersteld zijn en kan er zodoende weer een trein naar Leer rijden vanuit Nederland. In sommige gevallen is het mogelijk om de trein naar Weener te nemen om daar vervolgens op de bus naar Leer te stappen.

  • ☑️ Treinticket naar Leer vanaf €18,90
  • ☑️ Treinreis van 3u17m van Amsterdam naar Leer
  • ☑️ Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Leer
  • ☑️ 12 treinverbindingen dagelijks naar Leer (en terug)
  • ☑️ Rechtstreekse trein naar Leer
  • ☑️ Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Hoe reis je per trein naar Leer?

Regelmatig rijdt er vanuit Nederland een rechtstreekse trein naar Leer toe. Deze regionale trein rijdt doorgaans om de één a twee uur. De trein heeft als eindbestemming Leer en stopt onderweg in Nederland ook nog op de treinstations Groningen Europapark, Kropswolde, Martenshoek, Hoogezand-Sappemeer, Zuidbroek, Scheemda, Winschoten en Bad Nieuweschans waar je dus eventueel ook kunt opstappen.

Reistijd van de trein naar Leer

Ben je van plan om een treinreis naar Leer te gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Leer weten? Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 4 uur. De exacte reistijd van de trein naar Leer hangt uiteraard af van het treinstation in Nederland waar je op de trein stapt en het type trein waarmee je reist. Indien je de snelste treinverbinding neem, dan is de reistijd van de trein van Amsterdam naar Leer 3u17m. Andere treinverbindingen naar Leer duren altijd langer. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Leer doorgaans wat korter zijn. Bereken hier de reistijd naar Leer vanaf jouw opstapstation.

Dienstregeling van de trein naar Leer

Wat kost een treinticket naar Leer?

Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Leer? Wat kost een treinticket naar Leer nu eigenlijk? Al vanaf €18,90 kan je een treinkaartje naar Leer boeken in de tweede klasse. Vanaf 27,90 boek je een treinkaartje in de eerste klasse. Let wel, dit zijn vanaf prijzen. In de regel geldt dat prijzen van internationale treinreizen oplopen naarmate de vetrekdatum dichterbij komt. Boek je dus op tijd, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Leer kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan betaal je soms wel het drie- of viervoudige van de vanafprijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Leer.

Prijs van een treinticket naar Leer
TIP:    Ook het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs van een treinkaartje naar Leer. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen naar Leer, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Leer dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist aangezien de vraag groter is.

Korting op de trein naar Leer

Wil je met korting met de trein naar Leer reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Leer krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Leer voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Leer, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Leer is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Leer kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Leer krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Leer. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Leer bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Leer. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.

Treinstation van Leer

Het belangrijkste treinstation van Leer is Leer (Ostfriesl). Hier komen de meeste treinen aan. Het treinstation van Leer ligt ongeveer 100 meter ten oosten van het centrum van Leer. Vanaf het station kan je vrij eenvoudig naar het centrum toelopen maar er zijn ook goede aansluitingen op het openbaarvervoer.

Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Leer te vinden.
Ook is er een leuk hotel bij het treinstation van Leer in de buurt te vinden waar je eventueel kunt overnachten indien je laat aankomt of vroeg moet vertrekken.

Vervoer naar het centrum en plaatsen in de omgeving van Leer
Per bus en taxi kan je eenvoudig van het station naar het centrum van Leer reizen. Moet je in een plaats in de omgeving van Leer zijn? Er zijn goede verbindingen met trein en bus vanuit Leer naar Weener, Emden, Papenburg, Winschoten, Oldenburg, Bad Zwischenahn, Rhauderfehn en Meppen.

Overnachten in Leer

Ben je op zoek naar een leuk en/of goedkoop hotel in Leer? Of misschien een guesthouse of B&B? Bekijk het aanbod hotels in Leer en andere accommodaties in Leer hier.

Wat te doen in Leer?

Leer ICE
Trein Nederland naar Leer
Trein België naar Leer
Bus naar Leer
Rechtstreekse trein naar Leer
Leer trein en hotel
Trein en fiets naar Leer
Sneltrein naar Leer

Treinticket naar Leer

Voorheen kon je al een treinticket naar Leer aanschaffen vanaf €14,90 per enkele reis in de tweede. Je kon eenvoudig je treinkaartje naar Leer boeken via NSinternational. Door de defecte brug moet je nu noodgedwongen de bus nemen. In de bus of op treinstation Groningen kan je eenvoudig je kaartje voor de bus naar Leer kopen.